ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΝΕΩΝ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ασημένιο ο Δαμόλης, χάλκινα η Παπανικολάου και η 4Χ2.000 στο Open Water

  07.07.2015 20:55       1369

ΦΩΤΟ: Η ομάδα 4Χ2.000 σε πλήρη παράταξη με την ελληνική σημαία

Τρία ακόμη μετάλλια, από τα οποία το ένα ασημένιο και τα δύο χάλκινα, κατέκτησαν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στη σημερινή τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης Νέων στο Βελιγράδι, όπου διεξήχθησαν τα αγωνίσματα του Open Water. Να σημειώσουμε ότι η ελληνική αποστολή πέτυχε ένα σπουδαίο απολογισμό στη διοργάνωση, σε πισίνα και σε Open Water, με την κατάκτηση συνολικά δέκα (10) μεταλλίων, από τα οποία ένα χρυσό, πέντε ασημένια και τέσσερα χάλκινα.

Το ασημένιο μετάλλιο σήμερα κατέκτησε ο Χρήστος Δαμόλης στα 6.000 μ. Νέων όπου τερμάτισε με χρόνο 1:00:24.94.

Στο ίδιο αγώνισμα των Νεανίδων (6.000 μ.) η Δήμητρα Παπανικολάου τερμάτισε τρίτη και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου (χάλκινο) με 1:05:57.20. Επίσης στα 6.000 μ. Κατερίνα Μπιρσίμη ήταν 7η με 1:08:46.10.

Το χάλκινο μεταλλιο κατέκτησε και η Εθνική μας ομάδα στο Ομαδικό αγώνισμα 4Χ2.000 (μεικτή Νέων και Νεανίδων), αποτελούμενη από τους Χρήστο Δαμολη, Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου, Δήμητρα Παπανικολάου και Σταύρο Κουρλάκη με χρόνο 1:21:06.30. Η ελληνική ομαδα, κάνοντας μια σπουδαία κούρσα, κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις του βάθρου.

ΦΩΤΟ: Ο Χρήστος Δαμόλης (αριστερά) με το ασημένιο μετάλλιο

Δηλώσεις:

Χρήστος Δαμόλης: "Νιώθω πολύ τυχερός που έφτασα μέχρι εδώ διότι υπάρχουν κι άλλα παιδια που θα ήθελαν να ζήσουν τέτοιου είδους εμπειρίες. Πιστεύω ότι και οι υπόλοιποι συναθλητές μου νιώθουν το ίδιο".

Σταύρος Κουρλάκης: "Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να κατακτήσουμε αυτό το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ2.000. Συνεχίζουμε και επόμενος στόχος είναι μια πολύ καλή παρουσία στο Παγκοσμιο πρωτάθλημα στην Κίνα".

Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου: "Ήταν για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία στο Open Water και είμαι υπερήφανη που συμμετείχα με τους συναθλητές μου στην σκυτάλη αυτή. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και την οικογένειά μου που με στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα".

Δήμητρα Παπανικολάου: "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να συμμετέχω σε αγώνες τόσο μεγάλης εμβέλειας και να βρίσκομαι μαζί με τους συναθλητές μου στο βάθρο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου και την οικογένειά μου που με στηρίζουν σε ό,τι κάνω".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

ΦΩΤΟ: Η Παπανικολάου με το χάλκινο (δεξιά)


ΦΩΤΟ: Η Εθνική μας ομάδα στο βάθρο των νικητών (δεξιά)