ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Δεληγιάννης – Δελακάς για την προετοιμασία της Εθνικής

  08.06.2012 11:23       905

Νίκος Δεληγιάννης: «Ξεκινάω με μεγάλη όρεξη και προσδοκίες»

Ο Νίκος Δεληγιάννης, ένας από τους παλαιότερους και περισσότερο έμπειρους παίκτες στην ιστορία του ελληνικού πόλο, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την ψυχολογία και τους στόχους λίγο πριν την Ολυμπιάδα, τον προπονητή της Εθνικής Ομάδας αλλά και το μέλλον του στην ελληνική υδατοσφαίριση.

«Ξεκινάω με πολύ όρεξη και μεγάλες φιλοδοξίες για τους Ολυμπιακούς. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσουμε. Περάσαμε μέσα από μια πολύ δύσκολη πρόκριση, μια διαδικασία αρκετά επίπονη και τώρα πια μένει να πάμε στο Λονδίνο για να δούμε πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. Αυτό που προέχει είναι μια πολύ σκληρή προετοιμασία, πολύ καλή δουλειά, να δώσουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να βάλουμε τον πήχη όσο ψηλότερα μπορούμε».

Αναφορικά με τον προπονητή της ομάδας Ντράγκαν Άντριτς, ο Νίκος Δεληγιάννης σημείωσε: «Συνεργάζομαι πρώτη φορά μαζί του, εδώ και ένα μήνα που πήγαμε στο Προολυμπιακό. Νομίζω ότι η ομάδα έδειξε πολύ καλά στοιχεία, δείχνει ότι έχει ταυτότητα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι είναι ένας έμπειρος προπονητής, ξέρει πως πρέπει να μας οδηγήσει στον τελικό στόχο και νομίζω ότι χρειάζεται από όλους μας εμπιστοσύνη και αφοσίωση».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του στο χώρο της υδατοσφαίρισης απάντησε: «Δεν μπορώ να μιλάω για την επόμενη μέρα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά τουλάχιστον για φέτος, να αφοσιωθώ στον στόχο μας, να μπορέσω να βοηθήσω τα νεότερα παιδιά που θα είναι δίπλα μου και θα είμαι δίπλα τους και να δώσω όσα περισσότερα μπορώ. Από εκεί και πέρα το μέλλον δεν μπορεί να το ξέρει κανείς».

Βαγγέλης Δελακάς: «Η Εθνική είναι όνειρο για μένα»

«Η Εθνική Ομάδα είναι ένα όνειρο για μένα, δεν σταματάει μόνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα θέλω να είμαι στην Εθνική και να την βοηθάω», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο πολίστας της Εθνικής Ομάδας υδατοσφαίρισης Βαγγέλης Δελακάς.

Όσον αφορά την ψυχολογία του λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας για το Λονδίνο, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Ζάππειο κολυμβητήριο, ο Βαγγέλης Δελακάς είπε: «Η ψυχολογία μου πριν την προετοιμασία είναι πάρα πολύ καλή. Για όλους τους παίκτες η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ σοβαρή, είναι το όνειρο κάθε αθλητή και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι για όλα».

Αναφερόμενος στους συμπαίκτες του καθώς και στον προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ντράγκαν Άντριτς, ο Βαγγέλης Δελακάς φάνηκε αρκετά σίγουρος και αισιόδοξος για την ελληνική αποστολή:

«Νομίζω ότι πρόκειται για ένα πολύ δυνατό γκρουπ. Αυτό βέβαια το έχει αποφασίσει ο προπονητής από την αρχή. Εγώ είμαι πολύ σίγουρος για τους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι θα πάμε πάρα πολύ καλά. Ο Ντράγκαν Άντριτς είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, έφτιαξε μια καινούρια ομάδα με νέους παίκτες αλλά και τη συμπλήρωση κάποιων παλιών, και απέδειξε ότι και στο Ευρωπαϊκό και στο Προολυμπιακό τα πήγαμε πολύ καλά, εκεί που δεν ήμασταν τόσο καλοί τα προηγούμενα χρόνια. Θεωρώ ότι ανέβασε την Ελλάδα σε επίπεδο μεγάλων ομάδων, σε υψηλό επίπεδο και πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί πάρα πολύ καλά στις προσδοκίες της Εθνικής Ομάδας στου Ολυμπιακούς του Λονδίνου».

Στη φωτογραφία ο τερματοφύλακας της Εθνικής Νίκος Δεληγιάννης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος