ΤΕΧΝΙΚΗ

Αργυροί Μπάλντουιν και Κτενά στο Super sprint της Τεχνικής στο Τομσκ

  06.02.2012 19:41       2059

Οι διακρίσεις συνεχίστηκαν και σήμερα (Δευτέρα) για τους αθλητές μας στο διεθνές μίτινγκ Τεχνικής κολύμβησης SNOW FINS 2012 που διεξάγεται στο Τομσκ της Ρωσίας.

Ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν με την Σοφία Κτενά, αγωνίστηκαν στον τελικό του Super sprint, με τους δύο πρωταθλητές μας να τερματίζουν στην 2η θέση και να κατακτούν έτσι αργυρά μετάλλια.

Το αγώνισμα είναι ένα παρατεταμένο σπριντ που περιλαμβάνει προκριματικά στα 100μ επιφάνεια και 50μ άπνοια και τον τελικό, στα 50μ επιφάνεια, μέσα σε 30’.

Ο Μπάλντουιν ήταν 3ος στα 100μ επιφάνεια και 2ος στα 50μ άπνοια, ενώ η Κτενά αντίστοιχα, 4η και 2η.

Πρώτος στους άνδρες ήταν ο Ρώσος, Πάβελ Καμπάνοφ και στις γυναίκες η συμπατριώτισσα του Άννα Μπερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπάλντουιν αναδείχθηκε κορυφαίος ξένος αθλητής.

Μπάλντουιν: «Εντυπωσιακή και ευχάριστη εμπειρία …»

Ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, αμέσως μετά τον τελικό του Superfinal sprint, δήλωσε: «Σε μια 25άρα πισίνα μόνο η εμπειρία και η αλάνθαστη εκτέλεση της κούρσας νικάνε. Ευτυχώς προσαρμόστηκα σχετικά γρήγορα και κατάφερα να κατακτήσω 3 μετάλλια μέσα σε πολύ ανταγωνιστικες κούρσες και τελικά να περάσω στον μεγάλο τελικό του Super Sprint.

Ομολογώ ότι τα συμπτώματα της κούρασης φάνηκαν σε όλους τους finalist μετά από τον πρώτο κιόλας γύρο. Ήταν πολύ εντυπωσιακή, δύσκολη αλλά και ευχάριστη ταυτόχρονα εμπειρία, όπου μετά από πολύ προσπάθεια κατάφερα να αποκλείσω τους υπόλοιπους 4 finalist και να κατακτήσω και την δεύτερη θέση και το βραβείο του καλύτερου ξένου αθλητή.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Γιώργο Μυρίλο, τους φίλους και γονείς μου από την Ελλάδα για την υποστήριξή τους και τα άτομα της ελληνικής αποστολή για την βοήθειά τους.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος και χαίρομαι που επιλέξαμε να έρθουμε σε αυτή την αποστολή».

Σοφία Κτενά: «Η ταλαιπωρία ξεχνιέται όταν ανεβαίνεις στο βάθρο»

Η Σοφία Κτενά, για τις δικές της επιτυχίες στο Τομσκ, δήλωσε: «Από το ξεκίνημα της αποστολής η ταλαιπωρία ήταν έντονη και οι συνθήκες εκτός και εντός των εγκαταστάσεων πρωτόγνωρες για μας. Ταξίδι 24 ωρών και -30 βαθμοί στην άφιξη μας.

Όλα αυτά όμως από μεριάς των αθλητών ξεχνιούνται όταν ανεβαίνουν στο βάθρο. Η διοργάνωση παρά τις αντιξοότητες, ήταν πολύ καλή με κορύφωση το σημερινό event Super Sprint, όπου βρέθηκα ανάμεσα στις 6 καλύτερες αθλήτριες και κατάφερα μέσα σε μισή ώρα και μετά από 3 απανωτές κούρσες να τερματίσω 2η με άλλο ένα μετάλλιο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ομοσπονδία που ανέλαβε την πρωτοβουλία να μας φέρει εδώ, καθώς και τους συνοδούς και τον προπονητή μου που ήταν δίπλα μας από την αρχή»