ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Χριστόδουλος Χούμας

«Αξιόλογη η προσπάθεια της Ομοσπονδίας»

  04.03.2013 18:15       1112

Με μεγάλη επιτυχία όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι και αξιόλογες επιδόσεις στο αγωνιστικό μέρος, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στη Λάρισα το Χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης ΟΠΕΝ. Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ για το άθλημα της κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την ίδια τη διοργάνωση, τα όρια πρόκρισης που σημειώθηκαν και την προσπάθεια της ΚΟΕ να διαδώσει το άθλημα και στην περιφέρεια:

«Οι χειμερινοί αυτοί αγώνες ήταν πολύ επιτυχημένοι. Από πλευράς συμμετοχής είχαμε 69 σωματεία και 320 αθλητές όλων των ηλικιών. Επίσης, η τοπική επιτροπή έκανε όλες τις ενέργειες έτσι ώστε να γίνει μια επιτυχημένη διοργάνωση. Επιπροσθέτως, η τηλεοπτική μετάδοση έδωσε κάποια ποιότητα στο πρωτάθλημα παρά το γεγονός της απεργίας των δημοσιογράφων», ενώ συνέχισε αναφερόμενος στις επιδόσεις των κολυμβητών που συμμετείχαν στους αγώνες:

«Από πλευράς επιδόσεων αρκετές ήταν εκείνες που ξεχώρισαν. Υπήρξαν όρια για τις μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού, από τον Απόστολο Χρήστου και τον Μιχάλη Κοντιζά. Αρκετές άλλες επιδόσεις ήταν επίσης σε πολύ καλό επίπεδο, αν λάβουμε υπόψη μας και τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος και οι αθλητές. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, το επίπεδο που βρίσκονται οι αθλητές μας είναι πολύ καλό και πιστεύω πως θα ξεπεράσουν τα προβλήματα».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προσπάθεια της ΚΟΕ να διαδώσει το άθλημα της κολύμβησης: «Η προσπάθεια που κάνει η Ομοσπονδία να περάσει το άθλημα και στις περιοχές της περιφέρειας είναι πολύ αξιόλογη, εκτός πρωτεύουσας και συμπρωτεύουσας. Μια παράκληση προς την πολιτεία, να κρατήσει τους αγωνιστικούς χώρους ανοιχτούς και τις πισίνες θερμές για να μπορούν τα παιδιά και οι αθλητές μας να κάνουν αυτό που αγαπούν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος