ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Aπόστολος Χρήστου

«Δεν σταματάω εδώ»

  12.07.2014 21:53       866

Σε πελάγη ευτυχίας  πλέει ο Απόστολος Χρήστου μετά την ολοκλήρωση των δύο αγώνων, των 50 και των 200μ ύπτιο,  στους οποίους κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και οι οποίοι έγιναν σε διάστημα 50 λεπτών. Ο 18χρονος κολυμβητής είχε κατακτήσει και ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στα 100μ ύπτιο, με επίδοση 54:03 κάνοντας νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Εφήβων και είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων που ολοκληρώνεται αύριο στο Ντόρντρεχτ της Ολλανδίας.

 Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής  Εφήβων  υποστήριξε: «Στόχος μου και στις δύο κούρσες ήταν το χρυσό μετάλλιο. Νιώθω όμως πολύ ικανοποιημένος  από αυτό το οποίο πέτυχα και οι επιτυχίες αυτές με κάνουν ακόμη πιο δυνατό για το νέο στόχο που είναι η Ολυμπιάδα Νέων τον Αύγουστο και για το μέλλον  μου».

Σχολιάζοντας τους  σημερινούς τελικούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με μικρή διαφορά στην ώρα, ένα διάστημα μόλις 50 λεπτών και το γεγονός ότι ήταν ο μοναδικός εκ των πρωταγωνιστών  που αγωνίστηκε κουρασμένος , ο Απόστολος Χρήστου τόνισε «Κλήθηκα να δώσω δύο αγώνες σε μικρό διάστημα σε σχέση με τους άλλους αθλητές που δεν είχαν την αντίστοιχη κούραση των δύο κουρσών. Οι χρόνοι μου στα προκριματικά ήταν αντάξιοι χρυσών μεταλλίων, αλλά είμαι ευτυχισμένος γι΄ αυτά τα οποία κατάφερα. Πιστεύω ότι εκπλήρωσα τους στόχους μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη διοργάνωση».

Όσον αφορά το άμεσο μέλλον, ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής σημείωσε: «Για εμένα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Στην Ολυμπιάδα Νέων στην Κίνα, όπου και θα συμμετέχω, θέλω να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος από ότι τώρα, να πετύχω νέα ρεκόρ και νέες διακρίσεις, να βελτιώσω  ότι έχω πετύχει έως σήμερα.

Μιλώντας για το μέλλον του, μετά το πέρας της φετινής  αγωνιστικής περιόδου, ο Απόστολος Χρήστου υπογράμμισε: «Με προβληματίζουν πολλά πράγματα, θα κάτσω να σκεφτώ. Από πέρυσι είχα κάποιες προτάσεις για το εξωτερικό, τις σκέφτομαι. Η αλήθεια είναι όμως ότι περισσότερο με ενδιαφέρει να είμαι στην Ελλάδα και να δώσω  εδώ τον αγώνα μου. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Αφιερώνω  τα μετάλλια στο Νίκο Γέμελο, την οικογένεια μου και σε όλους όσους με στηρίζουν».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπουλος