ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 20ό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΦΟΥΚΟΥΟΚΑ

Απόστολος Χρήστου: «Ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δεν είμαι απογοητευμένος»

  30.07.2023 14:40       6141

Ο Απόστολος Χρήστου που κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό των 50μ ύπτιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, ρωτήθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως με τον χρόνο που είχε κάνει στα προκριματικά (24.48) θα είχε ανέβει στο βάθρο.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης απάντησε στην ΕΡΤ: «Ήξερα πως οι χρόνοι εκεί θα ήταν. Η κούρσα κρίθηκε στη λεπτομέρεια, περίμενα όμως όλα τα ενδεχόμενα και δεν είμαι στενοχωρημένος. Δεν νομίζω πως έκανα κάποιο λάθος, μάλλον πιο νευρικός ίσως έπρεπε να ήμουν, κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες. Στα 100μ ύπτιο δεν πήγα πολύ καλά, το άφησα πίσω, επικεντρώθηκα στα 50μ, έκανα μια προσπάθεια, και τελικά δεν ήταν τόσο άσχημη η παρουσία μου».

Ο Χρήστου έχει ήδη «πιάσει» το όριο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024: «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται στην Ευρώπη. Εδώ όπως βλέπουμε η Κίνα και η Αυστραλία βρίσκονται στη κορυφή στο πίνακα των μεταλλίων, οπότε θεωρώ θα είναι πιο εύκολο για μένα να προετοιμασθώ, και θα είναι ο βασικός μου στόχος να πάω όσο πιο καλύτερα μπορώ. Κάτι που εδώ δεν το έκανα στα 100μ ύπτιο».

Έκανε και έναν απολογισμό της χρονιάς: «Πέρα από τα 100μ ύπτιο στο παγκόσμιο, η χρονιά κλείνει επιτυχημένα. Εξασφάλισα το όριο, κολύμπησα γρήγορα σε όλα τα αγωνίσματα, εδώ σήμερα ο τελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες και δεν μπορώ να πω ότι είμαι απογοητευμένος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος