ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στον μικρό τελικό, ήττα από την Κίνεφ με 10-9

  24.04.2016 13:27       959

Δεύτερη ήττα για τον Ολυμπιακό στο final - 4 της Euroleague που διεξάγεται στο Σαμπαντέλ της Ισπανίας, αυτή τη φορά στο μικρό τελικό, από τη Ρώσικη Κίνεφ Κίρισι με σκορ 10-9. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη ήταν σαφώς επηρεασμένη από τον χθεσινό αποκλεισμό της και δεχθηκε την ήττα από τις Ρωσίδες, σε ένα σχεδόν αδιάφορο παιχνίδι.

Έτσι η ομάδα του Πειραιά κατέλαβε την 4η θέση στη φετινή κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στην είχε κατακτήσει τον τίτλο πέρυσι.

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν παρόμοια με αυτή του ημιτελικού. Οι ερυθρόλευκες ήταν καταιγιστικές στο πρώτο οκτάλεπτο και προηγήθηκαν με 4-1, δείχνοντας από νωρίς πως θα επιβάλλουν το ρυθμό τους. Όμως, η αντεπίθεση των Ρωσίδων ήρθε στο δεύτερο και στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν με πρωταγωνίστρια την Ναντέζντα Γκλίζινα που σημείωσε 3 συνεχόμενα γκολ για την ομάδα της, έκαναν ένα σερί 4-0 (το τέταρτο γκολ η Σομπόλεβα) και πήραν κεφάλι στο σκορ με 5-4. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη απάντησαν στο δεύτερο μισό της τρίτης περιόδου με δικό του 2-0 για να μπει το παιχνίδι στο τελευταίο οκτάλεπτο με το εύθραυστο 6-5.

Στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου η Μόνικα Έγκενς αστόχησε σε πέναλτι και έχασε την ευκαιρία να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα της. Οι Ρωσίδες με πρωταγωνίστρια και πάλι την Γκλίζινα που πέτυχε ακόμη 2 γκολ στο σερί 3-0 που έκανε η ομάδα του Κίρισι έφεραν το σκορ στο 6-8 και από εκεί και πέρα ο αγώνας άνοιξε. Οι δύο ομάδες πετύχαιναν γκολ εκατέρωθεν, χωρίς όμως ο Ολυμπιακός να μπορέσει να ισοφαρίσει σε κανένα σημείο του τελευταίου οκταλέπτου.

Κορυφαία του αγώνα η Ναζντένα Γκλίζινα, η οποία σημείωσε 6(!) γκολ για την ομάδα της, ενώ από ελληνικής πλευράς πρώτη σκόρερ ήταν η Μόνικα Έγκενς με 3.

Ολυμπιακός – Κίνεφ Κίρισι 9-10

Οκτάλεπτα: 4-1, 0-2, 2-2, 3-5

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΚΙΝΕΦ ΚΙΡΙΣΙ

Διαμαντοπούλου

Καρνάουκ

Ελευθεριάδου 2

Ζούμπκοβα

Ελ. Πλευρίτου

Προκοφίεβα

Σώρα

Σιμάνοβιτς 2

Μανωλιουδάκη

Κουρότσκινα

Αβραμίδου 2

Κρίμερ

Ασημάκη 1

Γκλίζινα 6

Μ. Πλευρίτου

Κιρίλτσεβα

Έμολο 1

Ιακούσεβα

Έγκενς 3

Σομπόλεβα 2

Μπιανκόνι

Ιβάνοβα

Νιαρχάκου

Ρίζκοβα

Σταματοπούλου

Ιούσκοβα

Προπονητής: Χάρης Παυλίδης

Προπονητής: Αλεξάντερ Ναρίτσα

Διαιτητές: Μαρσέλα Μάους, Ούρσουλα Βένγκενροθ

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Χάρης Παυλίδης μίλησε στην κάμερα του καναλιού της LEN στεκόμενος στη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού να βρεθεί στον τελικό, ενώ τόνισε πως η φετινή παρουσία στο final-4 μπορεί να δώσει πιο ισχυρό κίνητρο στις παίκτριές του, ώστε να εμφανιστούν καλύτερες τη νέα σεζόν σε αυτή τη διοργάνωση.

Χάρης Παυλίδης – Προπονητής Ολυμπιακού

“Δεν καταφέραμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο που κατακτήσαμε πέρυσι. Έτσι είναι όμως ο αθλητισμός. Φέτος φάνηκε πως δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για αυτό το τουρνουά. Στο χθεσινό ημιτελικό χάσαμε μια τεράστια ευκαιρία να βρεθούμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό. Θα ήμασταν ένα παιχνίδι μακριά από τον τίτλο. Αυτό βέβαια μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο στις παίκτριές μου, προκειμένου να παρουσιαστούμε καλύτεροι του χρόνου. Πάντα μαθαίνεις, είτε από τις νίκες, είτε από τις ήττες”.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ