ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΠΥΘΙΑ ΚΑΠ"

Δεύτερη η Εθνική Νεανίδων, ισοπαλία 6-6 με Ρωσία

  17.08.2014 13:26       613

Τη 2η θέση στο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας "Πυθία Καπ" κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νεανίδων στην Ιτέα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ισόπαλο 6-6 με τη Ρωσία στον σημερινό τελευταίο αγώνα της στη διοργάνωση. Με δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα η Εθνική συγκέντρωσε αρκετές εμπειρίες και όπως μας δήλωσε ο προπονητής της Γιώργος Μορφέσης θέλει ακόμα δουλειά για να είναι πανέτοιμη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μαδρίτης (24-31/8).

Στο ματς με τη Ρωσία, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με την Ελ. Πλευρίτου 6-5, αλλά οι Ρωσίδες μείωσαν στο τελικό 6-6 στο 1.03 πριν από το φινάλε.

Ελλάδα - Ρωσία 6-6

Οκτάλεπτα:  2-2, 2-0, 1-2, 1-2

Σκόρερ Ελλάδας: Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 2, Ελευθεριάδου 1, Χυδιριώτη 1.

Στο άλλο σημερινό ματς: Ιταλία - Αυστραλία 9-6. Την πρωτιά στο τουρνουά πήρε η Ισπανία που είχε τελειώσει τους αγώνες της από χθες.

Η Βαθμολογία (Τελική): 1. Ισπανία 12, 2. ΕΛΛΑΔΑ 7, 3. Ιταλία 4, 4. Αυστραλία 3, 5. Ρωσία 2.

MVP του τουρνουά αναδείχθηκε η Ελληνίδα Ελευθερία Πλευρίτου και καλύτερη τερματοφύλακας η Αυστραλέζα Χόσκινγκ.

ΜΟΡΦΕΣΗΣ: "Να διορθώσουμε τα όποια λάθη μας"

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε μετά τους αγώνες: "Δώσαμε τέσσερα σημαντικά παιχνίδια και βγάλαμε σπουδαία συμπεράσματα για το που πρέπει να επικεντρωθούμε εν όψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Είναι καλό ότι μπήκαμε σε ρυθμό αγώνων και θα επιχειρήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη που εντοπίσαμε. Δείξαμε δύο πρόσωπα, ένα καλό και ένα κακό. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τα δικά μας νεκρά διαστήματα πολλών λαθών. Πιστεύω πως τη στιγμή που πρέπει, δηλαδή όταν πάμε στη Μαδρίτη, θα είμαστε έτοιμοι. Πήραν χρόνο συμμετοχής και οι 16 αθλήτριες και έχω τον ευχάριστο πονοκέφαλο να επιλέξω την τελική 13άδα".

Πρόβλημα με τα κολυμβητήρια

Ο Μορφέσης μας είπε ακόμα: "Προέκυψε πρόβλημα με τα κολυμβητήρια και ψάχνουμε να βρούμε τόπο για να προπονηθούμε. Το Ζάπειο και ο Άγιος Κοσμάς έχουν πρόβλημα με το νερό. Η Εθνική Νέων Ανδρών βρήκε στέγη στη Βουλιαγμένη κι εμείς ίσως πάμε στο κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής