ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ / ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

"Δεν φοβηθήκαμε ούτε την παγκόσμια πρωταθλήτρια" - Δηλώσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες

  27.07.2021 14:14       1082

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών έδειξε πολύ καλή εικόνα και στον δεύτερο αγώνα της στον Α' Όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά στο Τόκιο, όπου όχι μόνο κόντραρε στα ίσα την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, αλλά προηγήθηκε με 6-2 και τελικά ήλθε ισόπαλη με 6-6, χάνοντας στο τέλος την ευκαιρία να πάρει μια ακόμη τεράστια νίκη, μετά από αυτήν της πρεμιέρας απέναντι στην Ουγγαρία. Υπάρχει, φυσικά, ακόμα πολύς δρόμος σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δείχνει πως έχει τις δυανατότητες και τα εφόδια για να πάει ψηλά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε χαρακτηριστικά στην κάμερα της ΕΡΤ: "Σίγουρα, αν μου έλεγαν από πριν ότι θα φέρναμε ισοπαλία με τους Ιταλούς θα ήμουν ευχαριστημένος. Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, όμως, χάσαμε μια ευκαιρία να τους κερδίσουμε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Κρατάμε, όμως όλα τα θετικά από αυτό το παιχνίδι. Κρατάμε το "6" στην άμυνα. Κρατάμε ότι δεν φοβηθήκαμε ούτε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, μια ομάδα με τεράστιες περγαμηνές, από τις κορυφαίες στο τουρνουά. Όπως δεν φοβηθήκαμε και την Ουγγαρία στην πρεμιέρα. Κι αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να το διατηρήσουμε και στη συνέχεια».

Ο διακριθείς και σε αυτό το ματς, διεθνής τερματοφύλακάς μας Μάνος Ζερδεβάς είπε: "Δεν κρίθηκε κάτι. Κρατάμε την πολύτιμη ισοπαλία και προχωράμε δριμύτεροι".

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου πρόσθεσε: "Τελικά ήρθε μια ισοπαλία -παρότι βρεθήκαμε κοντά στη νίκη- η οποία, όμως, δίνει έναν σπουδαίο βαθμό στη βαθμολογία του Ομίλου. Συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και στη συνέχεια".

Στους άλλους σημερινούς αγώνες του Ομίλου της Εθνικής μας (Α'): Νότια Αφρική - ΗΠΑ 3-20, Ιαπωνία - Ουγγαρία 11-16.

Η Βαθμολογία του Α' Ομίλου (2 αγ.): 1. ΗΠΑ 4, 2. Ελλάδα 3, 3. Ιταλία 3, 4. Ουγγαρία 2, 5. Ιαπωνία 0, 6. Νότια Αφρική 0.

Η επόμενη αγωνιστική του Α' Ομίλου (3η), Πέμπτη 29/7 (ώρες Ελλάδας): 4.00 Ουγγαρία - Νότια Αφρική, 8.00 ΗΠΑ - Ιταλία, 12.20 Ελλάδα - Ιαπωνία.

Για τον Β' Όμιλο: Μαυροβούνιο - Ισπανία 6-8, Καζακστάν - Σερβία 5-19, Αυστραλία- Κροατία 11-8.

Βαθμολογία Β´ Ομίλου (2 αγ.): 1. Ισπανία 4, 2. Αυστραλία 2, 3. Κροατία 2, 4. Μαυροβούνιο 2, 5. Σερβία 2, 6. Καζακστάν 0.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής