ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Βραβεία ΠΣΑΤ 2012

Αθλητής της χρονιάς ο Σπύρος Γιαννιώτης!

  10.12.2012 21:37       1304

Καλύτερος αθλητής της χρονιάς 2012 αναδείχθηκε ο Σπύρος Γιαννιώτης στην απονομή των βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν υποψήφιος μαζί με τους Ηλία Ηλιάδη και Βασίλη Σπανούλη. Τον 4ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανοιχτής θάλασσας, βράβευσε ο Υπουργός Θρησκευμάτων και Πολιτισμού κ. Αρβανιτόπουλος. Ο Σπύρος Γιαννιώτης, αφού παρέλαβε το βραβείο του, δήλωσε:

«Για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα και αυτό γιατί ο Ηλίας και ο Βασίλης είναι φοβεροί αθλητές με απίστευτες επιτυχίες. Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν, τον προπονητή μου Νίκο Γέμελο για τη σιγουριά που μου δείχνει, την οικογένειά μου και ιδιαίτερα τη γυναίκα μου. Χρειάζεται τρέλα, υπομονή και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις, ώστε να φτάσεις εδώ. Κλείνοντας, σεβόμενος την κρίση που διανύει η χώρα και τις οικονομικές δυσκολίες, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην βάλετε λουκέτο στα κλειστά κολυμβητήρια».

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Ιωαννίδης είχε αναφερθεί στο θέμα των κολυμβητηρίων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος της Πολιτείας είναι να παραμείνουν ανοιχτά όλα τα Εθνικά κολυμβητήρια και γυμναστήρια της χώρας και σας διαβεβαιώνω ότι θα το πετύχουμε».

Το βραβείο του ανερχόμενου ταλέντου παρέλαβε η Παγκόσμια, πλέον, πρωταθλήτρια με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων, Στεφανία Χαραλαμπίδου: «Το χρυσό μετάλλιο ήταν κάτι που το περιμέναμε. Προσωπικά, μου άρεσε πολύ μου βρεθήκαμε ξανά όλες μαζί. Μου είχε λείψει πολύ η ομάδα μου», δήλωσε η νεαρή αθλήτρια που αναχωρεί αύριο το πρωί για την Αμερική, όπου σπουδάζει μαζί με την αδερφή της Ιωάννα Χαραλαμπίδου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος