ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2024

Αποστολή με το βλέμμα στο μέλλον....ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  18.06.2024 13:20       1027

Αγόρια και κορίτσια 14-16 ετών συγκρότησαν την αποστολή που συμμετείχε στο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης 2024 (Μediterranean Swimming Cup 2024), που φιλοξενήθηκε στη Λεμεσό (Κύπρος) το διάστημα 14-16/6.

Η Ελλάδα κατέλαβε τη 4η θέση στη γενική βαθμολογία και των αγοριών, και την 5η στα κορίτσια.

Κατέκτησε συνολικά εννέα μετάλλια:

  • Ένα χρυσό μετάλλιο με τον Νίκο Παπαθεοδώρου στα 100μ ύπτιο ,
  • Τρία ασημένια (100μ πρόσθιο η Σοφία Καραγιαννάκη, 400μ ελεύθερο ο Κωνσταντίνος Γεραμάνης, 200μ ύπτιο ο Νίκος Παπαθεοδώρου), και
  • Πέντε χάλκινα μετάλλια (Αλεξάνδρα Δοξιάδη στα 100 και στα 200μ πρόσθιο, Νεφέλη Μπιλανάκου στα 50μ ελεύθερο, η 4χ100 μικτή ομαδική κοριτσιών με τις Χαροκόπου, Καραγιαννάκη, Μπιλανάκου, Αμπελιώτη-Παναγοπούλου και η 4χ50μ μικτή με Παπαθεοδώρου, Καραγιαννάκη, Μπιλανάκου, Δημανόπουλος.

Οι πρωταγωνιστές, μίλησαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Νίκος ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: «Το Μεσογειακό Κύπελλο στην Κύπρο ήταν μια ωραία  εμπειρία, αν και οι συνθήκες ήταν δύσκολες λόγω της υπερβολικής ζέστης. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις επιδόσεις μας, παρόλα αυτά, τα πήγαμε  αρκετά καλά. Νιώθω όμως ότι δεν έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου, έχοντας όμως στο νου το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων που είναι ο μεγαλύτερος μου στόχος για φέτος. Ήταν μια εμπειρία γεμάτη προκλήσεις και μαθήματα, που με έκανε πιο δυνατό και έτοιμο για τις επόμενες διοργανώσεις».

Σοφία ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗ: «Στο COMEN CUP, μια διοργάνωση υψηλού αγωνιστικού επιπέδου και με δύσκολες συνθήκες θερμοκρασίας κατέκτησα τρία μετάλλια. Τώρα η προσοχή μου εστιάζεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών. Θέλω να συγχαρώ τους συναθλητές και τις συναθλήτριές μου για τις επιδόσεις τους και να ευχαριστήσω τους συνοδούς της αποστολής για όλη τους την προσοχή και τη φροντίδα καθώς και την Κυπριακή ομοσπονδία για την όμορφη φιλοξενία».

Κωνσταντίνος ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ: «Το Μεσογειακό Κύπελλο στην Κύπρο ήταν ο πρώτος μου αγώνας με την εθνική ομάδα. Από τις κούρσες μου, αυτή που ξεχώρισε ήταν τα 400 ελεύθερο. Έτσι, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες εντός και εκτός νερού ), και της σωματικής κούρασης ,καθώς βρισκόμουν στην μέση προπονητικής προετοιμασίας για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων, κατάφερα να κατακτήσω την δεύτερη θέση και να τερματίσω σε χρόνο 3:55.80. Θα ήθελα να τονίσω την εξαιρετική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ όλων μας, κάνοντας μας να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και να ανταπεξέλθουμε στον πολύ ψηλό ανταγωνισμό που υπήρχε φέτος στην εν λόγω διοργάνωση».

Αλεξάνδρα ΔΟΞΙΑΔΗ: «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία αυτοί οι αγώνες παρόλο τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Κατάφερα να προσαρμοστώ στην ζέστη και είμαι χαρούμενη για τα αποτελέσματα. Αισθάνομαι πολύ περήφανη για τα δυο μετάλλια που κατέκτησα  στα 100 και 200 πρόσθιο καθώς και για τους βαθμούς που κατάφερε να μαζέψει η ομάδα μας. Ήταν μια καλή διοργάνωση με μεγαλύτερο ανταγωνισμό από τις άλλες χρονιές και αυτό ήταν αισθητό στα αποτελέσματα. Ευχαριστώ πολύ τους προπονητές, τον χορηγό μου και όλους τους ανθρώπους που συμβάλλουν στην καθημερινή μου προσπάθεια  και εύχομαι να συνεχίσω να βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο συμμετέχοντας σε διεθνείς διοργανώσεις».

Νεφέλη ΜΠΙΛΑΝΑΚΟΥ: «Το φετινό Μεσογειακό Κύπελλο ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα καθώς είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ με αθλητές από διάφορες χώρες αλλά και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες λόγω ζέστης αλλά κατάφερα να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ ελεύθερο καθώς και δύο ακόμα χάλκινα σε σκυταλοδρομίες, με πολύ καλές επιδόσεις. Από αυτό το ταξίδι αποκόμισα πολλά πράγματα τα οποία θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ κολυμβητικά αλλά και ως άνθρωπος. Για όλη αυτήν την προσπάθεια θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, κ. Αντώνη Μήλα και κ. Άρη Μαυρογένη, την ομάδα μου, την χορηγό εταιρία που με στηρίζει σε οτιδήποτε χρειάζομαι και φυσικά την οικογένειά μου».

 Δηλώσεις έκαναν και οι προπονητές που συνόδευσαν την αποστολή:

 Αντώνης ΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Πιστεύω όλοι όσοι συνοδεύσαμε την συγκεκριμένη αποστολή της Εθνικής ομάδας, πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για την εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι 20 αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν σε αυτή. Σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και νερού στα υψηλότερα επίπεδα, κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν σημειώνοντας αρκετές αξιοσημείωτες επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ, κατακτώντας την 4η θέση της συνολικής βαθμολογίας ανάμεσα σε 20 χώρες και 9 μετάλλια (1 χρυσό-2 ασημένια-6 χάλκινα). Όλα αυτά σε ένα σαφώς αναβαθμισμένο COMEN CUP από άποψη ανταγωνισμού, με την παρουσία μετά από πολλά χρόνια όλων των παραδοσιακών δυνάμεων του χώρου μας. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, κάποια απ’τα οποία βρίσκονται και εν μέσω προετοιμασίας για το ευρωπαϊκο Εφήβων-Νεανίδων που ακολουθεί σύντομα και συνεπώς ήταν αρκετά κουρασμένοι. Θα ήθελα να αναφερθώ και στην πολύ θετική εξωαγωνιστική εικόνα που είχαν οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες, κάνοντας τη δουλειά μας ευκολότερη και πολύ πιο ευχάριστη».

Μαρία ΑΜΠΑΤΖΙΔΟΥ: «Σε μια απαιτητική περίοδο για τους αθλητές (μέσα στις σχολικές εξετάσεις και πριν από το ευρωπαϊκό εφήβων νεανίδων και το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών) και παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι αθλητές της ελληνικής αποστολής έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, κάτι που μας κάνει να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Η εθνική μας κατέκτησε την 4η θέση και 9 μετάλλια σε σύνολο 20 χωρών. Επίσης κάποιοι αθλητές μας έκαναν ατομικά ρεκόρ. Συγχαίρουμε τα παιδιά για τις επιδόσεις και την εν συνόλω παρουσία τους και ευχαριστούμε την Κυπριακή ομοσπονδία για την φιλοξενία».

Κώστας ΦΙΛΙΚΑΣ: «Η διοργάνωση φέτος ήταν πολύ απαιτητική με 20 χώρες από όλη τη Μεσόγειο και το επίπεδο αρκετά υψηλό. Όλοι οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, είχαμε μετάλλια, με αποτέλεσμα η χώρα να καταλάβει τη 4η θέση. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες».

 Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Ταμίας της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαντώνης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος