ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ, ΣΟΜΠΑΤΕΛΙ

Αποθεωτική υποδοχή στους παγκόσμιους πρωταθλητές Εφήβους – Παρούσα η ΚΟΕ και η Πολιτεία με τον ΓΓΑ (δηλώσεις, photos, videos)

  20.08.2018 18:25       2332

Οι Έλληνες έριξαν τα τείχη για τους χρυσούς Εφήβους, τους παγκόσμιους πρωταθλητές της υδατοσφαίρισης. Το μεσημέρι της Δευτέρας (20/8) ήταν όλοι εκεί, στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για να  και υποδεχτούν τα τρομερά παιδιά του Δημήτρη Κραβαρίτη, όπως τους άξιζε, δηλαδή με θριαμβευτικό και αποθεωτικό τρόπο.

Από πλευράς της Πολιτείας βρέθηκε στην υποδοχή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, από το ΔΣ της ΚΟΕ ο Δημήτρης Γιακουμάτος και η Βάσω Αρβανιτοπούλου - Γαρελίδη, που επέδωσαν τις ανθοδέσμες, ενώ παρίσταντο ακόμα ο ειδικός σύμβουλος Νίκος Σπηλιωτόπουλος, ο τεχνικός διευθυντής και ομοσπονδιακός των γυναικών Γιώργος Μορφέσης, ο προπονητής των Νέων Γυναικών Στέφανος Λέανδροσς, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αμαλία Κατερινοπούλου, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι των μελών της αποστολής, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, αλλά και πλήθος κόσμου που τους χειροκρότησαν θερμά, τραγουδούσαν συνθήματα και ύψωσαν τις ελληνικές σημαίες για τους θριαμβευτές.

Ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός, μαζί με τους επισήμους της ΚΟΕ, είχε καλωσορίσει πριν απ’ όλους, στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών την Εθνική ομάδα την οποία συνεχάρη με τα παρακάτω λόγια (δείτε την αποκλειστική φωτό): «Ευχαριστούμε που πετύχατε μία σπουδαία νίκη για την Ελλάδα! Συνεχίσατε την παράδοση του αθλήματος. Να ξέρετε ότι έχετε πετύχει μια μεγάλη διάκριση! Τώρα θα πρέπει να συνεχίσετε την προσπάθεια. Η αθλητική σταδιοδρομία σας δεν τελειώνει εδώ. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή γιατί εσείς αποτελείτε τη βάση της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Υπάρχει συνέχεια. Έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, καθώς και πολλές άλλες διοργανώσεις. Κι εσείς θα είστε αυτοί που θα αποτελέσετε τον κορμό των εθνικών ομάδων στο μέλλον».

Στη συνέχεια και μετά την αποθεωτική υποδοχή, ο ΓΓΑ δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στον προπονητή τον Δημήτρη Κραβαρίτη και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο και στην Ομοσπονδία, για αυτή την τεράστια επιτυχία. Νομίζω πως είναι παράδοση το ελληνικό πόλο να βρίσκεται στις παγκόσμιες κορυφές. Τα παιδιά ήταν συνεπείς σε αυτό το ραντεβού. Είναι μία ακόμη πολύ μεγάλη επιτυχία που είναι και οδηγός για τα άλλα αθλήματα, ώστε να αξιοποιήσουν το μεγάλο ταλέντο των αθλητών μας και να έχουν ανάλογες επιτυχίες. Προστίθεται και αυτή η επιτυχία σε αυτό μαγικό καλοκαίρι του ελληνικού αθλητισμού, όπου όλες οι εθνικές ομάδες και αθλητές/αθλήτριες είτε είχαν πολύ καλές επιδόσεις, είτε κατέκτησαν παγκόσμιες νίκες. Όλα τα παιδιά είναι πολύ άξια και σηματοδοτούν ένα ακόμη καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό αθλητισμό».

Όσο για το πώς θα σταθεί η Πολιτεία αρωγός στους χρυσούς έφηβους που κατέκτησαν την κορυφή του κόσμου; «Τα παιδιά αυτά μπορούν να απολαμβάνουν ό,τι προβλέπει η νομοθεσία σε ατομικό επίπεδο. Μπορούν να απολαμβάνουν την ένταξή τους σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, την εργασία ή κάποιες οικονομικές επιβραβεύσεις, κάποια πριμ. Από εκεί πέρα, νομίζω ότι υποχρέωση της Πολιτείας είναι να φροντίζει να υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον ώστε όλες οι Ομοσπονδίες να μπορούν να οργανώνουν σωστά τα θέματά τους. Η ελληνική Πολιτεία φροντίζει εδώ και 3 χρόνια να υπάρχει μία σταθερή χρημοτοδοτική ροή και μάλιστα σε συνθήκες όχι εύκολες, σε συνθήκες κρίσης. Όλες οι Ομοσπονδίες ήξεραν πόσα χρήματα θα πάρουν και βέβαια ήξεραν ότι θα τα πάρουν στην ώρα τους. Το δεύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε κυρίως για την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση είναι να συντηρήσουμε τα κολυμβητήρια. Πολλά κολυμβητήρια έχουν προβλήματα. Εχουμε δρομολογήσει τη δημιουργία νέων κολυμβητηρίων. Επισκευάζουμε και συντηρούμε τα παλιά κι εκεί νομίζω ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα που εξελίσσεται. Το Ποσειδώνιο το επιδιορθώσαμε, το κολυμβητήριο των Ιωαννίνων είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Το ίδιο και το “Πεπανός” στην Πάτρα. Εντός των ημερών μάλιστα ο υπουργός θα κάνει και συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τις εθνικές ομάδες της υδατοσφαίρισης. Εξετάζουμε πάρα πολλές λύσεις. Εχουμε σχεδόν έτοιμη τη λύση του κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού χωριού, το οποίο θα το ξαναπάρει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Βρίσκεται στην ιδιοκτησία του υπουργείο Εργασίας από τότε που έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Οι δεξαμενές του Αγίου Κοσμά, εκεί δηλαδή που έκαναν προπόνηση οι Εθνικές ομάδες, θα αντικατασταθούν στην καινούρια αθλητική εγκατάσταση που θα γίνει στο Ελληνικό. Δεν θα χάσει η κολύμβηση καμία από τις υπάρχουσες υποδομές. Θα τα βάλουμε όλα τα αγωνίσματα ανεξάρτητα αν είναι στο Ολυμπιακό πρόγραμμα ή δεν είναι. Δεν υπάρχουν αθλήματα μικρά και μεγάλα. Όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα. Υπάρχουν αθλήματα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία και τον χαρακτήρα του Έλληνα και στις κλιματικές μας συνθήκες και μας ενδιαφέρει αυτά να αναπτύσσονται». Ο ΓΓΑ αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ δημοτικού λέγοντας: «Γίνεται ήδη μεγάλη προσπάθεια για να ξεκινήσει από τους πρώτους μήνες. Πέρυσι κολύμπησαν 45 χιλιάδες παιδιά. Τι καλύτερο για μια Ομοσπονδία, όταν κάθε χρόνο τόσες χιλιάδες παιδιά μαθαίνουν να μην πνίγονται, άρα δημιουργείται και μία βάση για τα σωματεία και για το αθλητικό δυναμικό την αυριανή ημέρα».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κραβαρίτης τόνισε στις δικές του δηλώσεις: «Η δικαίωση είναι των αθλητών, των παιδιών γιατί αυτοί είναι κάθε μέρα στην πισίνα και μάχονται με αντίξοες συνθήκες και κάνουν προπόνηση πολλές ώρες. Χάνουν από την καθημερινότητά τους, χάνουν άλλα πράγματα για να κερδίσουν αυτά που κέρδισαν τώρα. Είναι μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο. Εύχομαι αυτά τα παιδιά, σίγουρα όλα δεν θα είναι, να επανδρώσουν την εθνική των ανδρών». Ο Κραβαρίτης επιβεβαίωσε την αναγνώριση που χαίρει το ελληνικό πόλο εκτός συνόρων λέγοντας: «Σίγουρα το ελληνικό πόλο χαίρει αναγνώρισης και αυτό το αποτυπώνω και από τους άλλους συναδέλφους προπονητές άλλων χωρών που ήμασταν έξω. Μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις “μικρές” εθνικές μας ομάδες και για την εθνική ανδρών. Εχει σταθεροποιηθεί στις 4-5 μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου».

Όταν ρωτήθηκε που αφιερώνει αυτή την επιτυχία υπενθύμισε πως είχε κάνει σχετική δήλωση αμέσως μετά την κατάληψη του χρυσού μεταλλίου το βράδυ της περασμένης Κυριακής (19/8): «Τα είπα όλα χθες. Στους συναδέλφους πυροσβέστες. Ηταν όλο το καλοκαίρι που εμείς δουλεύαμε 6-8 ώρες στην πισίνα. Μας συγκλόνισε όλους αυτό που συνέβη και το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να αφιερωθεί εκεί. Όλη η καρδιά μας ήταν σε αυτό που έγινε. Ηταν μεγάλο κακό. Οι ανθρώπινες ζωές δεν αναπληρώνονται με τίποτα».

Ο MVP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αρχηγός της Εθνικής, ο Νίκος Παπανικολάου, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του: «Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα. Δεν ξέρω! Ισως τις επόμενες ημέρες να συνειδητοποιήσω τι έχουμε κάνει. Θα μου πάρει λίγο χρόνο. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, προσπαθούμε, δουλεύουμε σκληρά για να ανεβάσουμε τη χώρα μας όσο πιο ψηλά μπορούμε! Το καταφέραμε!». Για την ανάδειξή του σε MVP, ο Παπανικολάου απάντησε:«Μια προσωπική επιτυχία. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Νιώθω ότι όλοι οι κόποι μου ανταμελιφθηκν και μου δίνει ένα κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω. Οσο για το που πίστευε ότι θα φτάσει αυτή η εθνική στην αρχή της διοργάνωσης, ο Νίκος Παπανικολάου δήλωσε: «Στην αρχή ο στόχος μας ήταν να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, να βγούμε στην οκτάδα και μετά θα το... σκεφτόμασταν. Από τη στιγμή που μπήκαμε στην οκτάδα, αποφασίσαμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και τελικά τα καταφέραμε». Τι θα θυμάται περισσότερο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018; «Όλα τα παιχνίδια από το πρώτο με την Ουγγαρία μέχρι και τον τελικό με την Ισπανία. Όλα τα παιχνίδια είναι χαραγμένα στη μνήμη μου».

Ο «χρυσός» έφηβος Τάκης Δήμου δεν είχε συνειδητοποιήσει ακόμη τι πέτυχε αυτή η ομάδα: «Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι καταφέραμε και κάναμε. Σιγά σιγά αρχίζουμε και το συνειδητοποιούμε. Είναι η καλύτερη αθλητική μου στιγμή». Ερωτηθείς για το αν το ελληνικό πόλο έχει καλύψει την «ψαλίδα» της διαφοράς με το σερβικό, ο Τάκης Δήμου, απάντησε: «Πιστεύω ότι η διαφορά δυναμικότητας με τη Σερβία δεν είναι πια τόσο έντονη. Εχουμε αρχίσει να τους κερδίζουμε! Κι αυτό γιατί βγαίνουν καλές “φουρνιές” στο ελληνικό πόλο. Προσπαθούμε, δουλεύουμε και αμειβόμαστε!». Ποια στιγμή θα του μείνει ανεξίτηλη από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας; «Όταν τέλειωσε το παιχνίδι, όταν άκουσα την τελευταία κόρνα. Ο πρώτος άνθρωπος που πρόλαβα να αγκαλιάσω ήταν ο συμπαίκτης μου Νίκος Παπανικολάου. Κι όταν βγήκα έξω από την πισίνα, άρχισα να αγκαλιάζομαι με έναν έναν τους συμπαίκτες μου, με πολλούς εκ των οποίων είμαστε πολλά χρόνια συμπαίκτες. Αυτές είναι οι καλύτερες στιγμές που μπορώ να επιλέξω».

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ούγκο Πιοβάν υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για όλα όσα έγιναν. Τα παιδιά έπαιξαν καταπληκτικά, με βοήθησαν στην άμυνα, έκανα κι εγώ ό,τι έπρεπε και φτάσαμε στην πρώτη θέση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αδιαμφισβήτητα το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας ήταν η συνεργασία και η ομαδικότητα που επιδείξαμε. Και η χημεία! Το αποδείξαμε στο νερό. Κι αυτό φάνηκε στην επίθεση και στην άμυνα. Νικήσαμε πολύ μεγάλες ομάδες και βέβαια την Ισπανία στον τελικό. Είναι σίγουρο ότι το ελληνικό πόλο κέρδισε πόντους. Κι εμείς για να πετύχουμε κάνουμε θυσίες, αλλά η νίκη και η επιτυχία αποζημιώνει. Αγαπάμε την Ελλάδα, όλα αυτά τα κάναμε για την Ελλάδα. Όταν ακούμε τον εθνικό ύμνο, τα συναισθήματα είναι ανεκτίμητα».

Δείχνοντας το χρυσό μετάλλιο που ήταν κρεμασμένο στο στήθος του, ο υπερήφανος Ούγκο Πιοβάν εξήγησε: «Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η ανταμοιβή των κόπων μας. Τα τελευταία τρία χρόνια προπονείται μαζί αυτή η ομάδα και κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη θητεία μας στην Εθνική εφήβων».

Ο Σάκης Πλατανίτης, άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Κραβαρίτη, τόνισε: «Να σου πω την αλήθεια ούτε κι εμείς έχουμε καταλάβει ακόμη τι έχει γίνει. Πέρυσι, ήμασταν 8οι στο Ευρωπαϊκό, φέτος 1οι στο Παγκόσμιο. Κανείς δεν μας περίμενε από πέρυσι. Φέτος, ήμασταν σε ένα δύσκολο όμιλο, με Ρωσία, Ουγγαρία, Αργεντινή και Κίνα. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στο πρώτο παιχνίδι με την Ουγγαρία και να τους κερδίσουμε. Από εκεί και πέρα, η ομάδα αναθεώρησε και πηγαίναμε μετά παιχνίδι με το παιχνίδι. Ως ομάδα τα βλέπαμε τελείως διαφορετικά μετά τα πράγματα και καταφέραμε και φτάσαμε σε αυτό που ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει».

Ο αρχηγός της αποστολής στην Ουγγαρία και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, ο Δημήτρης Γρυπάρης, επισήμανε: «Η ελληνική υδατοσφαίριση έχει μέλλον. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, ώστε να πάει ακόμη ψηλότερα το ελληνικό πόλο. Ευχαριστώ τους αθλητές, τους προπονητές, τον κ. Κραβαρίτη και τον κ. Πλατανίτη, καθώς και τον προπονητή των τερματοφυλάκων που δεν ήταν στην αποστολή, τον κύριο Χρονόπουλο, ο οποίος βοήθησε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σωματεία και στους προπονητές τους, εκεί που ανήκουν τα παιδιά που έπαιξαν στην εθνική ομάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μεγάλο μπράβο πρέπει να πούμε και στους γονείς αυτών των παιδιών γιατί κι αυτοί έκαναν θυσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και της προετοιμασίας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλο το Δ.Σ. της ΚΟΕ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ο οποίος είναι αρκετά δραστήριος. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την Πολιτεία και όσους αφουγκράζονται και σκύβουν πάνω στα όποια προβλήματα έχουμε και προσπαθούν να δώσουν λύσεις για το καλό του ελληνικού αθλητισμού, σε αυτή την περίπτωση του ελληνικού πόλο. Επιτρέψτε μου να κάνω μία ευχή. Ακόμη έχουμε τρεις εθνικές ομάδες, οι οποίοι έχουν υποχρεώσεις σύντομα: οι Νέες Γυναίκες, οι Νέοι Άνδρες και οι Νεάνιδες. Εύχομαι και στις τρεις αυτές ομάδες να μας έρθουν πίσω στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο».

Το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και έφορος των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, ο Δημήτρης Γιακουμάτος, δήλωσε: «Πέρυσι ήταν το χρυσό της εθνικής Νέων Ανδρών, φέτος είναι το χρυσό της εφήβων. Δύο νέοι προπονητές, και ο Τεό Λοράντος και ο Δημήτρης Κραβαρίτης, πέτυχαν τους στόχους μας. Εγώ θέλω να ευχηθώ οι τρεις εθνικές ομάδες που παίρνουν από εδώ και πέρα σκυτάλη να έχουν ένα καλό αποτέλεσμα. Το καλό αποτέλεσμα για εμένα είναι τουλάχιστον ένα μετάλλιο. Θέλω να συγχαρώ τον αρχηγό της αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, Δημήτρη Γρυπάρη, ως αρχηγός της αποστολής. Είναι άνθρωπος που αγωνίζεται από το 1963 για το πόλο. Θέλω να συγχαρώ και τους δύο προπονητές που πήραν μία ομάδα που δεν ήταν του βεληνεκούς για χρυσό μετάλλιο, αλλά την κάνανε “χρυσή” με όλες τις δυνάμεις που είχαν. Αήττητη ομάδα με χρυσό δεν υπάρχει! Μπράβο και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά».

Η Βάσω Αρβανιτοπούλου -Γαρελίδη, επίσης μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, είπε από την πλευρά της: "Είναι ένα θαυμάσιο καλοκαίρι για τον υγρό στίβο με συνεχείς επιτυχίες, που ελπίζω να συνεχιστούν. Συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά και τους προπονητές τους που μας έφεραν στην κορυφή του κόσμου. Η σωστή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στα εθνικά κλιμάκια, με τη στήριξης της Ομοσπονδίας αποδίδει καρπούς, παρά τις δύσκολες συνθήκες".

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής πόλο της FINA, ήταν παρούσα στην απονομή στο Σομπατέλι, όταν η Εθνική Εφήβων ανέβαινε στην κορυφή του κόσμου: «Είμαι ενθουσιασμένη. Αισθάνομαι τυχερή που ήμουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είδα τις προσπάθειες των παιδιών από κοντά. Κρίμα που δεν είχαμε τη δυνατότητα να τους δείξει και η ελληνική τηλεόραση. Τα παιδιά έπαιζαν το ένα παιχνίδι καλύτερα από το άλλο. Νομίζω ότι όλα ξεκίνησαν από την πρεμιέρα που νικήσαμε την Ουγγαρία και κατάλαβαν τα παιδιά ότι οι δυνατότητες είναι πολλές. Παιχνίδι με παιχνίδι η ψυχολογία ανέβαινε με αποκορύφωμα στον ημιτελικό, όταν καταφέραμε να αποκλείσουμε μία υπερδύναμη τη Σερβία. Τότε, καταλάβαμε ότι μπορούμε να πάμε και για το χρυσό μετάλλιο. Ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι θα το πάρουμε. Και στον τελικό είδα μια άλλη ομάδα. Η ψυχολογία τους ήταν ανεβασμένη, έπαιζαν ελεύθερα».

«Εχουμε το πόλο στο αίμα μας. Είμαστε μία χώρα περιτριγυρισμένη από νερό κι αυτό φαίνεται. Θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλό τεχνικό ανθρώπινο δυναμικό. Βλέπουμε πως ζητούν τους Έλληνες προπονητές στο εξωτερικό και θα συνεχίσει να γίνεται αυτό. Πλέον, είμαστε εδώ και χρόνια στις μεγάλες δυνάμεις του πόλο σε όλα τα επίπεδα:  στις γυναικες, στους άνδρες, σε όλες τις κατηγορίες. Πλέον, μας θεωρούν μεγάλη ομάδα. Αυτό δείχνει ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν. Αυτά τα παιδιά θα στελεχώσουν τις μεγάλες εθνικές ομάδες. Κάποια αυτά θα είναι στο Τόκιο και κάποια θα συνεχίσουν και μετά. Προσωπικά, καθώς είμαι από 5 χρόνων στις πισίνες αισθάνομαι μέρος της υδατοσφαίρισης. Και επειδή συμμετείχα και στην απονομή ως μέλος της τεχνικής επιτροπής της FINA, αισθάνθηκα ότι είχα πάρει κι εγώ το μετάλλιο! Η χαρά και η συγκίνηση ήταν ίδια με αυτή του Ολυμπιακού μεταλλίου!».

Θυμίζουμε ότι οι 13 χρυσοί παγκόσμιοι πρωταθλητές είναι οι: Ούγκο Πιοβάν, Σταύρος Μανθογιάννης (τερματοφύλακες), Θοδωρής Πάτερος, Νίκος Παπανικολάου, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος, Διονύσης Μπραϊμης, Νίκος Κουρούβανης, Τάκης Δήμου, Στάθης Καλογερόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Αχιλλέας Γραμματικός, Γιάννης Κεχαλάρης.

Την ομάδα συνόδευαν, εκτός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Κραβαρίτη, τον συνεργάτη του Σάκη Πλατανίτη και τον αρχηγό αποστολής Δημήτρη Γρυπάρη, ο φυσιοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος. Μαζί τους επέστρεψε και ο διεθνής διαιτητής Ανδρέας Μοίραλης που σφύριξε αγώνες του Παγκοσμίου στο Σομπατέλι.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Εκτός από το πλούσιο Φωτορεπορτάζ μπορείτε να δείτε και στα δύο παρακάτω video, πλάνα από την υποδοχή των θριαμβευτών της Εθνικής Εφήβων: