ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΑΜΒΕΡΣΑ

Αυλαία με εξαιρετικές επιδόσεις

  04.03.2016 07:35       1602

Σπουδαία εμφάνιση από τους Έλληνες κολυμβητές στην τελευταία ημέρα των αγώνων του Φλαμανδικού πρωταθλήματος κολύμβησης στην Αμβέρσα, με την Άννα Ντουντουνάκη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια τερμάτισε 1η στα 100μ. πεταλούδα Γυναικών με χρόνο 58.32 και για 00.01 δεν έπιασε το πανελλήνιο ρεκόρ (το οποίο κατέχει η Κριστέλ Βουρνά με χρόνο 58.31). Πρωτιές και για Δρασίδου, Κουλούρη.

Αναλυτικά οι επιδόσεις των Ελλήνων κολυμβητών σήμερα:

100μ. πεταλούδα Γυναικών: 1η θέση ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ 58.32 (όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το είχε πιάσει και νωρίτερα σήμερα στον προκριματικό με 58.48)

200μ πρόσθιο Ανδρών: 1η θέση ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ 2.12.52

50μ. πρόσθιο Γυναικών: 1η θέση ΜΑΡΙΑ ΔΡΑΣΙΔΟΥ 32.09

100μ. ελεύθερο Ανδρών: 3η θέση ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗΣ 49.42

50μ. ύπτιο Γυναικών: 4η θέση ΜΑΡΘΑ ΜΑΤΣΑ 30.98

Η Άννα Ντουντουνάκη, σε δηλώσεις της μετά τους αγώνες της Αμβέρσας ανέφερε:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την απόδοσή μου. Νομίζω ότι τα πήγα πολύ καλά και εάν είχα καταφέρει να σπάσω και το ρεκόρ θα ήταν ακόμη καλύτερα ! Τώρα στόχος μου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και έπειτα το Ευρωπαϊκό. Όσο για το Ρίο, θα προσπαθήσω να πετύχω ό,τι γίνεται καλύτερο. Πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένη».

Ο συνοδός προπονητής των κολυμβητών μας στην Αμβέρσα, Αλέξανδρος Χατζηγιαννάκης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ υπογράμμισε:

«Όλοι μας οι αθλητές έδειξαν να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ευχόμαστε να είναι και η συνέχεια ανάλογη. Αρκετοί αθλητές κολύμπησαν κοντά στα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπως ο Κατραντζής και ο Κουλούρης. Η Ντουντουνάκη ήταν εξαιρετική και έπιασε το όριο για την Ολυμπιάδα, ενώ «άγγιξε» και το πανελλήνιο ρεκόρ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή της, τον Μάρκο Μανταλούφα και φυσικά στην ίδια που έκανε καταπληκτικές κούρσες. Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ