ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 18ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΓΚΟΥΑΝΓΚΖΟΥ

Απόστολος Χρήστου: «Στόχος περισσότερα όρια για την Ολυμπιάδα»

  09.07.2019 20:06       863

Στην Γκουανκζού της Νότιας Κορέας θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο γεγονός του υγρού στίβου, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (12-28/7), όπου οι καλύτεροι αθλητές όλου του κόσμου θα δώσουν το παρόν, ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Ελληνική αποστολή απαρτίζεται από εξαιρετικά ταλαντούχους αθλητές, με στόχους και όνειρα που μπορούν να καταφέρουν.

Ο Απόστολος Χρήστου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα λάβει μέρος σε 4 αγωνίσματα (50, 100, 200μ ύπτιο, 4Χ100μ ελεύθερο ομαδικό), θέτοντας υψηλούς στόχους.

Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την προετοιμασία του, αναφέροντας ότι στόχος του είναι ένα ακόμα Ολυμπιακό όριο: «Η προετοιμασία μου κύλησε πάρα πολύ καλά, χωρίς προβλήματα και είμαι στο επίπεδο που επιθυμώ, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Θέλω να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ και στόχος μου είναι, μετά το όριο στην Ολυμπιάδα του 2020 στα 100μ ύπτιο, να καταφέρω να πιάσω το όριο και στα άλλα αγωνίσματα».

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Χρήστου, εστίασε στο επίπεδο των αγώνων στη Γκουανκζού και στην προσμονή του για διάκριση: «Στη Νότιο Κορέα θα βρίσκεται η ελίτ της Παγκόσμιας κολύμβησης και είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ κόντρα στους καλύτερους του κόσμου. Ανυπομονώ να κολυμπήσω και να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ».

Τέλος, ο Έλληνας αθλητής τόνισε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Έχοντας πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 100μ ύπτιο, θέλω να πιάσω το όριο και στα υπόλοιπα αγωνίσματα, καθώς η διοργάνωση αυτή είναι η καλύτερη για έναν αθλητή. Είναι προολυμπιακή χρονιά, εχώ κάνει πολύ καλή προετοιμασία και θα τα δώσω όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα, ώστε να κολυμπήσω σε περισσότερα αγωνίσματα στο Τόκιο, ενώ εκεί θέλω να πετύχω έστω μία πρόκριση σε ημιτελικό».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.