ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΝΕΑΝΙΔΩΝ / Ηλ. Ξιάρχος

«Άθλος αυτό που πετύχαμε"

  16.09.2012 21:47       1007


Το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στον Βόλο, με τον έφορο του αθλήματος, Ηλία Ξιάρχο, να μιλά στην ιστοσελίδα μας και να ευχαριστεί όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Επίσης στην σημαντική προσπάθεια που έκανε η Εθνική μας ομάδα για να ανταποκριθεί στους στόχους της, αλλά παράλληλα «πέταξε το μπαλάκι» στην Πολιτεία, καθώς τα προβλήματα στον χώρο είναι πολύ μεγάλα. «Ο Θεός βοηθός» είπε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του. Αναλυτικά:

Για την επιτυχία των αγώνων, αλλά και για αυτούς που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, δήλωσε: «Μιλώντας με τους εκπροσώπους της FINA, μας είπαν ότι ήταν μία από τις καλύτερες διοργανώσεις. Αυτό το οποίο ήταν φανταστικό ήταν η παρουσία του κόσμου, που γέμισε το κολυμβητήριο κάθε μέρα των αγώνων. Κάναμε ό,τι καλύτερο για να διαδώσουμε το άθλημα της συγχρονισμένης στην χώρα μας. Φυσικά, είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου του Βόλου, όπως και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Για την προσπάθεια της Εθνικής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο υγρός στίβος στην χώρα μας, ανέφερε: «Είμαι ευχαριστημένος υπέρ του δέοντος, αν και οι στόχοι που είχαμε δεν επετεύχθησαν, καθώς είχαμε πιο ψηλά τον πήχη. Όμως, αν αναλογιστούμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προετοιμάστηκαν αυτά τα παιδιά όλο τον χρόνο για να έρθουν εδώ, ήταν κάτι το οποίο πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες!

Καταρχάς δεν υπήρχαν κολυμβητήρια. Τρέχαμε από ‘δω και από ‘κει. Πότε στην Μεταμόρφωση, πότε στο Παπαστράτειο, πότε στη σχολή Ευελπίδων, πότε στο Ζάππειο, πότε στο Κερατσίνι όπου μας φιλοξένησε ο Δήμος Κερατσινίου για κάποιο διάστημα, και τελικά καταφέραμε να μπούμε στο κολυμβητήριο του Αγ. Κοσμά, υπό άθλιες συνθήκες. Αλλά δεν είχαμε και άλλη επιλογή για να διαλέξουμε. Επίσης, δεν κάναμε καμπ που είχαμε προγραμματίσει, λόγω των δυσκολιών, όπως η μετακίνηση μέχρι τον Βόλο αλλά και το πρόβλημα με τις απουσίες στα σχολεία.

Δεν θέλω να αναφερθώ στα κριτήρια που μαστίζουν τον ελληνικό αθλητισμό και αν δεν διορθωθούν θα ψάχνουμε να βρούμε αθλητές και αθλήτριες. Ευελπιστώ ότι η εξέλιξη θα είναι καλύτερη. Όμως η κατάσταση παραμένει στον αέρα. Τελείωσε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ρωτήθηκα από τις προπονήτριες, που θα γίνουν οι προπονήσεις από Δευτέρα, και η απάντησή μου ήταν πως δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχουν κολυμβητήρια! Ο Θεός βοηθός. Ο Υφυπουργός αθλητισμού ακούμε ότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να συμμαζέψει λίγο τα πράγματα, αλλά ένα μένει. Δεν λειτουργεί τίποτα αυτήν τη στιγμή στον υγρό στίβο. Ο Θεός να μας βοηθήσει».

Στη ΦΩΤΟ (αρχείου) ο Ηλίας Ξιάρχος, σε υποδοχή των πρωταθλητριών μας Σολωμού / Πλατανιώτη

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος