ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ / Γιούρι Αρταμόνοφ

Αυτά τα παιδιά είναι ήρωες

  02.05.2012 15:37       1295

Επέστρεψε στην Αθήνα η ελληνική αποστολή καταδύσεων έπειτα τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Άνοιξης της Δρέσδης. Για τα συμπεράσματά του από τους αγώνες έκανε ο συνοδός προπονητής Γιούρι Αρταμόνοφ ο οποίος στάθηκε στην ελλειπή προετοιμασία λόγω των λιγοστών εγκαταστάσεων, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χαρακτηρίζοντας τους αθλητές ως «ήρωες».

Αναλυτικά τα λόγια του:

Για τους αγώνες: «Σε αυτούς τους αγώνες πήγαμε χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Η έλλειψη χώρων είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να βγάλουμε το πρόγραμμα που θέλαμε. Ο συναγωνισμός στη Δρέσδη ήταν μεγάλος και για παράδειγμα ο Κυριακίδης αντιμετώπισε αθλητές που ήταν 2,3 χρόνια μεγαλύτεροι από αυτόν, αλλά όλοι προσπάθησαν.

Στόχος μας ήταν να περάσουμε στους τελικούς των αγωνισμάτων. Οι αγώνες ήταν δύσκολοι και το ξέραμε εκ των προτέρων. Σαν προπονητής μπόρεσα να δω πολλά πράγματα ενόψει του Ευρωπαϊκού νέων . Το επίπεδο σε σχέση με πέρυσι είχε ανέβει, με 26 χώρες να συμμετέχουν έναντι 19 που ήταν πέρυσι. Η μικρή προετοιμασία δεν μας βοήθησε ώστε να πάρουμε την πρόκριση στους τελικούς. Ας μην ξεχνάμε ότι οι αθλητές μας είχαν δώσει μέχρι τώρα μόλις έναν αγώνα ακόμη. Οι άλλοι καταδύτες ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι».

Για τη συνέχεια: «Ακολουθεί το πρωτάθλημα που διεξάγεται τέλη Μαΐου και θέλουμε να δούμε κι άλλα παιδιά να πιάνουν όρια για Πανευρωπαϊκά. Επίσης, για τους νεότερους ελπίζουμε και για το παγκόσμιο νέων. Είναι δύσκολο αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Για τα προβλήματα στο χώρο: « Όταν έκλεισαν τα κολυμβητήρια στον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα πανικοβλήθηκα. Μάζευα όλα τα παιδιά για να πάμε στο ΟΑΚΑ και να κάνουμε προπόνηση. Κι όμως δεν τα παρατήσανε. Αυτά τα παιδιά είναι ήρωες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαρλαμπόπουλος