ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / STOIXIMAN.GR 20ο ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

Αρχίζει στο Καρπενήσι η γιορτή της υδατοσφαίρισης

  17.01.2019 20:50       1150

Το πανηγύρι για την ελληνική υδατοσφαίριση αρχίζει την Παρασκευή το απόγευμα στο Καρπενήσι. Τέσσερις ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας και ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου αναμετρώνται στο Stoiximan.gr 20ο φάινάλ-φόρ του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών.

Η ΚΟΕ, η Περιφερεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Καρπενησίου παρέθεσαν την Παρασκευή το απόγευμα συνέντευξη Τύπου στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, παρουσία των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης, των προπονητών και των παικτών των ομάδων.

Όλοι εξήραν την καθολική στήριξη του αθλήματος από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καρπενησίου. Οι τοπικοί παράγοντες διαβεβαίωσαν τον πρόεδρο της ΚΟΕ και τους φορείς του αθλήματος ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στα αθλήματα του υγρού στίβου.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσοπουλος και ο αντιπρόεδρος κύριος Γιώργος Κατσαρός.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους δύο ημιτελικούς. Στις 6 θα γίνει η συνάντηση ΓΣ Περιστερίου - ΝΟ Βουλιαγμένης και στις 8 το παιχνίδι Ολυμπιακός - ΑΝΟ Γλυφάδας.

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ):

« Είναι χαρά μας που το 20ό φάιναλ φορ του κυπέλλου φιλοξενείται στο Καρπενήσι. Είναι το μοναδικό που έχει ποτέ πραγματοποιηθεί μέσα στα χιόνια. Είναι η τρίτη φορά που η διοργάνωση φιλοξενείται στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας. Στην ερώτηση γιατί επιλέγουμε ως προορισμό το Καρπενήσι, η απάντηση είναι εύκολη. Πρώτον, γιατί στο Καρπενήσι βρίσκουμε πάντα άτομα και θεσμούς που έχουν αγάπη και πάθος για τα αθλήματά μας. Μας στηρίζουν πάντα. Φροντίζουν να αξιοποιούν το στολίδι τους, την όμορφη πισίνα τους. Μας βοηθούν υλικά και ηθικά. Δημιουργούν μια φιλόξενη ατμόσφαιρα εντός και εκτός της πισίνας. Εκτιμούν την προσπάθειά μας και στηρίζουν το καλύτερο ομαδικό άθλημα της χώρας. Το άθλημα που μέσα στο 2018 έφερε επτά μετάλλια σε κορυφαίες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Κατά δεύτερο λόγο ερχόμαστε στο Καρπενήσι γιατί αποτελεί πάγια τακτική της Ομοσπονδίας να διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις εκτός της Αθήνας. Με εξαίρεση δυο χρονιές, όλα τα υπόλοιπα φάιναλ φορ έχουν γίνει εκτός της πρωτεύουσας. Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που βρίσκονται στο Καρπενήσι και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία. Το κύπελλο κρύβει πάντα εκπλήξεις. Εύχομαι να δούμε ένα συναρπαστικό φάιναλ φορ. Θέλω να ευχαριστήσω την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Περιφεριάρχη κύριο Μπακογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Αριστείδη Τασιό, τον δήμαρχο κύριο Νίκο Σουλιώτη και τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας κύριο Γιώργο Κατσαρό, που έκαναν τα πάντα για να είμαστε όλοι εμείς εδώ».

Αριστείδης Τασιός (Αντιπεριφερειάρχης):

« Καλωσορίζουμε όλη την οικογένεια της ελληνικής υδατοσφαίρισης για μια ακόμη φορά στο Καρπενήσι. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Καρπενησίου και η κολυμβητική ομοσπονδία φρόντισαν για μια ακόμη φορά να καταστήσουν προορισμό την πόλη του Καρπενησίου. Έχουμε επενδύσει σε κορυφαίες διοργανώσεις. Μέσα στο χιόνι η πισίνα, το στολίδι μας, φιλοξενεί μεγάλες εκδηλώσεις και αγκαλιάζει το άθλημα της υδατοσφαίρισης. Αναβαθμίζουμε τα αθλητικά μας κέντρα και επενδύουμε στον αθλητικό τουρισμό».

Νίκος Σουλιώτης (Δήμαρχος Καρπενησίου):

« Καλωσορίζουμε το ελληνικό πόλο σε έναν όμορφο, καθαρό τόπο, που θέλει να είναι πρωταγωνιστής στον αθλητικό τουρισμό και επιδιώκει να αξιοποιεί το στολίδι του, το υπέροχο κολυμβητήριό του. Αναλαμβάνουμε ένα μεγάλο κόστος και κρατούμε ανοιχτή την πισίνα μας μέσα στον χειμώνα. Δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να προπονούνται και φέρνουμε κοντά τους πρωταγωνιστές του κορυφαίου αθλήματος της χώρας. Το Καρπενήσι θα συνεχίσει να είναι δίπλα στο πόλο. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και στο μέλλον σε ανάλογες εκδηλώσεις. Καλή αντάμωση και στην επόμενη διοργάνωση».

Γιώργος Κατσαρός (Αντιπρόεδρος ΚΟΕ):
« Για μια ακόμη φορά φιλοξενείται μια σπουδαία διοργάνωση της Ομοσπονδίας στο Καρπενήσι. Το ευχαριστώ είναι λιγο απέναντι στους συνεργάτες μας, την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμου Καρπενησίου. Έπεται και συνέχεια. Το καλοκαίρι το Καρπενήσι θα φιλοξενήσει μια ακόμα διεθνή διοργάνωση της υδατοσφαίρισης. Συγχαρητήρια στους τοπικούς φορείς».

Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού):

 « Αποδεχόμαστε το ρόλο του φαβορί. Το λέμε πλέον και μόνοι μας. Πράγματι, είμαστε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου. Ήρθαμε στο Καρπενήσι αποφασισμένοι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Σεβόμαστε τους αντιπάλους, όπως σεβόμαστε και τους εαυτούς μας. Έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στον σύλλογο τον οποίο εκπροσωπούμε. Είμαστε εδώ για να κατακτήσουμε το 20ό Κύπελλο στην ιστορία μας».

Αλέξανδρος Γούνας (παίκτης Ολυμπιακού):

« Μοναδική επιδίωξη είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Αποτελεί στόχο από την αρχή της χρονιάς. Έχουμε όλα τα εφόδια για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε μέσα στο νερό».

Δημήτρης Μάζης (προπονητής ΑΝΟ Γλυφάδας):

« Βρισκόμαστε με το σπαθί μας στο Καρπενήσι και στο φάιναλ-φόρ του κυπέλλου. Αποκλείσαμε εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ και τον Υδραϊκό για να φτάσουμε μέχρις εδώ. Δυστυχώς βρήκαμε ως αντίπαλο στα ημιτελικά τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό. Απέχουμε ...έτη φωτός από τον αντίπαλο. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος τις όποιες πιθανότητες έχουμε και θα το κάνουμε».

Θωμάς Γαβαλάς (αρχηγός ΑΝΟ Γλυφάδας): 

« Περάσαμε διά πυρός και σιδήρου για να βρεθούμε στο Καρπενήσι. Έχουμε απέναντί μας στον ημιτελικό ένα μεγαθήριο. Θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα μας απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα χαρούμε τον αγώνα και θα αποκομίσουμε μεγάλες εμπειρίες. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

 Χρβόγιε Κόλιανιν (προπονητής ΝΟ Βουλιαγμένης):
« Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε στην διοργάνωση. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον ημιτελικό και να βρεθούμε στον τελικό. Θέλουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο απέναντι στο Περιστέρι και να αποφύγουμε το κακό παιχνίδι του πρωταθλήματος».

Χρήστος Αφρουδάκης (παίκτης ΝΟ Βουλιαγμένης):

« Ευχαριστούμε το Καρπενήσι που μας φιλοξενεί σε πρωτόγνωρες για το άθλημα της υδατοσφαίρισης συνθήκες. Μέσα στα χιόνια θα γίνουν οι αγώνες. Ξεκάθαρο φαβορί αποτελεί ο Ολυμπιακός. Αρχικός στόχος της Βουλιαγμένης είναι η παρουσία στον τελικό. Εκεί θα επιδιώξουμε ότι καλύτερο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης».

Κώστας Πασλής (προπονητής ΓΣ Περιστερίου, συνεργάτης Κώστα Λούδη):

« Αποτελεί τιμή μας που βρισκόμαστε στο Καρπενήσι. Είναι μια παρθενική εμφάνιση για το σύλλογο. Δυστυχώς λείπουν οι δυο διεθνείς Καναδοί που έχουμε στην διάθεσή μας. Τα παιδιά βρίσκονται στην Βραζιλία για την προκριματική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την εθνική τους ομάδα. Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλαμε δεν κατέστη δυνατή η παρουσία τους στην διοργάνωση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο παρά την απουσία τους».

Στέλιος Τσιφτσής (παίκτης ΓΣ Περιστερίου):
« Παρά την απουσία των δύο Καναδών παικτών μας θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε στον ημιτελικό απέναντι στη Βουλιαγμένη ότι δεν ήταν τυχαία η νίκη μας στο πρωτάθλημα. Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη και την πρόκριση στο τελικό. Έχουμε κάνει σκληρή δουλειά. Πάμε για την έκπληξη».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ : Ν.β.Χ.