ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ

Δεύτερη ήττα με το ίδιο σκορ (6-7) για την Εθνική μας απέναντι στην Ιταλία

  31.08.2013 21:40       829

ΦΩΤΟ: Η Εθνική μας ομάδα των Εφήβων δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στους Ιταλούς

Τη δεύτερή της ήττα γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Εφήβων, αυτή τη φορά από την Ιταλία με 6-7, στο 10ο διεθνές τουρνουά «Βικέλας Καπ», που διεξάγεται στο κολυμβητήριο της Σύρου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άρχισε το παιχνίδι με κακό ποσοστό στον παίκτη-παραπάνω (0/3), με αποτέλεσμα οι Ιταλοί να πάρουν από νωρίς διαφορά 2 τερμάτων. Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, όμως η «Σετεμπέλο» με πιεστική άμυνα δεν άφησε πολλά περιθώρια στους διεθνείς μας, ώστε να καταφέρουν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Από πλευράς Ελλάδας, οι Πρέκας και Λιαπάκης πέτυχαν από 2 τέρματα, ενώ από τους Ιταλούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντισόμα με 3 γκολ.

Αύριο (11.00) η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σερβία, στο ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία του «Βικέλας Καπ».

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 6-7

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 0-2, 1-1, 2-2, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Σπυρόπουλος, Καπετανάκης, Αργυρόπουλος, Πρέκας 2, Τσαχιλίδης, Κοπελιάδης, Μαζοκοπάκης 1, Μαυρωτάς 1, Λιαπάκης 2, Καλογεράκος, Μασμανίδης, Σαρρής

ΙΤΑΛΙΑ: Γιόλα, Καλβαούνα 1, Σπαντόνι, Ντιανέλο, Καμποπιάνο , Μπορέλι 2, Ροτσάι, Μάντσο, Ντισόμα 3, Αλεσιάνι 1, Γκαντίνι , Ντιρόκο , Μισιρόλι

Διαιτητές: Σβάρτς (Ισραήλ), Κολομίνας (Ισπανία)

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Σερβία επικράτησε 8-5 της Κροατίας. Οι Σέρβοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και βρέθηκαν  να προηγούνται μέχρι και τις αρχές του 3ου οκταλέπτου με 4 γκολ διαφορά (5-1), όμως οι Κροάτες με ένα επιμέρους 4-0 επέστρεψαν στο παιχνίδι. Οι «Πλάβι» ήταν όμως αυτοί που πανηγύρισαν τη νίκη στο τέλος, συγκεντρώνοντας τους πρώτους 3 βαθμούς τους στη διοργάνωση.

ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ 8-5

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-1, 2-0, 1-4, 3-0

ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίποβιτς, Λάζιτς 1, Μπάκιτς, Γιοκσίλοβιτς, Νεμπόισα 1, Γκβοζντάνοβιτς 1, Ντράζοβιτς 1, Αντρέγιεβιτς , Γιάκζιτς, Μανόσλοβιτς , Στογιάνοβιτς 3, Γιοβάνοσιτς 1, Οσμάνοβιτς

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κουμπράνιτς, Μπούριτς 2, Ζόβιτς 1, Στέκοβιτς, Παβλίσεβιτς, Ράντετιτς, Ντούζεβιτς , Ράκοβατς 2, Ντέλιτς , Πόποβιτς, Γιατσίνοβιτς, Φάτοβιτς, Λόβριτς

Διαιτητές: Κολομίνας (Ισπανία), Σμίτς (Ολλανδία)

Η Βαθμολογία:

  1. Ιταλία                   6              13-11
  2. Σερβία                  3              13-11
  3. Κροατία                3              12-14
  4. ΕΛΛΑΔΑ              0              12-14

Το αυριανό (1/9) πρόγραμμα: 9.30 Ιταλία-Κροατία, 11.00 ΕΛΛΑΔΑ-Σερβία

Στις 12.30 θα γίνουν οι απονομές των μεταλλίων και του Κυπέλλου στη νικήτρια ομάδα του τουρνουά.

Μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης της Εθνικής μας, ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Περικλής Δαμάσκος, μας μίλησε για την εικόνα που έδειξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σ’ αυτό το δεύτερο ματς του τουρνουά:

«Αρχίσαμε το παιχνίδι όχι όπως θα θέλαμε. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη και αυτό βοήθησε τους αντιπάλους μας να πάρουν διαφορά στο σκορ. Στη συνέχεια σταδιακά βελτιώσαμε την εικόνα μας επιθετικά και πλησιάσαμε στο σκορ, όμως ήταν αργά.

Είναι σημαντικό ότι και χθες και σήμερα χάσαμε μόλις για ένα γκολ, από δύο ομάδες που τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σταματήσει να κάνουν προετοιμασία, σε αντίθεση με εμάς, που η μόνη μας ευκαιρία να είμαστε έτοιμοι στη Μάλτα, είναι αυτά τα ματς εδώ στη Σύρο.

Βέβαια, όπως τόνισα και χθες, τα αποτελέσματα αυτού του τουρνουά δε σημαίνουν κάτι για εμάς. Κοιτάμε να προετοιμαστούμε, μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις και τα ματς αυτά, όσο το δυνατόν καλύτερα ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μάλτας.

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο αρχηγός της Εθνική μας ομάδας των Εφήβων, Μανώλης Πρέκας, τονίζοντας:

«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι άσχημα κάνοντας πολλά εύκολα λάθη και αυτό επέτρεψε στους ιταλούς να ξεφύγουν στο σκορ. Από το 2ο οκτάλεπτο και μετά, βελτιώσαμε την εικόνα μας αρκετά, όμως δε μπορέσαμε να ανατρέψουμε την κατάσταση.

Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας εδώ στη Σύρο και αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε πανέτοιμοι στη Μάλτα.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος