ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ / ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΠΑΙΔΩΝ / ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ / ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Δέσποινα Πυρίλη, Άννα Βεριγάκη και Κωνσταντής Χουρδάκης καταθέτουν την εμπειρία τους...

  19.07.2023 13:30       1500

Με πολλά νέα, μεγάλα πανελλήνια ρεκόρ (αρκετά εκ των οποίων κρατούσαν χρόνια). Ιδιαίτερα έντονο συναγωνισμό, γενικότερα εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και κόσμο στις εξέδρες στο ΟΑΚΑ, διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης Κατηγοριών (Τελική φάση).

Η Δέσποινα Πυρίλη, η Άννα Βεριγάκη και ο Κωνσταντής Χουρδάκης ήταν από τους πρωταγωνιστές και καταθέτουν τις εμπειρίες τους στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

Άννα Βεριγάκη (Μίλωνας)

«Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο θα έλεγα η φετινή κολυμβητική σεζόν με ένα πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μέτρα πεταλούδα κατηγορίας κορασίδων, ένα ρεκόρ που προσπαθούσα να σπάσω από πέρυσι. Πολύ άγχος επειδή ήταν η τελευταία κούρσα της φετινής χρονιάς αλλά με την καθοδήγηση των προπονητών μου, Γεώργιου Πώποτα και Θεόδωρου Κυριακόπουλου, συγκέντρωση, πίστη, και αποφασιστικότητα πριν την κούρσα κατάφερα να «σπάσω» αυτό το πολυπόθητο ρεκόρ. Βέβαια στην κούρσα έγιναν λάθη, τα οποία τόνισαν οι προπονητές μου και με την καινούργια χρονιά στόχος μας είναι να τα ελαχιστοποιήσουμε για να φτάσουμε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο ρεκόρ κατηγορίας νεανίδων και να βελτιώσω το εκατοστάρι μου, πετυχαίνοντας μία πολύ καλή επίδοση. Προς το παρόν θα ξεκουραστώ σωματικά γιατί ήταν μία απαιτητική και «γεμάτη» χρονιά που προϋπέθετε όρεξη για προπόνηση και συγκέντρωση καθημερινά.

Θέλω να ξεκινήσω δυναμικά την καινούργια σεζόν θέτοντας νέους στόχους και προσδοκίες. Γνωρίζω ότι θα είναι μία δύσκολη χρονιά διότι οι απαιτήσεις αυξάνονται και στον σχολικό τομέα, όμως στόχος μου είναι να συνδυάσω προπόνηση και διάβασμα  τουλάχιστον για την χρονιά που έπεται».

 Δέσποινα Πυρίλη (Πανσερραϊκός)

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τις επιδόσεις μου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και γενικά όλης της χρονιάς. Οι στόχοι μου για να κλείσει καλά αυτή η χρονιά είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων, 23-29 Ιουλίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Πιστεύω ότι ήταν μια αρκετά πετυχημένη χρονιά και θα ήθελα να συνεχίσω έτσι».

 Κωνσταντής Χουρδάκης (Τρίτ. Ηρακλ.)

Το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών ήταν το καλύτερο των τελευταίων χρόνων για πολλούς αθλητές όπως ήταν και για μένα προσωπικά. Κατάφερα να κατακτήσω τρία χρυσά μετάλλια στα 1500-800-400μ ελεύθερο με ατομικά ρεκόρ. Οι προσωπικοί μου στόχοι εκπληρώθηκαν για φέτος στο 100%, τόσο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όσο και στο open water με την ένταξη μου στην εθνική ομάδα ανοιχτής θάλασσας για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων Open water που θα γίνει στην Κέρκυρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μου και όλη μου η προετοιμασία βασίζεται εκεί .

Ξεκίνησα την κολύμβηση σε ηλικία 4 ετών -γιατί από μικρός θεωρούσα το νερό και το βυθό το φυσικό μου περιβάλλον -και στα επτά μου χρόνια πήγα στην ομάδα του Τρίτωνα Ηρακλείου όπου παραμένω έως τώρα. Προπονητές μου είναι ο κ. Γιώργος Σούρδης και η κ. Βάσω Σούρδη. Όσο σημαντικό για μένα είναι το κολύμπι άλλο τόσο είναι και το σχολείο μου. Θα είμαι  πλέον μαθητής της 3ης γυμνασίου και προσπαθώ και εκεί οι επιδόσεις μου να είναι σε υψηλό επίπεδο. Ένας από τους μεγάλους μου στόχους είναι να καταφέρω στο μέλλον να συνδυάσω το άθλημα μου, με σπουδές ακαδημαϊκού επιπέδου στην αρχιτεκτονική».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος