ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Ασημένιος στα 200 επιφάνεια ο Μπάλντουιν

  19.08.2012 21:21       1467

Ζευγάρωσε τα προσωπικά του μετάλλια, αλλά και της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λινιάνο στην Ιταλία ο εκπληκτικός Ουίλλιαμ Μπάλντουιν. Ο πρωταθλητής Ευρώπης, μετά το χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ στο 100άρι, κατέκτησε σήμερα το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό των 200 μ. επιφάνεια Ανδρών με 1:20.77 εδραιώνοντας τη θέση του στην ελίτ του αθλήματος.

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα πήρε με μικρή διαφορά από τον δεύτερο Μπάλντουιν ο Ιταλός Στέφανο Φιτζίνι με 1:20.37 που αποτελεί νέο Παγκόσμιο ρεκόρ. Το χάλκινο κατέκτησε ο Ούγγρος Ντένες Κάνιο με 1:21.37.

Ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν δήλωσε μετά τον αγώνα: "Ήταν μια κούρσα υψηλού επιπέδου. Ήταν χαρά μου που μπόρεσα και έτρεξα με τέτοιους αθλητές. Κολύμπησα με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά τελικά κέρδισε η εμπειρία του βασικού ανταγωνιστή μου απο την Ιταλία. Ο Στέφανο Φιτζίνι είναι μεγάλος αθλητής και σπρώξαμε ο ένας τον άλλον σε πολύ δυνατά επίπεδα, αφού στο τέλος ευχαριστήσαμε ο ένας τον άλλον γι αυτό. Με τον προπονητή μου, σε αντίθεση με τον Μάιο, είχαμε προετoιμαστεί κυρίως για τα 100, όπως και φάνηκε πιστεύω. Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε πως η Ελλάδα και η τεχνική κολύμβηση είναι παρούσες και στα δύο, αξίζει η αναγνώριση τους. Ευχαριστώ τον προπονητή μου και όλους τους Ελληνες που μας υποστήριξαν".

ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΒΑΘΡΟ Η 4Χ100 ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4x100μ. επιφάνεια Ανδρών η Εθνική μας ομάδα έφτασε πολύ κοντά στο μετάλλιο, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού αναδείχθηκε 4η με 2:24.91 αποτελούμενη από τους Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, Λουκά Καρετζόπουλο, Αργύρη Βασιλόπουλο και Θωμά Κόκκινο.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 5η θέση με 2:53.37. Την αποτελούσαν οι Ειρήνη Δεληγιάννη, Αναστασία Τσίκλη, Δήμητρα Φυργαδιώτη και Σοφία Κτενά.

Στον τελικό των 50μ. επιφάνεια Γυναικών η Σοφία Κτενά κατέκτησε την 5η θέση με χρόνο 18.65, ενώ στα 50μ. bifins η Δωροθέα Ιωαννίδου τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση 22.67 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών.

Οι αγώνες του Ευρωπαϊκού τεχνικής σε πισίνα ολοκληρώθηκαν, αλλά η διοργάνωση συνεχίζεται από αύριο Δευτέρα με τις μεγάλες αποστάσεις. Η ελληνική συμμετοχή είναι την Τρίτη (21/8), οπότε ο Δημήτρης Παπουτσής θα αγωνιστεί στα 6.000μ. Ανδρών. Η υπόλοιπη ελληνική αποστολή επιστρέφει αύριο Δευτέρα στις 20.00 στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ ο Μπάλντουιν (δεξιά) με τον Ιταλό και τον Ούγγρο