ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “ΠΑΡΙΣΙ 2024”

«Δεν απογοητευόμαστε, γιατί τώρα αρχίζουμε»

  27.07.2024 18:51       2217

Κάτι το άγχος της πρεμιέρας, κάτι η ανωτερότητα των αντιπάλων… Η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών ηττήθηκε με 15-6 από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα του Β΄ Ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι, αλλά η Ομοσπονδιακή μας τεχνικός Αλεξία Καμμένου και η Νικόλ Ελευθεριάδου επισήμαναν με ένα στόμα μιλώντας στην ΕΡΤ… «Δεν απογοητευόμαστε, γιατί τώρα αρχίζουμε. Θα βελτιώσουμε τα λάθη μας και θα παρουσιάσουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο στη συνέχεια».

Η Νικόλ Ελευθεριάδου, αρχικά, θέλησε να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει βαριά ήττα. Ήταν μια ημέρα όπου πραγματικά τα συναισθήματα ήταν πολύ έντονα. Αυτό το παιχνίδι ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο στην αθλητική μας καριέρα. Και αυτό ισχύει για όλα τα κορίτσια. Ήταν μια πρεμιέρα Ολυμπιακών Αγώνων. Θεωρώ πως σε κάθε παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε. Θα βρούμε τον καλό εαυτό μας. Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και θα την βγάλουμε στο νερό. Σίγουρα δεν απογοητευόμαστε από την ήττα με τις ΗΠΑ γιατί, στην ουσία, τώρα αρχίζουμε. Δεν λέει κάτι που χάσαμε σήμερα» και πρόσθεσε αναφερόμενη στην επόμενη δοκιμασία με την Ισπανία: «Όλα τα παιχνίδια του ομίλου είναι πολύ δύσκολα. Οι ομάδες είναι κοντά και όπως είπα και νωρίτερα θα βρούμε τον ρυθμό μας και την αυτοσυγκέντρωσή μας».

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου, που μίλησε για λίγα λεπτά με τις παίκτριές της μετά το άτυχο αποτέλεσμα με τις ΗΠΑ, παραδέχτηκε στις δηλώσεις της πως «Προφανώς τα κορίτσια είχαν άγχος, χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για κάποια λάθη που έγιναν. Παίζαμε απέναντι σε μια πιο καλή και έμπειρη ομάδα. Για εκείνες ήταν ένα παιχνίδι Ολυμπιακών Αγώνων και για μας μια πρεμιέρα ύστερα από πολλά χρόνια» επισήμανε για να προσθέσει: «Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού βελτιωθήκαμε και, η αλήθεια είναι πως, προς το τέλος προσπαθούσαμε με πιο ορθόδοξους τρόπους να διεκδικήσουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Ήταν απόλυτα φυσιολογικό, από την στιγμή που προηγήθηκαν τόσο γρήγορα να χαθούμε λίγο. Θα το δούμε αυτό. Δεν θα το επαναλάβουμε. Τα επόμενα παιχνίδια είναι πιο σημαντικά και πιστεύω πως θα παρουσιάσουμε καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».

Όσον αφορά την διαχείριση του αποτελέσματος με τις ΗΠΑ, τόνισε… «Οδηγήσαμε την ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Αν φοβόμουν δεν θα ήμουν σε αυτή την θέση» και επισήμανε:«Δεν ήλθαμε στο Παρίσι να γιορτάσουμε. Είναι μεν μεγάλη διάκριση να συμμετέχεις σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση, αλλά ήλθαμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω τις αθλήτριές μου τεχνικά και ψυχολογικά για να επανέλθουν».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ