ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ: Πρωταθλητής στις κατηγορίες Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων Β’ - Παγκορασίδων Β’ – Δηλώσεις των πρωταγωνιστών (pics)

  01.03.2024 14:08       2139

Ο Αθλητικός Σύλλογος Κολλεγίου ΝΤΕΡΗ με 993 βαθμούς κατέλαβε τη πρώτη θέση στη γενική κατηγορία Παίδων-Κορασίδων στο πρόσφατο χειμερινό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας που φιλοξενήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Συγκέντρωσε 597 βαθμούς στις Κορασίδες και 396 στους Παίδες που του έδωσαν επίσης τις πρώτες θέσεις. Ο ΑΣΚ ΝΤΕΡΗ με 597 βαθμούς πρώτευσε και στη συνολική βαθμολογία στο πρωτάθλημα Παμπαίδων Β’ - Παγκορασίδων Β’ και στην επί μέρους Παγκορασίδων Β’ με 313 βαθμούς.

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μίλησαν ο επικεφαλής προπονητής της αγωνιστικής ομάδας και υπεύθυνος κολύμβησης του Α.Σ.Κ. Ντερή, Αντώνης Αντωνίου καθώς και τα ταλαντούχα «δελφίνια» Αρετή Ζαρμπούτη, Κωνσταντίνος Γεραμάνης, Άγγελος Ζωγραφάκης, Λυδία Σωτηρίου, και Στέλλα Ρώτα.

Αντώνης ΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Το Χειμερινό Πρωτάθλημα αποτέλεσε για μας τον πρώτο σημαντικό στόχο της χρονιάς. Τα αποτελέσματα των κολυμβητών και κολυμβητριών ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειάς τους και η κατάκτηση του χειμερινού πρωταθλήματος στις κατηγορίες Παγκορασίδων Β’, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β’, Παίδων, Κορασίδων και Παίδων-Κορασίδων, η επιβράβευσή της. Η χειμερινή αγωνιστική περίοδος έκλεισε με τη συμμετοχή αρκετών κολυμβητών μας στον αγώνα του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη όπου οι κολυμβητές μας επιβεβαίωσαν την καλή κατάστασή τους βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τις πρώτες διεθνείς διοργανώσεις του Απριλίου. Δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα οι αποστολές, αλλά φαίνεται ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είμαστε η ομάδα με την πολυπληθέστερη παρουσία στις αποστολές της Εθνικής Ομάδας για τις Πολυεθνείς συναντήσεις).

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Α.Σ.Κ. ΝΤΕΡΗ για τη στήριξή της στο κολυμβητικό τμήμα όλα αυτά τα χρόνια και να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την παρουσία τους στο Χειμερινό πρωτάθλημα. Το υψηλό επίπεδο συναγωνισμού σε αυτές τις ηλικίες είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει την Ελληνική κολύμβηση σε μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον αντίστοιχες με αυτές που όλοι καμαρώσαμε τις προηγούμενες μέρες».

Αρετή ΖΑΡΜΠΟΥΤΗ: «Ξεκίνησα την κολύμβηση όταν ήμουν 5 χρονών. Ταυτόχρονα δοκίμαζα και άλλα αθλήματα γιατί δεν μου άρεσε τόσο το κολύμπι. Είχα σταματήσει για έναν χρόνο όταν ήμουν 9 ετών, αλλά η αδερφή μου κατάφερε να με πείσει να ξαναρχίσω λέγοντας μου ότι όταν αρχίσω να πηγαίνω σε αγώνες θα μου αρέσει. Και ευτυχώς είχε δίκιο! Στα χρόνια που κάνω κολύμβηση έχω καταφέρει να κατακτήσω δύο φορές το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ πρόσθιο στο μεσογειακό κύπελλο, είμαι πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ηλικιακή μου κατηγορία στα 200μ. πρόσθιο τα τελευταία 3 χρόνια και κατέχω με την σκυτάλη της ομάδας μου 4 πανελλήνια ρεκόρ. Προφανώς εύχομαι αυτές οι επιτυχίες να συνεχίσουν, να συμμετάσχω τα επόμενα χρόνια στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων- νεανίδων και να καταφέρω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις.

Πρότυπο μου είναι η Ελένη Κοντογεώργου όχι μόνο γιατί κολυμπάει τα ίδια αγωνίσματα με εμένα αλλά και για τον χαρακτήρα της και την συμπεριφορά της απέναντι στις νεότερες αθλήτριες. Τις προηγούμενες εβδομάδες παρακολουθούσα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα και, όπως όλοι, ένιωσα περήφανη για τις επιτυχίες των αθλητών μας και για την ομαδικότητα που έδειξαν.

Εκτός από το σχολείο και την κολύμβηση, στην οποία αφιερώνω το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου, είμαι μέλος της μαθηματικής ακαδημίας της Α’ Λυκείου του σχολείου μου, μαθαίνω ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά) και  τον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώ να τον περνάω με τους φίλους μου».

Κωνσταντίνος ΓΕΡΑΜΑΝΗΣ: «Ξεκίνησα την κολύμβηση σε πολύ μικρή ηλικία. Παρ' ότι ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα η κολύμβηση ήταν αυτή που με τράβηξε. Τα προηγούμενα χρόνια  δεν είχα ασχοληθεί με το άθλημα όσο σοβαρά θα έπρεπε, κάτι που κατά τη γνώμη μου οφείλεται στην ανωριμότητα της ηλικίας. Παρ’ όλα αυτά τον τελευταίο ένα χρόνο το σκεπτικό μου άλλαξε και με έκανε να δω το άθλημα πιο σοβαρά. Έτσι με την βοήθεια των προπονητών μου έριξα σημαντικά τους χρόνους μου σε πολλά αγωνίσματα, έπιασα όριο προεθνικής Α’(εφήβων), και ανέβηκα θέσεις στην κατάταξη. Μετά από αυτά, αναθεώρησα τους στόχους μου στον αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα δυο μεγάλοι στόχοι που θα ήθελα να πετύχω είναι να συμμετάσχω σε κάποια διεθνή διοργάνωση ως μέλος της εθνικής ομάδας, αλλά και να εξασφαλίσω μια αθλητική υποτροφία σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Εκτός από το να αγωνίζομαι μου αρέσει επίσης πολύ να παρακολουθώ το άθλημα της κολύμβησης και υπάρχουν πολλοί αθλητές που εκτιμώ και θαυμάζω. Πριν λίγες μόλις μέρες, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική εμφάνιση της Εθνικής ομάδας κολύμβησης στην Ντόχα. Εκτός από τις πολύ καλές επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών, αυτό που ξεχώρισε ήταν η ομαδικότητα και η συνεργασία. Θεωρώ ότι έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά το επίπεδο και τους εύχομαι τα καλύτερα.

Φοιτώ στην Α’ Λυκείου στο Pierce. Στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ με τα οικονομικά. Το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου το αφιερώνω στους φίλους μου οι οποίοι παρεπιπτόντως με έχουν βοηθήσει πολύ σε όλη την κολυμβητική μου πορεία, και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό».

Άγγελος ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ: «Είμαι 15 χρόνων και πάω στην Α’ λυκείου. Κολυμπώ από 3 ετών. Όλα ξεκίνησαν θέλοντας απλά να μάθω να κολυμπάω, στη συνέχεια όμως εξελίχθηκε στο πιο σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.  Όσο αναφορά τους στόχους μου, επιθυμία μου είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου ώστε να φτάσω στο υψηλότερο σκαλί του αθλητισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την περηφάνειά μου αρχικά ως Έλληνας και στη συνέχεια ως κολυμβητής βλέποντας τις επιτυχημένες προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών μας σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα. Έστειλαν το μήνυμα πως η κολύμβηση έχει περάσει σε άλλο επίπεδο στην Ελλάδα. Λόγω της ενασχόλησής μου σε αυτό το επίπεδο με ένα τόσο απαιτητικό άθλημα , δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο καθώς και στο σχολείο βρίσκομαι σε κρίσιμη τάξη και προσπαθώ να τα ισορροπήσω όλα. Όποτε προλαβαίνω χαλαρώνω ακούγοντας μουσική και μιλώντας με τους φίλους μου».

Λυδία ΣΩΤΗΡΙΟΥ: «Κολυμπάω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Στην αρχή έκανα και μπαλέτο αλλά τελικά κατέληξα στην κολύμβηση. Αγαπημένο μου στυλ είναι το πρόσθιο, συχνά όμως κολυμπάω και ελεύθερο. Πέρυσι κατάφερα για πρώτη φορά να συμμετάσχω σε πολυεθνείς διοργανώσεις εκπροσωπώντας τη χώρα μου. Ήταν μια απίστευτη χρόνια με πολλές εμπειρίες και μαθήματα. Το πρόγραμμα κάθε αθλητή είναι απαιτητικό καθώς πρέπει παράλληλα με το άθλημα να ανταποκρίνεται και στο σχολείο. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η Χημεία και η Φυσική. Το πρόγραμμα μου δεν θα έβγαινε χωρίς τη βοήθεια της οικογένειας μου που βρίσκεται δίπλα μου σε κάθε αγώνα και φροντίζει ώστε να μην μου λείψει τίποτα. Στόχος μου είναι να συμμετάσχω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων και ελπίζω να ζήσω κι εγώ το όνειρο της Ολυμπιάδας κάποια στιγμή. Πρότυπο μου είναι η Νόρα Δράκου και η Ελένη Κοντογεώργου».

Στέλλα ΡΩΤΑ: «Τα τελευταία 5 χρόνια ανήκω στην κολυμβητική ομάδα DEERE.  Αν και η κολύμβηση ήταν πάντα το πάθος μου, δεν ξεκίνησα από κει.  Σε μικρή ηλικία ασχολήθηκα με το τρίαθλο, ως αθλήτρια της Red Star Triathlon, αλλά πολύ σύντομα με κέρδισε η πισίνα. Κολυμπάω από την ηλικία των 5 ετών και έχω αγωνιστεί για τον Ολυμπιακό, τον ΑΝΟΑ, και από το 2018 για το DEERE.  Όλα αυτά τα χρόνια, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με εξαιρετικούς επαγγελματίες (προπονητές, γυμναστές, ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγους, κλπ) που ο καθένας με τον δικό του τρόπο με βοήθησαν και με βοηθούν να βελτιωθώ.  Από το 2020, ανήκω στο CGS Elite Athlete Program ως υπότροφος, κάτι το οποίο με έχει βοηθήσει ώστε μπορώ να συνδυάζω σχολείο και αθλητισμό, ειδικά φέτος, σε μια δύσκολη σχολική χρόνια, όπως αυτή της πρώτης λυκείου.  Σε ηλικία 14 ετών, είχα την πρώτη κλήση στην εθνική για να κολυμπήσω με τα χρώματα της παρτίδας μου, κάτι το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση όλων των προσπαθειών. Οι στόχοι μου και για φέτος είναι η βελτίωση των χρόνων μου και η πρόκριση σε διεθνείς διοργανώσεις, κάτι το οποίο δουλεύουμε καθημερινά με το προπονητικό και υποστηρικτικό team. 

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, η εθνική ομάδα παρουσιάστηκε βελτιωμένη που αφήνει ελπίδες για καλές θέσεις, ατομικές η ομαδικές, τόσο στο πανευρωπαϊκό όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος