ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Δέσποινα Πυρίλη: Θαυμάζει τη Νόρα Δράκου, θα προσπαθήσει να εισαχθεί στις Στρατιωτικές Σχολές ή στην Αστυνομία

  26.02.2024 15:41       2095

Στα 15 της χρόνια η Δέσποινα Πυρίλη αποτελεί το «νέο αίμα» στο ύπτιο. Μαθήτρια της Α’ Λυκείου από τις Σέρρες έχει βαλθεί να μοιάσει της Νόρας Δράκου, της πρωταθλήτριας που θαυμάζει: «Μου αρέσει η προσπάθεια που καταβάλει, είναι πολύ δυνατή σε όλα. Κάποια στιγμή που συναντηθήκαμε και με είδε αγχωμένη μου είπε να μην αγχώνομαι και πως τα καλύτερα είναι μπροστά μου», αναφέρει η Δέσποινα στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Κόρη του Σταμάτη (εργάζεται σε ιδιωτική εταιρία) και της Φωτεινής (λογίστρια), έχει μια μικρότερη αδελφή την Αναστασία που κολυμπάει και αυτή. Η Δέσποινα Πυρίλη, μόλις πέντε ετών ήταν που οι γονείς της, την πήγαν στη πισίνα καθώς «Μου άρεσε πολύ το νερό. Κόλλησα εκεί, δεν ήθελα να φύγω. Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες». Στην Αλεξανδρούπολη κατά τη τελευταία μέρα (25/2/2024) του διεθνή αγώνα αγωνιστικών κατηγοριών με την επωνυμία  «ΦΑΡΟΣ – ΕΛΕΝΑ ΣΑΪΡΗ 2024» σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων Α’ με 1:01.99 βελτιώνοντας το δικό της από πέρυσι με 1:02.15. Σε 25άρα και 50άρα πισίνα πλησιάζει πλέον τα 10 πανελλήνια ρεκόρ, ενώ έχει πιάσει τα όρια στα 50μ-100μ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων που θα γίνει το καλοκαίρι στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εκείνη: στο Ολυμπιακό φεστιβάλ νέων που έγινε στο Μάριμπορ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ ύπτιο. Στη Λάρισα και στο Μεσογειακό Κύπελλο, πήρε δυο χρυσά (100μ ελεύθερο, 100μ ύπτιο), και δυο χάλκινα με τις ομάδες σκυταλοδρομίας 4χ100μ Μ. Ομαδική Κοριτσιών και 4χ100μ ελεύθερο Mixed. Προπονείται τουλάχιστον δυο ώρες κάθε μέρα, προσπαθεί όσο μπορεί να είναι συνεπής στα μαθήματα της, περισσότερο της αρέσει η Γλώσσα και η Έκθεση αλλά στόχος της είναι να εισαχθεί στις Στρατιωτικές Σχολές ή στην Αστυνομία. Ασφαλώς και δεν έχασε λεπτό από τη προσπάθεια των πρωταθλητών μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα: «Μπράβο στα παιδιά-λέει. Τρομερή η προσπάθειά τους, πέτυχαν ρεκόρ, τελικούς, μετάλλιο ο Χρήστου, προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τέλεια…».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος