ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αθλητικός Όμιλος Ωκεανός: Σταθερά στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών

  05.03.2024 14:42       2053

Ο Αθλητικός Όμιλος Ωκεανός με 843, 5 βαθμούς ήταν η ομάδα που κατέλαβε τη πρώτη θέση στη γενική βαθμολογία Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ στο πρόσφατο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης Νοτίου Ελλάδας που φιλοξενήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας μίλησαν ο προπονητής του ομίλου, Ηλίας Πανέτης και οι κολυμβητές Κωνσταντίνα Γκόβαρη, Αλεξάνδρα Δοξιάδη, Νίκος Γιώτης και Χαράλαμπος-Ραφαήλ Αποστολάκης.

Ηλίας ΠΑΝΕΤΗΣ: «Το χειμερινό πρωτάθλημα  κατηγοριών είναι για τους περισσότερους αθλητές ο πρώτος σημαντικός στόχος της σεζόν. Όλοι οι κολυμβητές αγωνίζονται με στόχο μία καλή επίδοση η οποία είτε θα βελτιώσει το ατομικό τους ρεκόρ είτε θα τους δώσει το εισιτήριο για να συμμετάσχουν σε πολυεθνής συναντήσεις με την εθνική ομάδα.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά  που μπορούνε και ανταποκρίνονται στο είδη βεβαρημένο πρόγραμμα που έχει η καθημερινότητά τους και βρίσκονται κάθε μέρα στις προπονήσεις τους  συγχαρητήρια και  στους γονείς για τον αγώνα που κάνουνε για να προσφέρουνε στα παιδιά τους τις καλύτερες συνθήκες για να ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για την άρτια διοργάνωση των χειμερινών πρωταθλημάτων και την απεριόριστη στήριξη των νέων κολυμβητών μέσα από τις πολυπληθείς αποστολές των εθνικών ομάδων που συγκροτεί δίνοντας την ευκαιρία σε νέους κολυμβητές να συμμετέχουν σε αγώνες με την εθνική ομάδα. Να ευχαριστήσω και όλους τους συνεργάτες  στην ομάδα μας και να εστιάσω  στο γεγονός ότι ο Αθλητικός Όμιλος Ωκεανός βρίσκεται σταθερά και επί σειρά ετών στις πρώτες θέσεις των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών».

Κωνσταντίνα ΓΚΟΒΑΡΗ: «Πολλοί ξαφνιάζονται όταν τους λέω ότι κάνω κολύμβηση εδώ και 13 χρόνια . Ξεκίνησα την κολύμβηση όταν ήμουν μόλις 3 ετών και η αλήθεια είναι ότι  δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου έξω από την πισίνα.  Το κολύμπι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου και το αγαπώ πολύ. Είμαι στην ομάδα του Ωκεανού από το 2016 και όλα αυτά τα χρόνια, με την βοήθεια και  την αμέριστη στήριξη των προπονητών μου κ. Γιώργου και κ. Δημήτρη Δαμασιώτη αλλά και του γυμναστή μου κ. Γιάννη Κόκκινου (τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου), έχω περάσει πολλές όμορφες στιγμές με καλές επιδόσεις και κατάκτηση μεταλλίων τόσο σε πανελλήνια πρωταθλήματα όσο και σε διεθνείς αγώνες. Πρόσφατα εντάχθηκα και στην ομάδα της ARENA Greece που μου παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό  και ευχαριστώ πολύ τον κ. Παναγιώτη Ρέντζιο για αυτό.   

Παρακολουθώ τις εξελίξεις στο άθλημα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και όσο περισσότερο βλέπω την εθνική μας ομάδα να πηγαίνει τόσο καλά σε τέτοιου είδους διοργανώσεις όπως στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα όπου οι Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες είχαν μια καταπληκτική εμφάνιση, τόσο περισσότερο θέλω και εγώ να τους μοιάσω και εύχομαι να τα καταφέρω, μέσα από την σκληρή δουλειά φυσικά και με προσήλωση στους στόχους μου. Θα ήθελα να συνεχίσω την κολύμβηση για όσα περισσότερα χρόνια μπορώ και να έχω την ευκαιρία να κάνω ένα όνειρο μου πραγματικότητα και να συμμετέχω και εγώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί όχι; Προς το παρόν πάντως, κύριος στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνέχεια. 

Είμαι μαθήτρια της Β’ Λυκείου και αν και το προπονητικό μου πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό, προσπαθώ να τα πηγαίνω εξίσου καλά  και στις ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις  κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό γιατί είμαι σε μία ηλικία που τώρα χτίζονται οι βάσεις για την μετέπειτα ζωή μου (του χρόνου δίνω Πανελλήνιες εξετάσεις) . Μου αρέσουν πολύ οι ξένες γλώσσες, έχω δύο πτυχία στα Αγγλικά (Proficiency) και τα Γαλλικά (Delf B2) και τον τελευταίο χρόνο μαθαίνω Κορεάτικα. Επίσης συμμετέχω στην χορευτική ομάδα του σχολείου μου και μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς.  Στον ελεύθερο μου χρόνο -αν και είναι περιορισμένος- πηγαίνω βόλτες με τους φίλους μου, ακούω μουσική, ζωγραφίζω και βλέπω ταινίες».

Αλεξάνδρα ΔΟΞΙΑΔΗ: «Από μικρή μου άρεσε ο αθλητισμός και δοκίμασα μπαλέτο, στίβο, ενόργανη και συγχρονισμένη κολύμβηση. Όμως βλέποντας πόσο ωραία περνούσε η αδελφή μου στον Ωκεανό αποφάσισα να την ακολουθήσω και τελικά με κέρδισε η κολύμβηση και η ομάδα, όπου έκανα πολλούς καλούς φίλους. Μου αρέσουν όλα τα στυλ αλλά είμαι πολύ καλύτερη στο πρόσθιο. Έχω συμμετάσχει από τα 13 μου σε διεθνείς αγώνες με την εθνική ομάδα τρεις φορές. Το 2022 και 2023 στο Μεσογειακό κύπελλο Comen cup (3 χάλκινα ) και το 2023 στο Youth Olympics στο Μάριμπορ ( 7η στο 4χ100mix) όπου έζησα μια απίστευτη εμπειρία ανάμεσα σε τόσους αξιόλογους αθλητές. Οι στόχοι μου είναι να βελτιώνω τους χρόνους μου , να συμμετέχω με την εθνική σε διεθνείς αγώνες και να πιάσω  όριο για το Πανευρωπαϊκό εφήβων νεανίδων.

Πρότυπο μου είναι η Άννα Ντουντουνάκη γιατί  είναι καλή σε όλα (σχολείο και αθλητισμό ). Επίσης είναι πάντα προσιτή σε εμάς τα παιδιά. Η ομάδα στην Ντόχα ήταν απίστευτη. Ένιωσα πολύ υπερήφανη  Εντυπωσιάστηκα με την ομαδικότητα τους και που κολύμπησαν με τόσο πάθος ειδικά για τις σκυτάλες. Πηγαίνω στην Γ’ Γυμνασίου στο Κολλέγιο Αθηνών όπου έχω την υποτροφία αριστείας στα αθλητικά. Είμαι άριστη μαθήτρια και μιλάω πολύ καλά τα Αγγλικά και λίγο τα Γαλλικά . Έκανα πιάνο για 7 χρόνια αλλά το σταμάτησα γιατί δεν προλάβαινα λόγω διαβάσματος και προπονήσεων. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να βρίσκομαι με τις φίλες μου και να ακούω μουσική».

Νίκος ΓΙΩΤΗΣ: «Είμαι 15 ετών, μαθητής της Γ' γυμνασίου. Κολυμπάω για όσο μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου και είναι αυτή η αγάπη για το άθλημα, η γαλήνη και η επιβράβευση που με κράτησαν στο άθλημα. Οι στόχοι μου θα έλεγα ότι είναι η καθημερινή βελτίωση μου μέσα από την προπόνηση και η κατάκτηση της σωστής ψυχολογίας ώστε να αντιμετωπίζω κάθε νέα πρόκληση. Είμαι περήφανος για τις πρόσφατες επιτυχίες της Εθνικής ομάδας και πιστεύω πως σύντομα θα δούμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο μου τον περνάω κάνοντας ευχάριστες δραστηριότητες με τους φίλους  μου».

Χαράλαμπος-Ραφαήλ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: «Γεννήθηκα τον Μάρτιο του 2009 και είμαι μαθητής της Γ`Γυμνασίου. Ξεκίνησα την κολύμβηση στην ηλικία των 5 ετών ενώ παράλληλα δοκίμασα να ασχοληθώ και με άλλα αθλήματα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο και τζούντο, αλλά τελικά το κολύμπι ήταν αυτό που με κέρδισε. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι σε κάθε αγώνα και να συμμετέχω σε μεγάλες διοργανώσεις .Το πρότυπο μου είναι ο Άνταμ Πίτι, καθώς το στυλ μου είναι το πρόσθιο, αλλά παρ' όλα  αυτά μου αρέσει να κολυμπάω και τα υπόλοιπα στυλ. Θαυμάζω όλους τους Έλληνες κολυμβητές που εκπροσώπησαν την χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα. Η εμφάνιση τους ήταν εξαιρετική και δείχνει το υψηλό επίπεδο της ελληνικής κολύμβησης. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου και να ακούω μουσική».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος