ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ/ Βλάχος

"Δεν αξίζαμε μετάλλιο σήμερα, είμαστε άξια στην 4άδα, πάμε Ρίο για διάκριση"

  23.01.2016 19:01       477

ΦΩΤΟ: Ο Βλάχος παραδέχθηκε ότι η ομάδα δεν πήγε καλά σήμερα, αλλά θα πάει γερά για το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς (newsports.eu)

Βελιγράδι, αποστολή: Γιάννης Κορακής (Γραφείο Τύπου ΚΟΕ)

Απολύτως ειλικρινής και γνώστης της πραγματικότητας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ανδρών Θοδωρής Βλάχος παραδέχθηκε ότι η Εθνική μας ομάδα δεν άξιζε απόψε τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο, με την εμφάνισή της κόντρα στην Ουγγαρία στον μικρό τελικό του Ευρωπαίκού πρωταθλήματος. Ο Έλληνας κόουτς, όμως, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας και την προσπάθεια των παικτών του σε αυτή τη διοργάνωση, καθώς η Εθνική παρέμεινε στην ελίτ των τεσσάρων καλύτερων και έδωσε το έναυσμα για τη νέα μεγάλη επιδίωξη που είναι η διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Ο Θοδωρής Βλάχος δήλωσε:

Για τον ημικρό τελικό: “Χάσαμε από μια καλύτερη ομάδα. Εμείς δεν ανταποκριθήκαμε ποτέ στις απαιτήσεις του αγώνα. Η Ουγγαρία ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς. Ήταν πολλά τα 13 γκολ που δεχθήκαμε στην άμυνα. Παίξαμε χωρίς μυαλό. Αν  αγωνιζόμαστε όπως ξέρουμε θα είχαμε πετύχει κάτι καλύτερο. Γενικά, όμως, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μου και την προσπάθεια που κατέβαλαν για να είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η ομάδα αυτή έχει μέλλον και αυτό κοιτάζουμε. Θέλαμε να πάρουμε το μετάλλιο, αλλά δεν το αξίζαμε και δεν το πήραμε”.

Για τους επόμενους στόχους της Εθνικής: “Σήμερα δεν υπήρξε ένας τομέα στον οποίο να διακριθήκαμε. Αυτό έκανε τον αντίπαλο να είναι πιο καλός και πιο δυνατός. Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μπροστά μας και αποτελεί τον μεγάλο φετινό μας στόχο. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Άλλωστε, έχουμε δει ομάδες που δεν τα πήγαν καλά σε μια διοργάνωση, να είναι πιο ανταγωνιστικές στην επόμενη. Αυτό θα προσπαθήσουμε κι εμείς. Μετά από ένα χαμένο μετάλλιο, να πάμε στο Ρίο και να προσπαθήσουμε να διακριθούμε”.

Όσο για τ τι είπε στους παίκτες του αμέσως μετά τη λήξη του μικρού τελικού, όταν τους μάζεψε γύρω του, μας αποκάλυψε: “Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. Τους είπα την αλήθεια και τους εμψύχωσα για τη συνέχεια. Δεν θέλω να τους βλέπω με σκυμμένα κεφάλια. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι σήμερα, δεν αξίζαμε τη νίκη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να πολεμάμε γερά και να επιδιώξουμε μια άλλη διάκριση. Θα μας δοθούν κι άλλες ευκαιρίες”.