ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ / Δημήτρης Σαρακατσάνης

«Αυθεντικό ταλέντο, πραγματικό χρυσάφι»

  20.08.2014 16:57       1189

Η σημαντική διάκριση και το αργυρό μετάλλιο που χάρισε ο Απόστολος Χρήστου στην ελληνική κολύμβηση, κατακτώντας τη 2η θέση στα 50μ ύπτιο στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων Νεότητας που φιλοξενούνται στο Νανζίνγκ της Κίνας αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο οποίος έχει στα χέρια του επί σειρά ετών της τύχες της κολύμβησης κλήθηκε να μιλήσει για τη μεγάλη επιτυχία του Απόστολου Χρήστου, ενώ δε παρέλειψε να αναφερθεί και στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τους Σπύρο Γιαννιώτη, Κέλλυ Αραούζου και Αντώνη Φωκαΐδη στα 5 χλμ. Ομαδικού Ανοιχτής Θάλασσας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ συνεχάρη τους πρωταθλητές μας για τις επιτυχίες αυτές, έδειξε πολύ χαρούμενος για τα επιτεύγματα τους, αλλά από την άλλη εξέφρασε και τον προβληματισμό του γιατί, ο ίδιος προσωπικά, περίμενε παραπάνω επιτυχίες από τα συγκεκριμένα παιδιά. Μιλώντας για τον Απόστολο Χρήστου υποστήριξε:

«Όταν μιλάμε για τον Αποστόλη Χρήστου, μιλάμε για ένα αυθεντικό ταλέντο, για ένα πραγματικό χρυσάφι. Το μεγαλύτερο κατά την προσωπική μου άποψη ταλέντο στην Ελλάδα, ένα ταλέντο το οποίο έχει απεριόριστες δυνατότητες. Συγχαρητήρια στον Αποστόλη για τη νέα του επιτυχία στην Κίνα, του εύχομαι ότι καλύτερο στη συνέχεια της διοργάνωσης. Είμαι χαρούμενος για την κατάκτηση του μεταλλίου».

Ο Δημήτρης Σαρακατσάνης αναφέρθηκε και στους κολυμβητές και κολυμβήτριες μας στην Ανοιχτή Θάλασσα: «Συγχαρητήρια στο Σπύρο, την Κέλλυ και τον Αντώνη. Είναι παιδιά που έχουν δημιουργήσει μια παράδοση, παιδιά που μπορούν να πάνε την Ανοιχτή Θάλασσα της Ελλάδας πάρα πολύ ψηλά. Όμως θέλω να πιστεύω ότι και η Κέλλυ και ο Σπύρος έπρεπε να έχουν γυρίσει στην Ελλάδα με περισσότερα μετάλλια. Το αξίζουν, γι’ αυτό έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είναι με περισσότερες διακρίσεις σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, αλλά κάποιες συγκυρίες οδήγησαν τα παιδιά αυτά στην κατάκτηση μόνο ενός μεταλλίου στο Ομαδικό της Ανοιχτής Θάλασσας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος