ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ / ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Δέσποινα Καράμπελα: «Πιστέψαμε στο όνειρο και έγινε το θαύμα»

  11.06.2021 19:09       1281

Έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής μετά την εξασφάλιση της ιστορικής πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για το Ομαδικό της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της Ελλάδας, μετά την υπερπροσπάθεια στο Ελεύθερο πρόγραμμα (σήμερα Παρασκευή 11/6) και στο Τεχνικό (χθες Πέμπτη 10/6). Η αρχηγός της αποστολής και υπεύθυνη έφορος του αθλήματος και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Δέσποινα Καράμπελα δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας:

«Είμαστε πολύ χαρούμενες γι αυτή την ιστορική πρόκριση. Ο Ίκαρος πέταξε, τελικά, μαζί με τα κορίτσια μας μέχρι το Τόκιο. Ευχαριστώ για τη συμβολή τους σε αυτήν την επιτυχία όλους τους συντελεστές. Ευχαριστώ τη διοίκηση της Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Κυριάκο Γιαννόπουλο που πίστεψε κι εκείνος, όπως όλοι μας, στο όνειρο και έγινε τελικά το θαύμα. Σε ένα κολυμβητήριο κατάμεστο, που όλοι επευφημούσαν τις Αμερικανίδες και τις Γαλλίδες, τελικά οι Ελληνίδες τους πήραν την τεράστια πρόκριση. Πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια. Ευχαριστώ την προπονήτρια Άννα Τάρες και τη συνεργάτιδά της Πετ Θερνάντεζ, που είχαν τελικά αυτό το μαγικό άγγιγμα για να πάει ψηλά ο Ίκαρος, μαζί με τις αθλήτριές μας. Και φυσικά συγχαρητήρια σε όλο το προπονητικό τιμ και ευχαριστώ θερμά όλους όσους έχουν δουλέψει με τα κορίτσια και πίστεψαν σε αυτά.

Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στην ΕΟΕ και τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο. Χωρίς τη βοήθειά του δεν θα είχαμε κάνει αυτό το καμπ στην Ισπανία, που νομίζω ήταν καθοριστικό. Το είχαμε ανάγκη. Αμέσως εκείνος στάθηκε δίπλα μας και φρόντισε ώστε να γίνει αυτή η προετοιμασία εδώ. Έτσι ήλθε και το πολυπόθητο ολυμπιακό εισιτήριο. Διότι αν δεν πιστεύαμε σε αυτήν την τόσο προχωρημένη ιδέα και τον σχεδιασμό, που μας έβγαλε λίγο από την πεπατημένη, ίσως να υπήρχε διαφορετική έκβαση. Για να γίνει αλλαγή πρέπει να ακολουθηθούν πρωτότυπες ιδέες και με αυτό το καμπ, πετύχαμε το κάτι παραπάνω. Είδα αθλήτριες, που ήταν ήδη πολύ καλές, να μεταμορφώνονται στο πολύ καλύτερό τους και να λάμπουν. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμα και εκείνες τις αθλήτριες που ήταν αναπληρωματικές, διότι όλες συνέβαλαν στην καλή πορεία αυτής της ομάδας μέσα στον χρόνο. Διότι φυσικά και η προετοιμασάι δεν ήταν μόνο αυτές τις μέρες εδώ, αλλά μακροχρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα που φέραμε. Προχωράμε».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής