ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Απόστολος Χρήστου: Ο πρώτος Έλληνας κάτω από τα 53’’

  19.05.2021 20:14       1570

Ένα ρεκόρ δώδεκα ετών κατέρριψε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Μαΐου ο Απόστολος Χρήστου στον ημιτελικό των 100 μέτρων ύπτιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.
Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμπησε την απόσταση σε 52.77, βελτίωσε το ρεκόρ (53.03) που είχε πετύχει ο Άρης Γρηγοριάδης τον Ιούλιο του 2009, έγινε ο πρώτος Έλληνας που «κατεβαίνει» τα 53’’ και σημείωσε την καλύτερη επίδοση των αγώνων καθιστώντας τον εαυτό του φαβορί για την κατάκτηση κάποιου μεταλλίου στον αυριανό τελικό.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Απόστολος έχει μέχρι σήμερα καταρρίψει τέσσερα πανελλήνια ρεκόρ στην διοργάνωση της Βουδαπέστης, επιδόσεις που μαρτυρούν την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Για το ρεκόρ του Χρήστου και την τύχη που έχει για ένα μετάλλιο στον αυριανό τελικό μίλησε στην σελίδα της ΚΟΕ ο προπονητής του Παναγιώτης Βελέντζας:

«Περίμενα την επίδοση. Ο Απόστολος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό είναι προϊόν μιας σκληρής και συστηματικής δουλειάς που έχουμε κάνει με τον αθλητή και τους συνεργάτες μου. Ο Απόστολος έχει δυνατότητες να κατακτήσει αύριο ένα μετάλλιο στον τελικό. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η αποστολή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού δίπλα του θα κολυμπήσουν αθλητές υψηλών επιδόσεων».

Στην ίδια κούρσα ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης κατέλαβε την 11η θέση με χρόνο 54.32. Το αποτέλεσμα του ημιτελικού των 100 ύπτιο ΕΔΩ

Στα 200 μικτής ατομικής ο Ανδρέας Βαζαίος κολύμπησε σε 1.58.62 και προκρίθηκε (8ος) στον αυριανό τελικό. Το αποτέλεσμα ΕΔΩ

Σχολιασμό της ελληνικής παρουσίας στους αγώνες του απογευματινού προγράμματος της Τετάρτης 19 Μαΐου έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος που βρίσκεται στην Βουδαπέστη:

«Η επίδοση του Απόστολου είναι πολύ μεγάλη. Έχει δημιουργήσει έναν ενθουσιασμό μεταξύ των μελών της ελληνικής αποστολής. Διεκδικεί με αξιώσεις ένα μετάλλιο στον αυριανό τελικό. Σημαντική είναι επίσης η παρουσία του Ανδρέα Βαζαίου στον τελικό στα 200 μικτής, εκεί όπου μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την όγδοη σημερινή θέση. Συγχαρητήρια και στον Βαγγέλη Μακρυγιάννη ο οποίος εκφράζει το νέο αίμα της ελληνικής κολύμβησης, εκεί όπου πρέπει να δώσουμε όλοι ιδιαίτερη βαρύτητα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ