ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

«Άθλος η επιτυχία των κοριτσιών!»

  08.09.2013 21:58       1214

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, μίλησε για τη νέα πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, τονίζοντας:

«Συγχαρητήρια στον προπονητή και στα κορίτσια, αλλά και σε όλους όσους βρίσκονται δίπλα σε αυτές τις πρωταγωνίστριες του ελληνικού αθλητισμού. Είναι μία μεγάλη επιτυχία, που επιβεβαιώνει την τεράστια παρουσία της ελληνικής γυναικείας υδατοσφαίρισης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να διατηρεί τη μεγάλη παράδοση που έχει στο χώρο. Δεν είναι τυχαίο αυτό το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα αυτή κατάφερε πριν από λίγες ημέρες, με διαφορετική σύνθεση, να πάρει το χάλκινο στο Παγκόσμιο Νέων Γυναικών του Βόλου.

Μόνο το ελληνικό πόλο μπορεί να φτάσει σε διεθνές επίπεδο τόσο ψηλά και να κατακτήσει τόσα μετάλλια σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάτω από τα οικονομικά δεδομένα και τη μιζέρια της ελληνικής κοινωνίας, θεωρώ πως συνιστά μία τεράστια επιτυχία και είναι ένας άθλος!

Δε θέλω να γίνομαι κουραστικός και γραφικός ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας. Θεωρώ όμως πως επιτέλους πρέπει να αφυπνιστούν κάποια άτομα. Οι άνθρωποι που έχουν στα χέρια τους τον ελληνικό αθλητισμό. Ζητάμε αξιοκρατία! Όχι όλα στο ίδιο καλάθι. Όχι ισοπέδωση. Μιλάνε τα αποτελέσματα και οι επιτυχίες.

Το σημερινό χρυσό μετάλλιο, δείχνει πως υπάρχει λαμπρό μέλλον στην ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση! Αναρωτιέμαι ποιο άθλημα σε επίπεδο Γυναικών, έχει φέρει τόσες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο για την Ελλάδα, όσες το πόλο.»

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε και στον τριπλά «χρυσό», Βαγγέλη Τζιβόπουλο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καταδύσεων Μάστερς του Αϊντχόβεν, δηλώνοντας:

«Συγχαρητήρια που κατάλαβε και πήρε τόσες διακρίσεις στο πρωτάθλημα των Μάστερς στο Αϊντχόβεν. Οι καταδύσεις το 2004 έφεραν μία μεγάλη επιτυχία στον ελληνικό αθλητισμό και φαίνεται πως κάτι έχει μείνει τόσα χρόνια μετά, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος.

Μπράβο σ’ αυτό το παλικάρι και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στην προσπάθειά του!»

Ο κ. Διαθεσόπουλος μίλησε και για την νικηφόρα πρεμιέρα (6-5) της Εθνικής Εφήβων στη Μάλτα, απέναντι στη Ρουμανία:

«Η πρεμιέρα είναι πάντα καθοριστική. Υπάρχει ένα κομβικό ματς με το Μαυροβούνιο την Τρίτη. Οι Μαυροβούνιοι στην συγκεκριμένη κατηγορία θεωρούνται οι καλύτεροι. Ας ελπίσουμε ότι και τα αγόρια θα έχουν μία αντάξια πορεία με αυτή των κοριτσιών στο Ευρωπαϊκό της Μάλτας. Θα τους παρακολουθώ από κοντά και τους εύχομαι καλή επιτυχία.»

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει η ΚΟΕ με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α1 πόλο Ανδρών, σε μία προσπάθεια να ξεκινήσει ένα ποιοτικό πρωτάθλημα για την περίοδο 2013-14:

«Την ερχόμενη Πέμπτη θα έχουμε μία συνάντηση στα γραφεία της ΚΟΕ με τους εκπροσώπους των ομάδων, που καταβάλουν μια τεράστια προσπάθεια σε αυτό τραγικό περιβάλλον, ώστε να ενισχύσουν τις ομάδες τους και να τις κάνουν ανταγωνιστικές. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Τα προβλήματα είναι τεράστια και θεωρώ πως μέσα από μία κοινή προσπάθεια, μπορούμε να κάνουμε κάτι ποιοτικό. Γιατί ένα δυνατό πρωτάθλημα έχει αντίκτυπο στις Εθνικές ομάδες, που είναι και ο καθρέπτης του ελληνικού πόλο σε διεθνές επίπεδο.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος