ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Άρτεμις Βασιλάκη: «Δίπλα - δίπλα με αυτές που θαυμάζω»

  24.05.2023 18:30       2358

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και την ώρα που η Άρτεμις Βασιλάκη ετοιμαζόταν να επιστρέψει από την Αθήνα (όπου συμμετείχε στο Εθνικό Πρωτάθλημα) στο Ηράκλειο που αποτελεί τον μόνιμο τόπο της κατοικίας της, πληροφορήθηκε πως θα αποτελέσει ένα από τα 15 μέλη της αποστολής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα, μία από τις έξι συνολικά αθλήτριες, και μία από τις δύο πρωτο-εμφανιζόμενες, μαζί με την Ελένη Κοντογεώργου. Από τους άνδρες είναι και ο Απόστολος Σίσκος.

Μια ασφαλώς δικαίωση για την Βασιλάκη καθώς «Θα έχω την ευκαιρία να συναγωνιστώ με αθλήτριες που μέχρι τώρα παρακολουθούσα στη τηλεόραση. Αθλήτριες που θαυμάζω», όπως τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα για μια μαθήτρια ακόμα στη Β’ Λυκείου, που αυτές τις μέρες συμμετέχει και στις εξετάσεις του σχολείου της, και έχει διαμορφώσει μια καθημερινότητα που δεν…πολυσυνηθίζουν παιδιά της ηλικίας της. Μας εξηγεί: «Έχω τρεις μήνες να πάω έτσι χαλαρά για έναν καφέ, δεν προλαβαίνω. Τα Σαβ/κα έχουμε τους αγώνες, καθημερινά σχολείο, προπόνηση, διάβασμα και μία από τα ίδια. Φροντιστήριο δεν έχω παρακολουθήσει ποτέ, ευτυχώς η μητέρα μου, μου κάνει μαθήματα Αγγλικών. Άλλωστε όλη η οικογένεια ακολουθεί το δικό μου πρόγραμμα. Μια φορά τον μήνα πηγαίνω στην Αθήνα για γυμναστήριο. Έχω θέσει τους στόχους μου και θα κάνω ό,τι πρέπει και μπορώ να τους πετύχω. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα στο πρόγραμμα το παγκόσμιο, αλλά βεβαίως είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι παρούσα σε αυτή τη παγκόσμια γιορτή. Ο μεγάλος μου αγωνιστικά στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Βελιγράδι 4-9/7 και μετά 15-22/7 είναι το Παγκόσμιο. Νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση για όλα αυτά που έχω πετύχει αλλά και έχω μπροστά μου».

Πριν λίγους μήνες η πρωταθλήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου, είχε περιγράψει στην ΚΟΕ την ιστορία της ζωής της. Στο πρόσφατο Εθνικό Πρωτάθλημα η Βασιλάκη (16 ετών), κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στα 200-400 και 800μ ελεύθερο και ένα χάλκινο στα 200μ μικτή. Στις 17-18/6 προγραμματίζει να λάβει μέρος στο μίτινγκ «Τσέτσο Γκολομέεβ» στο Ηράκλειο. Και αν φέτος η χρονιά είναι δύσκολη, του χρόνου είναι ακόμα πιο απαιτητική, με Παγκόσμιο, Ολυμπιακούς Αγώνες και, Πανελλήνιες εξετάσεις: «Μακάρι να προκριθώ σε αυτές τις δυο τεράστιες διοργανώσεις-τονίζει. Αναφορικά με την Εκπαίδευση, ο στόχος μου είναι η εισαγωγή στη Στρατιωτική Σχολή ή η Αθλητική Ψυχολογία, ένας τομέας όμως που δεν υπάρχει στην πατρίδα μας. Προς το παρόν όμως θέλω να πάω στη Φουκουόκα και να το απολαύσω».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος