ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Παναγιώτης Σαμιλίδης

«Δεν μπορώ να το πιστέψω»

  24.05.2012 19:52       1632

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, και γι’ αυτό δεν μπορώ να εκφραστώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» ήταν τα πρώτα λόγια του Παναγιώτη Σαμιλίδη στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 200μ. Πρόσθιο στο Ευρωπαϊκό που γίνεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας.

«Αφιερώνω το μετάλλιο αυτό  σε όλους τους ανθρώπους που ήταν κοντά μου τον τελευταίο καιρό, αλλά και σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μου», είπε στην συνέχεια ο νεαρός αθλητής, και πρόσθεσε «Δεν  μπορώ να το πιστέψω ακόμη. Ούτε στα όνειρά μου δεν το φανταζόμουν. Πλέον υπάρχει ακόμη το 50άρι. Βέβαια το δυνατό μου αγώνισμα είναι το 200άρι, όπου πέρυσι δεν μπόρεσα να πάρω ένα μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες, αφού είχα ακυρωθεί για ένα μικρό λάθος που είχα κάνει. Στο 50άρι όμως είμαι εξίσου δυνατός, και πιστεύω πως θα τα πάω καλά».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε λεπτομερώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες λέγοντας: «Όπως είπα και πριν δεν μπορώ να το πιστέψω ότι θα λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήρθα στο Ντέμπρετσεν για να πιάσω το όριο , και όχι μόνο τα κατάφερα, αλλά έσπασα δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ και πήρα και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αυτό το μετάλλιο είναι η ανταμοιβή μου, η δικαίωση όλων αυτών των προσπαθειών, και όλων όσα έχω κάνει στον χώρο».

Στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, μίλησε και ο προπονητής του, Αλέξανδρος Νικολόπουλος, με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό κολυμβητή. «Ήρθαμε εδώ για να πιάσουμε το όριο. Όπως αποδείχτηκε, όχι απλά το πιάσαμε, αλλά ο Παναγιώτης πέτυχε εντυπωισακά ρεκόρ, και μεγάλη επίδοση, για την ηλικία του. Μπήκαμε στην Ολυμπιάδα, με την κατάσταση να είναι διαφορετική εκεί. Τέλος, δεν θέλω να κρύψω πως  όλη η προετοιμασία της χρονιάς, ήταν για το Ευρωπαϊκό. Πλέον έχουμε νέο στόχο, και πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτόν».

Στη ΦΩΤΟ ο Παναγιώτης Σαμιλίδης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος