ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου: Κυρίαρχος στη κατηγορία Νέων-Νεανίδων

  03.04.2024 12:53       2016

Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου είχε πολύ καλή παρουσία στα χειμερινά πρωταθλήματα κολύμβησης Νοτίου Ελλάδας με αποκορύφωμα τη πρώτη θέση που κατέκτησε στη κατηγορία Εφήβων- Νεανίδων.

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας καταθέτουν τις απόψεις τους οι κολυμβητές/τριες Νίκος Σπαθαράκης, Σπυρίδων Ζαχαρίας, Νικόλαος Πέτριβ, Ηλίας Τζήμας, Ιωάννης Καλαποθαράκος, Θεοδώρα Κανελλοπούλου, Άννα Ζάμπρου, και ο προπονητής Διονύσης  Παπαδάκης.
 
 Νίκος ΣΠΑΘΑΡΑΚΗΣ: «Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο χειμερινό πρωτάθλημα. Με βοηθά η εκτίμηση και η προσοχή που δέχομαι από τους υπόλοιπους αθλητές και τη διοίκηση του συλλόγου, που λειτουργεί ως μια μεγάλη αθλητική οικογένεια, και είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μένα να αγωνίζομαι φορώντας το σκουφάκι μιας από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας. Με την καθοδήγηση του προπονητή μου, Γιώργου Σούρδη, προσπαθώ να βελτιώνομαι συνεχώς ώστε να βοηθήσω ακόμα περισσότερο την ομάδα μου, και παράλληλα να συμμετάσχω σε όσο το δυνατόν πιο πολλές διεθνείς διοργανώσεις, εκπροσωπώντας την χώρα μου».
 

Σπυρίδων ΖΑΧΑΡΙΑΣ«Ξεκίνησα την κολύμβηση στην ηλικία τον 10 ετών, στην αρχή χωρίς ιδιαίτερο ζήλο, αλλά τώρα πια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Οι προσπάθειες μου με οδήγησαν τα τελευταία δύο χρόνια στην οικογένεια του ΑΟΠΦ. Η χρονιά αυτή είναι αρκετά δύσκολη, προσπαθώντας να συνδυάσω τις προπονήσεις με το διάβασμα ως μαθητής  Γ Λυκείου. Πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχω πετύχει τους προσωπικούς στόχους μου, καθώς και την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων - Νεανίδων με την ομάδα μου. έλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, και ιδιαίτερα τους γονείς μου που με υποστηρίζουν και δεν παρεμβαίνουν στις επιλογές μου».

 Νικόλαος ΠΕΤΡΙΒ«Η κατάκτηση του χειμερινού πρωταθλήματος όταν ένας στόχος που είχαμε θέσει με τους προπονητές από την αρχή της χρονιάς και το να το πετύχουμε όντως μας ανύψωσε το ηθικό και μας έδωσε κίνητρο να συνεχίσουμε να προπονούμαστε. Επόμενος στόχος είναι το θερινό  και ως ομάδα έχουμε μεγάλες βλέψεις. Χαρήκαμε την νίκη μας αλλά τώρα έρχεται μια δύσκολη περίοδος προπονητικά, οπότε το κεφάλι κάτω και δουλειά».


Θεοδώρα ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ : «Το φετινό χειμερινό πρωτάθλημα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία ,καθώς το Φάληρο δεν κατάφερε μόνο να κερδίσει το πρωτάθλημα στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, με πολλά ατομικά ρεκόρ ,αλλά και σαν αθλητές δείξαμε την αφοσίωση μας σε αυτήν την ομάδα με το να είμαστε ενωμένοι και υποστηρίζοντας τους συναθλητές μας! Το χειμερινό ήταν μόνο η αρχή. Κύριος στόχος μας είναι το καλοκαιρινό πρωτάθλημα ,όπου θα είμαστε περισσότερο βελτιωμένοι και προετοιμασμένοι ώστε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό! Ευχαριστούμε τους προπονητές μας που είναι πάντα στο πλευρό μας και μας ενθαρρύνουν να γίνουμε όλο και καλύτεροι όχι μόνο σαν αθλητές αλλά και ως άνθρωποι!». 

Ηλίας ΤΖΗΜΑΣ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σχετικά με τις αποδόσεις μας, καθώς καταφέραμε στο χειμερινό πρωτάθλημα να πάρουμε το κύπελλο  εφήβων και νεανίδων κατακτώντας το πρώτο στόχο της χρονιάς και συνεχίζοντας για τον δεύτερο  στόχο της χρονιάς το θερινό πρωτάθλημα. Είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα και με την βοήθεια των προπονητών μας ,καθώς μας εμψυχώνουν καθημερινά γιατί την καλύτερη απόδοση μας».
 
Άννα  ΖΑΜΠΡΟΥ: «Τιμή μου και χαρά μου που ανήκω στην ομάδα του Α.Ο.Π.Φ. γιατί πιστεύουν σε εμένα, στις δυνατότητες μου και θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους. Είμαι περιφανή που η ομάδα μας κέρδισε την πρώτη θέση στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος και ευχαριστημένη που και εγώ συνέβαλα σε αυτό. Προσωπικά προπονούμαι σκληρά για να μπορέσω να πετύχω τον κύριο στόχο μου που είναι η συμμετοχή μου στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων και έπειτα να ολοκληρώσω την χρονιά μου με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις».
 
Ιωάννης ΚΑΛΑΠΟΘΑΡΑΚΟΣ: «Το χειμερινό πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδας ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση με έντονο συναγωνισμό και εξαιρετικές επιδόσεις. Ο πρώτος στόχος που θέσαμε ως ομάδα, για τη φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε με το καλύτερο τρόπο καθώς κατακτήσαμε τη πρώτη θέση και στις δύο κατηγορίες Νέων-Νεανίδων. Όλοι δώσαμε το καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα, γεγονός που μας έδωσε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Επόμενος και τελικός στόχος  για αυτή την αγωνιστική χρονιά είναι η κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην κατηγορία μας».
 

Διονύσης ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (προπονητής): «Όλοι οι αθλητές-τριες  έκαναν σπουδαία προσπάθεια και είναι άξιοι θαυμασμού και πολλών συγχαρητηρίων! Όχι μόνο για τις σπουδαίες εμφανίσεις όπως αυτές αποτυπώνονται από τη συγκομιδή μεταλλίων και τα ατομικά ρεκόρ που πέτυχαν αλλά και για την αγάπη  και  προσήλωση στην ομάδα. Ο ΑΟΠΦ είναι ένας μεγάλος σύλλογος με τεράστια δυναμική και έχουμε θέσει ως στόχο  να είμαστε πρωταγωνιστές σε όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση  για την αμέριστη  υποστήριξη της  καθώς επίσης και όλους  συνεργάτες μου για την  μεγάλη συνεισφορά τους σε αυτή την επιτυχία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος