ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Άριστο κλίμα για αμοιβαία συνεργασία της νέας Διοίκησης με τον Λευτέρη Αυγενάκη

  07.04.2021 17:07       1243

Σε άριστο κλίμα και με διάθεση αμοιβαίας συνεργασίας για το καλό των αθλημάτων της Ομοσπονδίας μας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (7/4) με τηλεδιάσκεψη, η πρώτη “συνάντηση” του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που προέκυψε από τις εκλογές της ΚΟΕ στις 29 Μαρτίου και ανέδειξαν νέο Πρόεδρο της τον Κυριάκο Γιαννόπουλο, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Αυγενάκης, συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για την εκλογή του και στην ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, καταγράφηκε με σαφήνεια η δέσμευση για άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Θετική ανταπόκριση για το Προολυμπιακό της Καλλιτεχνικής στο ΟΑΚΑ!

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, μεταξύ των άλλων έθεσε στον κ. Υφυπουργό το θέμα της δυνατότητας η Ελλάδα να φιλοξενήσει στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, το Προολυμπιακό τουρνουά της Καλλιτεχνικής κολύμβησης που ακυρώθηκε και δεν θα διεξαχθεί στο Τόκιο όπως είχε προγραμματιστεί (1-5 Μαίου), στην περίπτωση φυσικά που η Fina, αποφασίσει να υπάρχει διαδικασία προολυμπιακής πρόκρισης με μετάθεση του τουρνουά.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, από την πλευρά του, συναίνεσε και είπε ότι θα περιμένει συγκεκριμένη ενημέρωση για το σημαντικό αυτό ζήτημα, που άπτεται άμεσα των προσπαθειών της Εθνικής μας ομάδας να βρεθεί στο Τόκιο, τόσο στο αγώνισμα του Ντουέτο, όσο και το Ομαδικό.

Αναφέρει σχετικά το Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ , για το θέμα: Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συναίνεσε με χαρά, προκειμένου με μια τόσο σπουδαία διοργάνωση, εφόσον ανατεθεί στην Ελλάδα, να εγκαινιαστούν και οι αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, στις οποίες αυτή τη στιγμή εξελίσσονται οι εργασίες, βάσει του Μνημονίου Συνεργασίας της Lamda Development με την ΓΓΑ, προκειμένου να διαμορφωθεί το πιο σύγχρονο (με 11 πισίνες συνολικά) Κέντρο Υγρού Στίβου στην Ευρώπη”.

Έρχεται ο επόμενος Πρόεδρος της Fina

Την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα, όπως ειπώθηκε, θα υπάρξει συνάντηση με τον νυν αντιπρόεδρο της Fina, Husain Al Musallam που επισκέπτεται την Ελλάδα και θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ως μοναδικός υποψήφιος.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του, επισήμανε ότι όλες οι δυνάμεις του ελληνικού υγρού στίβου είναι ενωμένες σαν γροθιά για την περαιτέρω ανάπτυξή του και επικρότησε το σύστημα αξιολόγησης «Χίλων» για τη διαφάνειά του στις ετήσιες επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών.

Στην τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού, έγινε συζήτηση επίσης για τα έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα (Λίντο, Ηράκλειο Κρήτης, ενεργειακή αναβάθμιση κολυμβητηρίου Νεάπολης Θεσσαλονίκης κλπ) και συμφωνήθηκε η ακόμα πιο στενή συνεργασία με τους Δήμους σε όλη τη χώρα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τους ενημέρωσε, επιπλέον, ότι ήδη έχει κατατεθεί πρόταση προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ώστε παράλληλα με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, όποτε αυτό αποφασιστεί, να δοθεί «πράσινο φως» και για τη λειτουργία των Ακαδημιών.

Αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με:

“• τις διαδικασίες που επισπεύδονται ώστε άμεσα να εκταμιευτεί η α’ δόση της τακτικής επιχορήγησης όλων των Ομοσπονδιών, σε εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων του «Χίλωνα», με μεγαλύτερη βαρύτητα στον συντελεστή «καλή διακυβέρνηση»,

τις λεπτομέρειες της θεσμοθέτησης του ποσοστού χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον νέο τρόπο φορολογίας των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια,

τις πρωτοβουλίες (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, Μητρώο Προπονητών κλπ) για διαφάνεια, τάξη και νοικοκύρεμα σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα,

την αναγκαιότητα να παρασχεθεί κάθε βοήθεια προς τα σωματεία, ώστε να νομιμοποιηθούν όσα δεν το έχουν ακόμα πράξει, ολοκληρώνοντας την εγγραφή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να συνεχίσουν κατόπιν να κάνουν χρήση των δημοτικών εγκαταστάσεων και εκείνων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, 

τις ρυθμίσεις του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου, που σύντομα θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή και κάλεσε τις Ομοσπονδίες να προβούν άμεσα σε προτάσεις, εφόσον θεωρεί ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν νομοθετικής διευθέτησης, 

την εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA και τις συνολικές ενέργειες  λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ),

το πρόγραμμα «Πέλοπας», της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και της αξιοποίησής τους,

τα Σεμινάρια Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών και την μεγάλη επιτυχία του α’ κύκλου τους, με 2.000 συμμετέχοντες,

τον επικείμενο εμβολιασμό των μελών της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής  ομάδας για τους Αγώνες στο Τόκιο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ