ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / 16ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ/ ΚΑΖΑΝ/ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ασημένια η Κέλλυ Αραούζου στα 5χλμ

  25.07.2015 11:37       1437

ΦΩΤΟ: Η ασημένια Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Καζάν, Κέλλυ Αραούζου

Ονειρεμένο ήταν το ξεκίνημα της ελληνικής αποστολής στο 16o Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, με το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας να έρχεται από την Κέλλυ Αραούζου, στα 5χλμ Μαραθώνιας κολύμβησης, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε ο χορός των ελληνικών συμμετοχών στην κορυφαία διοργάνωση.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, με μια συγκλονιστική εμφάνιση, σε έναν αγώνα θρίλερ. Η Αραούζου, που είχε περάσει 6η στα 2,5χιλιόμετρα, με σωστή τακτική και μια εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία 800 μέτρα του αγώνα, κατάφερε να ξεπεράσει τόσο την Γερμανίδα Φίνια Boύρναμ που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, όσο και την Ολλανδή Σάρον Βαν Ρούβενταλ και να τερματίσει σε 58:49.08, πίσω από τη χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια Χάλει Άντερσον, που κολύμπησε σε 58:48.04 και κατάφερε έτσι να διατηρηθεί στην κορυφή, αφού είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και το 2013 στη Βαρκελώνη.

Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα, στην πρεμιέρα των αγώνων του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, που δείχνει ότι οι Έλληνες κολυμβητές είναι αποφασισμένοι για μεγάλες διακρίσεις.

Στις 13:00 θα ξεκινήσει και ο αντίστοιχος αγώνας των 5χλμ για τους άνδρες, εκεί όπου συμμετέχει ο Αντώνης Φωκαϊδης.

Η πρώτη τριάδα:

  1. Χάλει Άντερσον (ΗΠΑ)
  2. Κέλλυ Αραούζου ΕΛΛΑΔΑ
  3. Φίνια Βούρναμ (Γερμανία)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ:

http://kazan2015.com

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής της Κέλλυς Αραούζου, Νίκος Γέμελος σημείωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό ξεκίνημα για εμάς. Η Κέλλυ κολύμπησε πολύ καλά, ήταν εκπληκτική στο φινάλε και ίσως αν είχε κάνει την αντεπίθεση της λίγο νωρίτερα, θα μιλούσαμε τώρα για το χρυσό μετάλλιο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά δε σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με βασικό μας στόχο τα 10χλμ, αγώνισμα το οποίο είναι το πιο σημαντικό, λόγω και της πρόκρισης που δίνει στους 10 πρώτους αθλητές για  την Ολυμπιάδα του Ρίο».

Ιδιαίτερα συγκινημένος για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από την Κέλλυ Αραούζου ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στη διοργάνωση: «Το γεγονός ότι υπο τέτοιες συνθήκες η ελληνική αποστολή καταφέρνει και κατακτά μετάλλια, σε ένα άθλημα όπως η Μαραθώνια κολύμβηση αποτελεί θαύμα. Είναι τεράστια επιτυχία, άθλος,  από ένα κορίτσι, όπως η Κέλλυ Αραούζου, που στη Βαρκελώνη το 2013 είχε χάσει για λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου το μετάλλιο. Είναι μια δικαίωση για την Κέλλυ Αραούζου. Η Κέλλυ είναι μικρή, έχει διάθεση, θέληση, μέλλον και μπορεί να κατακτήσει και άλλα μετάλλια. Η μέρα πηγαίνει εξαιρετικά καλά για την Ελλάδα, μετά και την πρόκριση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, στη συγχρονισμένη κολύμβηση, στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος Σόλο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ