ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 17ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αξίζει παγκόσμιο βάθρο η Εθνική Ανδρών – Ήττα 7-5 από Ουγγαρία, πάει για το χάλκινο

  27.07.2017 23:56       895

Πάλεψε γερά η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στην «κόλαση» που είχαν δημιουργήσει οι διοργανωτές Ούγγροι στο κολυμβητήριο «Άλφρεντ Χάγιος» (στο νησί της Μαργαρίτας, στις όχθες του Δούναβη) στη Βουδαπέστη, στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Όμως, υπέκυψε τελικά στην ανωτερότητα της μεγάλης των Μαγυάρων σχολής στο συγκεκριμένο ματς όπου πλήρωσε και την επιθετική της δυστοκία.

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 7-5 από την πανίσχυρη Ουγγαρία, αλλά θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, το Σάββατο (29/7) το απόγευμα (16.00 ώρα Ελλάδας) κόντρα στον ηττημένο του άλλου ημιτελικού, Σερβία-Κροατία, που γίνεται αμέσως, μετά διεκδικώντας ένα μετάλλιο, το χάλκινο. Κι αυτή η ομάδα αξίζει να βρεθεί και πάλι στο παγκόσμιο βάθρο, όπως είχε κάνει στην αντίστοιχη διοργάνωση του Καζάν το 2015, το έχει αποδείξει με την εκπληκτική της προσπάθεια σε αυτό το Παγκόσμιο και μένει να το αποδείξει και στον μικρό τελικό.

Η Εθνική ομάδα τα πήγε εξαιρετικά στο αμυντικό κομμάτι, αλλά προδόθηκε από την επίθεση της, ιδίως από τα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου και μετά. Έμεινε χωρίς σκορ για περίπου 20 λεπτά και αυτό ήταν που την κράτησε μακριά από τους Μαγυάρους.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά νευρικό από το ξεκίνημα με την Εθνική να κάνει αρκετά λάθη στην επίθεση στην πιεστική άμυνα των Ούγγρων. Ο Γεννηδουνιάς ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα μετά από σχεδόν τέσσερα λεπτά. Η απάντηση ήταν άμεση για τους Μαγυάρους οι οποίοι με γκολ του Έρντελι στον παίκτη παραπάνω έφεραν το σκορ στα ίσα. Τελικά, έκλεισαν και προηγούμενοι την πρώτη περίοδο χάρη σε ένα εξαιρετικό τέρμα του Χοσνιάσκι. Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου ο Φουντούλης στον παραπάνω έφερε το ματς στα ίσα με τον Βάμος να βάζει ξανά μπροστά στο σκορ τους Ούγγρους. Η Εθνική μας απάντησε με δύο γκολ του Γεννηδουνιά προσπερνώντας τους διοργανωτές με 4-3. Ο Γκορ-Νάγκι με ένα τυχερό τέρμα έφερε το ματς στα ίσα με τον Χαράι να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους Ούγγρους με 5-4 σχεδόν με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Ιδιαίτερα κλειστό ήταν το τρίτο οκτάλεπτο του ημιτελικού. Οι διεθνείς μας έσπασαν τα δοκάρια του Νάγκι, ενώ ο Βάμος πέτυχε στον παραπάνω το μοναδικό γκολ της περιόδου δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά στην Ουγγαρία. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο Χοσνιάσκι με νέα φωτοβολίδα ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (7-4). Αυτή ήταν και η χαριστική βολή για την Εθνική η οποία δεν μπορούσε να σκοράρει με τίποτα απέναντι στον Νάγκι με τον Φουντούλη απλά να διαμορφώνει το τελικό 7-5 δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡ:

Α’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Γεννηδουνιάς 1-0 (περιφ.) 5.58, Έρντελι 1-1 (π.π.) 5.22, Χοζνιάνσκι 1-2 (περφ. 5 μ.) 1.50.

Β’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Φουντούλης 2-2 (π.π.) 7.05, Βάμος 2-3 (περιφ. 5 μ.) 5.18, Γεννηδουνιάς 3-3 (π.π.) 4.41, Γεννηδουνιάς 4-3 (περιφ.) 3.42, Γκορ – Νάγκι 4-4 (περιφ.) 1.11, Χαράι 4-5 (φουντ.) 0.05.

Γ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Βάμος 4-6 (π.π.) 5.21.

Δ’ ΟΚΤΑΛΕΠΤΟ: Χοσνιάνσκι 4-7 (περιφ.) 7.06, Φουντούλης 5-7 (περιφ.) 0.02.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 5-7

Οκτάλεπτα: 1-2, 3-3,  0-1, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 3, Δελακάς, Δερβίσης, Φουντούλης 2, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Τάμας Μαρτζ): Νάγκι, Τόροκ, Μάνχερτζ, Ζάλανκι, Βάμος 2, Χοσνιάνσκι 2, Ντέκερ Αν., Γκορ – Νάγκι 1, Έρντελι 1, Βάργκα, Μέτσει, Χαράι 1, Ντέκερ Ατ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής