ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ / ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16)

Αυλαία αύριο (20/8) στο Βόλο με την Τελετή Έναρξης

  19.08.2022 10:36       2840

Με την Τελετή Έναρξης, αύριο (20/8) το βράδυ (20.00) στην Παραλία του Βόλου, ανοίγει η αυλαία του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Παίδων & Κορασίδων (Κ16), που θα διεξαχθεί από 21 έως 27 Αυγούστου σε Βόλο και Λάρισα αντίστοιχα.

Ο Δήμος Βόλου, που μαζί με τον αντίστοιχο της Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμβάλλουν αποφασιστικά στη σπουδαία αυτή διοργάνωση, έχει ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα, με στόχο οι φιλοξενούμενες αποστολές (25 εθνικές ομάδες στο Βόλο) να γνωρίσουν την ελληνική μουσική κουλτούρα, τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες και παράλληλα τη σύγχρονη καλλιτεχνική – δημιουργική διάσταση της πόλης του Βόλου, καθώς νεαροί μουσικοί και χορευτές και ακροβάτες, θα παρουσιάσουν τις μουσικές συνθέσεις τους.

Την παρέλαση των Εθνικών Ομάδων θα συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, υπό την διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη και ρεπερτόριο της μελωδίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Οι αγώνες, αρχίζουν την επομένη (21/8), για τους Παίδες στα κολυμβητήρια, Δημοτικό Νέας Ιωνίας Βόλου (κλειστό) και Εθνικό κολυμβητήριο Βόλου (ανοιχτό), ενώ για τις Κορασίδες στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας (ανοιχτό), όπου και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (20.00) η αντίστοιχη Τελετή έναρξης.

Οι Εθνικές μας Ομάδες βρίσκονται ήδη στις δύο πόλεις της Θεσσαλίας και ετοιμάζονται για το μεγάλο τους αγωνιστικό ραντεβού, ενώ καθημερινά καταφτάνουν και οι υπόλοιπες αποστολές.

Η Εθνική μας Ομάδα των Παίδων μετέχει στον 4ο Όμιλο με αντιπάλους την Ιαπωνία, την Ελβετία και τη Γεωργία και η αντίστοιχη των Κορασίδων στον Β’ Όμιλο με αντιπάλους την Αυστραλία και την Ελβετία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ