ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΠΟΤΣΗΣ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ / ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ

Καπότσης:Δεν υπάρχει φαβορί» / Νίκες για Μαυροβούνιο και Γεωργία

  16.02.2021 10:44       817

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών δεν θα αγωνιστεί σήμερα στο πλαίσιο της τρίτης ημέρας του προολυμπιακού τουρνουά το οποίο διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Τουρκία, η οποία όμως δεν λαμβάνει μέρος στους αγώνες λόγω πολλών κρουσμάτων του κορονοϊού.

Οι Έλληνες υδατοσφαιριστές προετοιμάζονται πνευματικά για τον αυριανό αγώνα απέναντι στο Μαυροβούνιο, το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 17 Φλεβάρη και θα αρχίσει στις 5 το απόγευμα.

Ο Μάριος Καπότσης είναι ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της Εθνικής η οποία στην πρεμιέρα των αγώνων επικράτησε δύσκολα με 11 – 10 της Γεωργίας, ενώ στο παιχνίδι της Δευτέρας κέρδισε με μεγάλη άνεση την Βραζιλία με 15 – 8. Ο Μάριος στις δηλώσεις του στην σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας στέκεται αρχικά στον σχολιασμό του αγώνα απέναντι στους Βραζιλιάνους.

«Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλά για μας, είχαμε ρυθμό, σημειώσαμε έναν ικανό αριθμό τερμάτων και είχαμε ένα σημαντικό βαθμό ασφαλείας αναφορικά με την επίτευξη της δεύτερης νίκης σε ισάριθμα παιχνίδια».

Ο διεθνής Έλληνας υδατοσφαιριστής σχολιάζει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που διέπουν τους αγώνες του προολυμπιακού τουρνουά στο Ρότερνταμ.

«Το προολυμπιακό τουρνουά του Ρότερνταμ είναι διαφορετικό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί από όλους. Τα περισσότερα παιχνίδια είναι ανταγωνιστικά και κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ακόμα και όταν αγωνίζεσαι με υποδεέστερους, στα χαρτιά, αντιπάλους ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι. Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι οι συχνές διακοπές του παιχνιδιού από τους διαιτητές και τους υπεύθυνους, συνήθως για να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το var, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες με περιορισμένες δυνατότητες, χωρίς καλή φυσική κατάσταση και δίχως αλλαγές, να μπορούν να πάρουν ανάσες οι παίκτες τους και να σταθούν πιο ανταγωνιστικά στο παιχνίδι. Αυτό το πράγμα δεν μας ευνοεί γιατί χάνουμε το ρυθμό μας».

Ο αγώνας της Τετάρτης απέναντι στο Μαυροβούνιο ήταν ευθύς εξαρχής ο πλέον σημαντικός του ομίλου. Με νίκη η Εθνική ομάδα θα καταλάβει την πρώτη θέση, ενώ σε περίπτωση ήττας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα είναι δεύτερη. Ο Μάριος Καπότσης υποστηρίζει ότι ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες, στην καλή άμυνα, στα καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω και λιγότερο, ενώ εκτιμά ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν θα έχει καμία σχέση με τον αγώνα που έδωσαν οι Έλληνες διεθνείς αρχές Ιανουαρίου στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας όταν στον τελικό κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση τους Μαυροβούνιους, σε ένα ματς χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στην τελική φάση του World League.

«Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο είναι το πιο δύσκολο του ομίλου. Μας γνωρίζουν πολύ καλά όπως κι εμείς το ίδιο. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες στο παγκόσμιο στερέωμα, πάντα μέσα στα μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι θα είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο που δώσαμε αρχές Ιανουαρίου στην Ουγγαρία στο πλαίσιο του World league. Είναι ένας αγώνας που θα κρίνει την πρωτιά του ομίλου. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, στην πολύ καλή άμυνα και στα ποσοστά στον παίκτη λιγότερο και στον παίκτη παραπάνω. Έχουμε δει ότι οι διαιτητές στο συγκεκριμένο τουρνουά οδηγούν με τα σφυρίγματά τους σε αυτή την λογική την εξέλιξη των συναντήσεων. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει φαβορί στον συγκεκριμένο αγώνα».

Κατά την διάρκεια της 3ης ημέρας του τουρνουά σημειώθηκαν αναμενόμενα αποτελέσματα: Μαυροβούνιο - Βραζιλία 15-5 και Γεωργία - Καναδάς 14-11. 

Η βαθμολογία του ομίλου: Μαυροβούνιο 4, ΕΛΛΑΔΑ 4, Γεωργία 2, Καναδάς 2, Βραζιλία 0. Καναδάς και Βραζιλία έχουν από 3 αγώνες και οι άλλες ομάδες από 2. 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ