ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΟΥΝΣΑΝ/ΚΙΝΑ

Δεύτερη νίκη για την Εθνική γυναικών, 11-7 την Αυστραλία

  30.05.2017 15:30       1280

Τη δεύτερη νίκη της στο διεθνές τουρνουά υδατοσφαίρισης του Κουνσάν της Κίνας πέτυχε η Εθνική ομάδα των γυναικών, αφού επικράτησε της Αυστραλίας με 11-7. Έτσι η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έκανε το 2/2 και αύριο στη 1μ.μ. (ώρα Ελλάδας) αντιμετωπίζει την Ιαπωνία.

 

Η Εθνική μας ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι εντυπωσιακή και πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, αφού προηγήθηκε με 4-0 στα πρώτα λεπτά. Οι Αυστραλέζες προσπάθησαν να μείωσουν και να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της αναμέτρησης. Αρχικά με ένα μικρό σερί 2-0 έφτασαν τη διαφορά στα δύο γκολ στη λήξη του ημιχρόνου (5-3), όμως η Εθνική μας ξαναπήρε προβάδισμα τεσσάρων γκολ (7-3) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε την Εθνική μας ομάδα προηγούμενη με 8-6, ενώ στις αρχές της τελευταίας περιόδου οι Αυστραλέζες του Σάκη Κεχαγιά μείωσαν σε 8-7. Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο γκολ για την αντίπαλη ομάδα, αφού η Εθνική μας έπαιξε εκπληκτικά στα τελευταία λεπτά και με σερί 3-0 έφτασε στην επικράτηση με 11-7.

 

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 7-11

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-1, 3-3, 1-3

 

Για την Ελλάδα αγωνίστηκαν οι: Κούβδου, Τσουκαλά 3, Β. Διαμαντοπούλου 3, Ελευθεριάδου, Μ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη 1, Πρωτοπαπά 2, Χυδηριώτη, Μανωλιουδάκη 1, Ελ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Χρ. Διαμαντοπούλου.

 

Στην αποστολή συμμετέχουν ακόμη οι αθλήτριες Άλκηστις Μπενέκου και Βάσω Πλευρίτου. Συνεργάτες του Γιώργου Μορφέση είναι η Αγγελική Γερόλυμου και ο Στέφανος Λέανδρος, φυσικοθεραπεύτρια η Έφη Βούλγαρη και έφορος η Βασιλική Αρβανιτοπούλου.

 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ουγγαρία επιβλήθηκε με 18-13 της Ιαπωνίας.

 

 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ