ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ / ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

«Δε σταματάμε να ονειρευόμαστε - Θα αφήσουμε ψυχή και καρδιά εδώ για ένα μετάλλιο» (vid&pics)

  04.08.2021 11:56       676

Η Εθνική μας ομάδα θριάμβευσε επί του Μαυροβουνίου στον προημιτελικό και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων και φυσικά οι Έλληνες διεθνείς, αλλά και ο ομοσπονδιακός τεχνικός έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας με τη λήξη της αναμέτρησης.

Ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, δήλωσε:"Η πορεία μας έχει δείξει τι ποιότητα έχει αυτή η ομάδα, αφήσαμε πίσω ό,τι είχε προηγηθεί. Σήμερα όλα ξεκινούσαν από το μηδέν, δεν συγχωρούνταν τα λάθη. Δείξαμε μεγάλη πίστη για να πάρουμε την πρόκριση. Είναι μια ιστορική πρόκριση. Πώς μπορούμε να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, όταν φτάνουμε δύο παιχνίδια μακριά από το όνειρό μας". 'Όσο για το πότε κατάλαβε ότι είναι αγκαλιά με την πρόκριση; "Στο ημίχρονο είχαμε δεχθεί μόλις ένα γκολ, είχαμε αξιοποιήσει τις ευκαιρίες, στην άμυνα δείχναμε συμπαγείς και με συγκέντρωση. Όταν το σκορ πήγε στο 6-1, συνειδοτοποιήσαμε πως έπρεπε απλά να διαχειριστούμε το σκορ. Πριν έρθω σκεφτόμουν ότι μπορεί να είναι η τελευταία μου στιγμή με την Εθνική".
 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος τόνισε χαρακτηριστικά ότι όλοι θα αφήσουν την ψυχή τους και την καρδιά τους εδώ στο Τόκιο για να κατακτηθεί το μετάλλια. Αναλυτικά όσα είπε:

"Αυτό το θέμα με την άμυνα δεν είναι δικό μου, το έχουν πει οι προπονητές όλων των αθλημάτων. Η άμυνα δίνει τους τίτλους και τις προκρίσεις. Σήμερα μάς έδωσε μια μεγάλη νίκη και πρόκριση. Οι νίκες που κάναμε στο γκρουπ μάς έφεραν στην πρώτη θέση, που ίσως μας έδωσαν έναν πιο βατό αντίπαλο από τον άλλο όμιλο. Το ότι δεχθήκαμε ένα γκολ στο πρώτο μέρος, νομίζω έκοψε τα πόδια των αντιπάλων μας. Γι αυτό κι ήρθε ο εκνευρισμός.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι μόνο με αυτή την πρόκριση. Η ομάδα δείχνει να είναι σε καλό φεγγάρι, να ξέρει τι θέλει. Σκεφτόμασταν το χιαστί για να αρπάξουμε την ευκαιρία και να πάμε στην τετράδα, γιατί μόνο αυτή σου επιτρέπει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, που είναι το μετάλλιο. Όπως είπα και στα παιδιά, θα αφήσουμε την ψυχή και την καρδιά μας εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος, εμείς αυτό θα κάνουμε".

Ο πρώτος σκόρερ της Εθνικής και στον προημιτελικό (5 γκολ), ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, δήλωσε: "Δείξαμε από το γκρουπ ότι έχουμε παίξει καλύτερα, πιστεύαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, με περισσότερους παίκτες που μπορούν να αποφασίσουν αγώνες. Το δείξαμε στο νερό, με καταπληκτική άμυνα. Η Ελλάδα έχει πάει άλλη μια φορά σε ημιτελικό στους Άνδρες, το 2004. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ως εδώ, το χειρότερο είναι να κάνουμε δύο ήττες και να φύγουμε με άδεια χέρια. Πίστη, αφοσίωση και προσπάθεια, λοιπόν, για να έρθει το μετάλλιο".

Δείτε επίσης τι είπαν οι Αλέξανδρος Παπαναστασίου και Μάνος Ζερδεβάς στο video ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής