ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Γούνας

«Ατομικό έπαθλο, συλλογική προσπάθεια»

  30.04.2014 17:02       928
Ο Αλέξανδρος Γούνας ήταν ο νικητής του Επάθλου Novasports της φετινής σεζόν, συγκεντρώνοντας 124 βαθμούς. Ο διεθνής πολίστας μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την διάκριση αυτή αλλά και τις επερχόμενες υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα.

Ο ίδιος απέδωσε σε συλλογική επιτυχία την συγκεκριμένη διάκριση: «Σαν Έπαθλο είναι ατομικό, σαν προσπάθεια συλλογική. Κατακτήθηκε από όλη την ομάδα και κάποιος έπρεπε να είναι ο εκφραστής του. Το ότι είμαι εγώ δεν έχει καμία σημασία.  Όλα αυτά τα βραβεία κερδίζονται με κόπους και πολύ προσπάθεια από ένα σύνολο που προσπαθεί να φτάσει στην κορυφή. Αυτό έκανε ο Ολυμπιακός και κέρδισα ένα βραβείο που αξίζει όλη η ομάδα».

Οι συμπαίκτες αλλά και η οικογένεια του, βοήθησαν τον Αλέξανδρο να φτάσει στην κατάκτηση του Επάθλου Νovasports: «Είναι μία προσπάθεια που ξεκινά από παλιά και φτάνει στο σήμερα. Στην αρχή της χρονιάς είχα έναν τραυματισμό και είχα μείνει πίσω. Τόσο οι φετινοί κυρίως συμπαίκτες μου όμως, όσο και η οικογένεια μου με βοήθησαν να τον ξεπεράσω και να μπορώ και πάλι να αγωνιστώ. Τους οφείλω πολλά».

Ο Αλέξανδρος Γούνας αναφέρθηκε και στους «αντιπάλους» του για την κατάκτηση του Επάθλου. Ο ίδιος επισημαίνει σχετικά με αυτό: «Όταν βρίσκεσαι στους πρώτους της βαθμολογίας με παίκτες όπως ο Γιάννης Φουντούλης ή ο Γιώργος Αφρουδάκης το συμπέρασμα είναι ένα. Είναι πρωτοκλασάτοι παίκτες και το να βρίσκεσαι μαζί τους σε μία απ' αυτές τις θέσεις είναι τιμή. Τώρα, το ποιος βγήκε πρώτος ή δεύτερος το κρίνουν άλλοι και όχι εμείς. Κοιτάμε να δουλεύουμε εντός νερού και δε θεωρώ ότι υπάρχουν μεταξύ μας σκέψεις για το ποιος είναι ο καλύτερος».

«θα είμαστε δυνατοί για το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης», υποστήριξε ο Αλέξανδρος Γούνας

Ο διεθνής άσος ελπίζει σε μία καλή πορεία της Εθνικής ενόψει και του στόχου της, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, το καλοκαίρι. «Όλη τη χρονιά παρουσιάσαμε ένα δυνατό σύνολο, σε σχέση και με τις δυνατότητες μας, καθώς είμαστε νέα ομάδα.  Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Ουγγαρία στην Πάτρα για το Γουόρλντ Λιγκ, αλλά τελικά αυτό δεν έγινε. Από κει και πέρα, αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Να μη γίνει πισωγύρισμα. Εάν δεν έχουμε τραυματισμούς, θα είμαστε δυνατοί για το Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος