ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan Final-8 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Απόλυτος κυρίαρχος στον θεσμό ο Ολυμπιακός, κατέκτησε το 25ο του τρόπαιο, 16-8 τον Απόλλωνα Σμύρνης (pics)

  11.05.2024 18:46       890

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε και στη γιορτή του Stoiximan Κυπέλλου Ελλάδας, στο κολυμβητήριο του Λαιμού Βουλιαγμένης, όπου έγινε το Final-8, ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της ανδρικής υδατοσφαίρισης εν Ελλάδι, καθώς νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 16-8 στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης και σήκωσε την κούπα.

Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά κατέκτησαν έτσι το 25ο τρόπαιο στην ιστορία τους στον θεσμό του Κυπέλλου και φυσικά είναι οι πολυνίκες. Ήταν η 32η συμμετοχή τους σε τελικό και η πρώτη φορά που κερδίζουν σε αυτόν τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η “ελαφρά ταξιαρχία” φεύγει με την εμπειρία της πρώτης ιστορικής συμμετοχής σε τελικό και φυσικά με την εξασφάλιση της ευρωπαϊκής εξόδου.

Ο τελικός είχε φαβορί από πριν, τον Ολυμπιακό, αλλά ο Απόλλων προσπάθησε να σταθεί αξιοπρεπώς και κόντραρε τον αντίπαλό του στο ξεκίνημα. Από το δεύτερο οκτάλεπτο, όμως, οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμούς, μπλόκαραν για τα καλά τους αντιπάλους με την καλή τους άμυνα και βρήκαν λύσεις με κορυφαίο τον Τάκη Δήμου, αλλά και πλουραλιστικές λύσεις στην επίθεση (π.π., περιφέρεια, πέναλτι). Έτσι αύξησαν τη διαφορά μέχρι το φινάλε και έφτασαν στη νίκη σε ρυθμούς ρελαντί.

Αναλυτικά η διακύμανση στο σκορ ΕΔΩ.

MVP του Final-8 αναδείχθηκε ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και πρώτος σκόρερ ο Τάκης Δήμου με 10 γκολ.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε σήμερα, ο Ντίνος Γενηδουνιάς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών του κυπέλλου, φτάνοντας τα 20, έναντι των 19 τερμάτων με τα οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του ο νυν αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης. Παράλληλα, ο Γιάννης Φουντούλης έφτασε τους έντεκα προσωπικούς τίτλους και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον άλλοτε τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και νυν τεχνικό του Απόλλωνα, Νίκο Δεληγιάννη.

Τις απονομές των μεταλλίων και του τροπαίου στους Κυπελλούχους έκαναν ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Παρόντες ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, που έκανε απονομές των ασημένιων μεταλλίων, τα μέλη του Δ.Σ. Εύη Μωραϊτίδου, Άννα Μαρκοπούλου και Νίκος Φιλλόπουλος, που έκανε απονομές του πρώτου σκόρερ και οι εκπρόσωποι της Stoiximan Θόδωρος Κουνάδης και Στέφανος Μαυροδημητρακάκης, που έκαναν την απονομή του MVP, η πρόεδρος της ΕΣΟΑ Βούλα Κοζομπόλη κ.α.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-16

Οκτάλεπτα: 3-3, 1-5, 2-3, 2-5.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 4, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας 2.

Διαιτητές: Σταυρίδης, Αχλαδιώτης

Αλυτάρχης: Φίλιππος Κούκιος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής