ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Αλεξάνδρα Ασημάκη

«Αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει»

  12.03.2012 17:30       1051

Σήμερα το πρωί διεξήχθη στο κολυμβητήριο της σχολής Ευελπίδων η πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση αρχίζει την σκληρή δουλειά ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης, το οποίο θα κρίνει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.

Για την προετοιμασία της «γαλανόλευκης» μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ το μεγάλο αστέρι της, Αλεξάνδρα Ασημάκη:

«Θα δουλέψουμε κυρίως σε τομείς τακτικής. Σήμερα ήταν η πρώτη προπόνηση. Θέλουμε να δέσουμε σαν ομάδα, καθώς είναι μία περίεργη χρονιά όπου διακόπτεται συνεχώς η προετοιμασία της εθνικής από το πρωτάθλημα. Τις πρώτες εβδομάδες θα επικεντρωθούμε στην τακτική και  τη φυσική κατάσταση, θα παίξουμε και κάποια παιχνίδια και θα είμαστε έτοιμες. Το βασικό πλεονέκτημά μας είναι η άμυνα και εκεί θα στηριχτούμε, αλλά και επιθετικά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης στην Ολυμπιάδα είπε:«Σίγουρα αυτή η ομάδα μπορεί να τα καταφέρει, όπως έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια. Στον αθλητισμό βέβαια τίποτα δεν είναι σίγουρο και εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία θα είμαστε εκείνη τη χρονική στιγμή και ελπίζουμε να μην υπάρχουν ατυχίες και τραυματισμοί. Είναι πολύ δύσκολοι αυτοί οι αγώνες που έχουμε μπροστά μας, θα αντιμετωπίσουμε πολλές καλές ομάδες των οποίων η δυναμικότητα είναι αρκετά κοντά και ένα κακό παιχνίδι μπορεί να μας στοιχίσει. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουμε καλή παρουσία σε όλα τους αγώνες. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση στον όμιλο ώστε να έχουμε πιο εύκολο έργο στο χιαστί παιχνίδι».

Τέλος για τους στόχους της ομάδας στο Λονδίνο τόνισε: «Από μόνη της η συμμετοχή σε μία Ολυμπιάδα είναι τεράστια τιμή. Θα πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και αν έρθει κι ένα μετάλλιο θα είναι πολύ θετικό. Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι κατεβαίνουμε ως φαβορί, καθώς μόνο άγχος θα μας γεμίσει. Κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική. Σίγουρα η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να φθάσει ψηλά, ακόμα και να βγει και πρώτη. Αλλά όπως είπα κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική. Θα παλέψουμε για το καλύτερο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος