ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΝΤΟΧΑ

Αποθεωτική υποδοχή στη χρυσή Ευαγγελία Πλατανιώτη και στο Ολυμπιακό Ντουέτο με τη Σοφία Μαλκογεώργου (pics, δηλώσεις, video)

  11.02.2024 14:34       1742

Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης επέστρεψε την Κυριακή (11/2) το μεσημέρι από τη Ντόχα και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η υποδοχή στο αεροδρόμιο “Ελυθέριος Βενιζέλος” ήταν αποθεωτική για τη χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια (στο Τεχνικό Σόλο) και ασημένια (στο Ελεύθερο Σόλο) Ευαγγελία Πλατανιώτη και φυσικά για την ίδια και την εορτάζουσα Σοφία Μαλκογεώργου, ως το Ντουέτο μας που πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν εκεί ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΚΟΕ, η Γ´ Αντιπρόεδρος Αλεξία Μαρίνη και ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας, ο δήμαρχος Ηλιούπολης (τόπος διαμονής της Πλατανιώτη) Στάθης Ψυρρόπουλος. Και φυσικά τα τηλεοπτικά συνεργεία με τους εκπροσώπους του Τύπου, οι συγγενείς και οι φίλοι των αθλητριών μας και του αθλήματος, στις αγκαλιές των οποίων έπεσαν συγκινημένες. Οι φιλενάδες της Μαλκογεώργου, μάλιστα, είχαν ετοιμάσει τούρτα για τα γενέθλιά της.

Περήφανες φυσικά και οι προπονήτριές τους Αναστασία Γκούτσεβα, Ναταλία Τσερνέτσκα και Χριστίνα Θαλασσινίδου.

Στην αποστολή ήταν ακόμα οι αθλήτριες Μαρία Αλζιγκούζη, Θάλεια Δαμπάλη, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ρηγάκου, Άρτεμη Κουτράκη.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δήλωσε: «Είμαι 20 χρόνια στο άθλημα. Δουλεύω πολύ σκληρά και βάζω διαφορετικούς στόχους. Τα τελευταία 2 χρόνια είχα στόχο το χρυσό. Δεν ήρθε πέρυσι, φέτος δεν θα γινόταν να το αφήσω να περάσει έτσι. Είναι τιμή για μένα να συμμετέχω στους Ολυμπιακούς για 4η φορά. Ήταν δύσκολος ο αγώνας, δεν είχαμε δουλέψει τόσο πολύ το Ντουέτο, αλλά πήγαν όλα όπως έπρεπε και θα είμαστε στο Παρίσι.

Ναι, είχα σκεφτεί να τα παρατήσω, το έχει σκεφτεί νομίζω κάθε αθλητής. Κάθε αποτυχία μου με έκανε πιο δυνατή. Πέρυσι που έχασα το μετάλλιο στη Φουκουόκα είπα στην προπονήτριά μου θα πάω στην Ντόχα να πάρω το χρυσό».

Η Σοφία Μαλκογεώργου είπε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες, για εμένα θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί όνειρο ζωής και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Ευαγγελία που με έχει βοηθήσει αφάνταστα. Έχουμε δέσει πάρα πολύ ως Ντουέτο».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης τόνισε: «Στα πρόσωπα της Ευαγγελίας και της Σοφίας συμπυκνώνεται η δύναμη και η ομορφιά του αθλητισμού που πάει όλο και ψηλότερα. Είμαστε υπερήφανοι και συγκινημένοι, τις ευχαριστούμε για τη χαρά που μας έδωσαν, όλη η Ελλάδα τις ευγνωμονεί. Πολλά συγχαρητήρια, είμαστε δίπλα τους. Συγχαρητήρια επίσης σε όλα τα παιδιά του υγρού στίβου».

Η Γ' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Αλεξία Μαρίνη δήλωσε: «Είμαι πολύ συγκινημένη που υποδεχθήκαμε τα κορίτσια. Η προσπάθεια που έκαναν ήταν πολύ μεγάλη, θερμά συγχαρητήρια. Είμαστε υπερήφανοι, μπράβο σε όλες, μπράβο στην Ευαγγελία για το χρυσό και το ασημένιο, μπράβο στο Ντουέτο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είμαστε κι εκεί να τις χειροκροτήσουμε».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Στέφανος Αυγουλέας είπε: «Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια μας, που μας έκαναν για άλλη μια φορά περήφανους και θα συνεχίσουν την προσπάθεια για ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Είμαστε δίπλα τους, ως διοίκηση της Ομοσπονδίας και στηρίζουμε, με κάθε μέσο, τη συστηματική δουλειά που γίνεται σε όλα τα αθλήματά μας στον υγρό στίβο».

Βλέπετε πάνω πλούσιο φωτορεπορτάζ από την υποδοχή.

Μαζί με την αποστολή της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης επέστεψαν και ο εκπρόσωπός μας των καταδύσεων Θάνος Τσιρίκος και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την υποδοχή στις χρυσές κοπέλες της Καλλιτεχνικής.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής