ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Απομενεμήθηκαν τα Έπαθλα NOVASPORTS της σεζόν 2015-16

  18.10.2016 12:33       1796

Σε μια λαμπερή βραδιά που διοργανώθηκε από τα κανάλια novasports πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αθλητών και αθλητριών που κέρδισαν το ομώνυμο βραβείο. Κορυφαίοι της σεζόν – στην ψηφοφορία που έτρεξε καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς - αναδείχθηκαν στους άνδρες ο Γιάννης Φουντούλης (και καλύτερος περιφερειακός) και στις γυναίκες η Αλεξάνδρα Ασημάκη (και καλύτερη φουνταριστή). Κορυφαίοι νέοι παίκτες (rookie) ψηφίστηκαν ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες ισοψήφισαν η Μίλβα Καλογεράκου και η Έλενα Ελληνιάδη. Η τελευταία ψηφίστηκε και ως καλύτερη αμυντικός. Βραβεύτηκαν επίσης ο Κώστας Γαλανίδης (καλύτερος τερματοφύλακας), ο Μανώλης Σολανάκης (καλύτερος φουνταριστός), ο Κώστας Κοκκινάκης (καλύτερος αμυντικός), καθώς και η Έλενα Κούβδου (καλύτερη τερματοφύλακας) και η Έλενα Φαρμάκη (καλύτερη περιφερειακός).

Για την συνολική του προσφορά στον χώρο της υδατοσφαίρισης βραβεύτηκε ο Γιώργος Αφρουδάκης που έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει την ενεργό δράση το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μάλιστα οι άνθρωποι της NOVA είχαν φροντίσει να γιορτάσουν τα γενέθλιά του που ήταν χθες (17 Οκτωβρίου) έχοντας μια τούρτα-έκπληξη την οποία έφερε στο πλατό ο Κώστας Κοκκινάκης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν κατά τις βραβεύσεις ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος και οι αθλητές.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (κατά την βράβευση των καλύτερων αθλητριών): «Βραβεύονται δύο παγκόσμιες πρωταθλήτριες και άλλες δύο εκκολαπτόμενες. Κατ' αρχάς θέλω να συγχαρώ τα παιδιά εκ μέρους της Ομοσπονδίας, όπως και αυτά του Βόλει, τα αγόρια και τα κορίτσια. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την Nova, γιατί μας κάνει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή τα τελυταία τρία χρόνια να έχουμε μια αψεγάδιαστη πολύ σημαντική συνεργασία. Είσαστε κοντά μας, προβάλλετε το άθλημά μας, τα παιδιά μας και μας δίνετε την δυνατότητα στη μιζέρια που μας έχει σκεπάσει απο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο να ανδεικνύονται πραγματικά τα καλύτερα αθλήματα. Γιατί πρωταγωνιστές στην ουσία είναι άλλοι. Άλλοι πάνε σε Ολυμπιακούς αγώνες, στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά δυστυχώς σε αυτούς εδώ μένει η ηθική βράβευση και οι τίμες σαν τις σημερινές. Σας ευχαριστούμε γιατί μας δινετε την ευκαιρία να έχουμε μια ειδική εκμπομπή κάθε Τρίτη, που προβάλλει το άθλημά μας. Να είστε καλά πάντα και να είμαστε κοντά. Ευχαριστώ τον Μιχάλη (σ.σ. Τριανταφυλλίδη, που είναι ο εμπνευστής των βραβείων) που κάποτε με επισκέφθηκε στο γραφείο να μου πει το μεγαλόπνοο σχέδιο για αυτά τα βραβεία, που έτσι απο θαυμασμό αγάπη και συμπάθεια στον Μιχάλη τον δέχθηκα άλλα δεν πίστευα ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ που φτάσαμε. Εντάξει ζητώ συγγνώμη Μιχάλη.Πραγματικά με διαψεύσατε. Κάνατε πολύ δυνατή αυτή την ιστορία. Και να συνεχίσετε έτσι. Ευχαριστώ πολύ».

Αλεξάνδρα Ασημάκη(MVP και Kαλύτερη Φουνταριστή): «Ευχαριστώ πολύ. Κατα αρχάς ευχαριστούμε γενικότερα την Nova που προβάλλει το άθλημά μας και κατ' επέκταση το στηρίζει, γιατί το δικό μας αθλημα έχει ανάγκη την προβολή. Έχει φέρει πολλές επιτυχίες σε αυτή την χώρα και το ανδρικό και το γυναικείο πόλο, αλλά δεν έχει την προβολή που θα θέλαμε όλοι μας. Η Nova συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ όσους με ψήφισαν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά σε όλες τις κατηγορίες για τα βραβεία τους. Χαίρομαι πάρα πολύ,λάμπω κιόλας σήμερα(έδειξε το χτύπημα στο μάτι απο την προπόνηση)».

Έλενα Ελληνιάδη (Rookie Of The Year και Aμυντικός): «Ευχαριστώ πολύ. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι ανάμεσα σε τόσο μεγάλες αθλήτριες. Όπως είπανε συγχαρητήρια στην Nova που μας στηρίζει, γιατί δεν έχουμε καθόλου προβολή σε αυτό που κάνουμε και εύχομαι να συνεχίσει έτσι».

Μίλβα Καλογεράκου(Rookie Of The Year): «Σίγουρα στην αρχή της χρονιάς δεν άρχισα με αυτή την σκέψη ότι θα βρίσκομαι εδώ, αλλά όπως εξελισσόταν η πορεία για αυτό τον τίτλο σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να είμαι μια απο αυτές, όπως έγινε τώρα».

Έλενα Κούβδου (Καλύτερη Τερματοφύλακας): «Νομίζω είναι πολύ σημαντικό απο την Nova, να τιμά και εμάς τους αθλητές της υδατοσφαίρισης, μια και είμαστε ένα άθλημα με μικρή προβολή, όπως είπε και η Αλεξάνδρα και ο Πρόεδρός μας. Είναι τιμή μας που είμαστε εδω πέρα. Να αναφέρουμε ότι είναι το μοναδικό μέσο που προβάλλει την Α1 και να τους ευχαριστήσουμε».

Έλενα Φαρμάκη (Καλύτερη Περιφερειακός): «Δεν το περίμενα καθόλου στην αρχή της χρονιάς. Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για το Ρέθυμνο, αφού σχεδόν όλα τα παιχνίδια κρίθηκαν στο γκολ αλλά το θέλαμε πάρα πολύ και καταφέραμε να πάρουμε την τρίτη θέση».

Την βράβευση στην καλύτερη ομάδα της Α1 ανδρών έκανε ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Γιάννης Φουντούλης (MVP και Καλύτερος Περιφερειακός): «Νομίζω ότι το φετινό βήμα που έκανε η Νova για τον διαγωνισμό δίνει την δυνατότητα σε περισσότερους αθλητές να βραβευτούν. Χαίρομαι που φέτος δεν ανεβαίνω σε αυτό το βήμα μόνος μου. Εύχομαι το βραβείο αυτό να εξελιχθεί περαιτέρω και να είμαστε και του χρόνου εδώ».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι και την επόμενη χρονιά αυτός που θα βραβευτεί, αφού το έχει πετύχει επί τρία συναπτά έτη σημείωσε: «Σίγουρα στο πρωτάθλημα αγωνίζονται πάρα πολύ καλοί αθλητές και δεν θα είναι εύκολο. Θα ήθελα όμως να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να προσπαθήσω γι αυτό».

Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης (Rookie Of The Year): «Θέλω να ευχαριστήσω τη νόβα που προβάλει το πρωτάθλημά μας και έχουμε και την δική μας εκπομπή σαν άθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω την περσινή μου ομάδα, τον Εθνικό που με βοήθησε πολύ και την οικογένειά μου.

Κώστας Κοκκινάκης (Καλύτερος Αμυντικός): «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους νέους αθλητές να βραβευόμαστε από τόσο μεγάλα ονόματα (γέλια). Μας δίνει κίνητρο για την συνέχεια. Του χρόνου πάλι εδώ θα είμαστε».

Μανώλης Σολανάκης (Καλύτερος Φουνταριστός): «Είναι μεγάλη τιμή να βραβεύομαι από τον Γιώργο Αφρουδάκη. Είναι αλήθεια ότι στα 22 μου στο πρώτο All Star Game ζήτησα και πήρα αυτόγραφο από τον Γιώργο Αφρουδάκη. Όσο ήμουν μικρός δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να του ζητήσω και είναι κάτι το οποίο ήθελα. Τον θαύμαζα από πολύ μικρός και σαν αθλητή και σαν άνθρωπο. Τον ευχαριστώ θερμά. Μακάρι να καταφέρω να κάνω κάτι αντίστοιχο στην καριέρα μου».

Ο Παντελής Καλογεράκος που παρέλαβε το βραβείο εκ μέρους του Κώστα Γαλανίδη (καλύτερος τερματοφύλακας) σημείωσε: «Ευχαριστώ εκ μέρους του Κώστα. Ο ίδιος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα μετά το ταξίδι του Παναθηναϊκού στο Κάιρο και δεν μπόρεσε να βρίσκεται εδώ».

Την βράβευση στον Γιώργο Αφρουδάκη για την συνολική του προσφορά στο άθλημα έκανε ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος σημείωσε:

«Άκουσα τον Γιώργο να λέει ότι κλείνει η καριέρα του ως αθλητή. Όταν κλείνει η καριέρα του αθλητή κλείνει και ένα πολύ ωραίο κεφάλαιο της ζωής μας. Δεν κλείνει όμως το βιβλίο της ζωής μας. Γι αυτό και συνεχίζουμε. Όπως πατήσαμε εμείς στα σκαλοπάτια που βάλαν οι προηγούμενοι, βάλαμε εμείς τα δικά μας σκαλοπάτια, πάτησε η γενιά του Γιώργου, έβαλε τα δικά της σκαλοπάτια και πατάν οι νεότερες γενιές. Πάντοτε ήμουν οπαδός της θεωρίας της σκάλας και θεωρώ ότι πρέπει να το κάνουμε και σαν χώρα».

Γιώργος Αφρουδάκης: «Οι στιγμές που έζησα στον αθλητισμό είναι η περιουσία μου. Έζησα πολύ ωραίες στιγμές. Τριάντα χρόνια στον χώρο και εικοσί δύο στην Εθνική ομάδα. Είμαι τυχερός που τα έζησα όλα αυτά και εύχομαι να τα ζήσουν και τα νεότερα παιδιά».

Οι άνθρωποι της Nova έφεραν και τούρτα στον Γιώργο Αφρουδάκη, ο οποίος είχε τα γενέθλιά του (έκλεισε τα 40).

Ο Γιώργος Αφρουδάκης δήλωσε συγκινημένος: «Η περιουσία μου είναι η οικογένειά μου. Οι γονείς μου, η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου και φυσικά όλες οι στιγμές που έζησα στον αθλητισμό όπως είπα και πριν».

Τέλος, ο Θοδωρής Βλάχος μιλώντας για τον Γιάννη Φουντούλη που αναδείχθηκε ως MVP σημείωσε:

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού και Εθνικής ομάδας): «Είμαι χαρούμενος που έχω τον Γιάννη ως παίκτη τα τελευταία πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό και τα τελευταία δύο χρόνια στην Εθνική ομάδα. Ο Γιάννης δεν είναι μόνο ότι πετυχαίνει πολλά γκολ, αλλά πετυχαίνει πολύ κρίσιμα γκολ, εκεί που τα χρειάζεται μία ομάδα. Αυτό που τον κάνει ακόμα πιο μεγάλο αθλητή είναι πως είναι καθιερωμένος στην συνείδηση των συμπαικτών τους. Ξέρουν ότι ο Γιάννης μπορεί να τους δώσει το κάτι παραπάνω. Θυμάμαι πριν πέντε χρόνια όταν είχα έρθει στον Ολυμπιακό, ήθελα να μείνει ο Γιάννης. Ήταν μια πολύ δύσκολη εποχή για τον Ολυμπιακό, καθώς έφυγαν πολλοί αθλητές. Του είπα ότι πάνω του μπορεί να στηθεί ο Ολυμπιακός. Πάνω του μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Μετά από πέντε χρόνια ο Γίαννης είναι ένας κορυφαίος Έλληνας υδατοσφαίριστής, τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για την Εθνική ομάδα. Δε σταματάει όμως εδώ. Είναι ένας αθλητής που έχει πολλούς στόχους ακόμη. Είναι ένα από τα παιδιά που διψάνε και ποτέ δεν σταματούν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ