ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 11ο ΒΙΚΕΛΑΣ ΚΑΠ

Δεύτερη νίκη για την Εθνική μας, 6-4 την Ισπανία

  26.07.2014 22:24       706

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Εθνική μας ομάδα απέναντι στην Ισπανία με 6-4 στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας, του διεθνούς τουρνουά υδατοσφαίρισης «Βικέλας Καπ» που διεξάγεται στη Σύρο. Σ' ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, με δυνατές μάχες ως το τελευταίο δευτερόλεπτο, η Εθνική μας ομάδα παρουσιάστηκε συγκεντρωμένη και παίζοντας πολύ καλή άμυνα, επιβλήθηκε των Ισπανών και έδειξε πολύ καλά στοιχεία ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Τιφλίδας. 

Ύστερα και από την σημερινή νίκη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε την πρώτη θέση στην διοργάνωση, ανεξαρτήτως του αυριανού αποτελέσματος, αφού ακόμη και σε ισοβαθμία, υπερτερει βαθμολογικά λόγω της νίκης επί της Ιταλίας.

Εξαιρετικός για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, ο τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας, Μανώλης Ζερδεβάς. Ο νεαρός γκολκίπερ με τις αποκρούσεις του διακρίθηκε σε ένα ακόμα παιχνίδι, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται αύριο με τα εξής παιχνίδια:

09:00 Ισπανία- Ιταλία, 10:30 Ελλαδα-Σερβία

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Φράγκος, εξήρε την αμυντική λειτουργία της ομάδας. «Ήταν μία καλή προπόνηση και είχαμε μία σχετικά καλή παρουσία. Παρόλο που ήμασταν νευρικοί στον παραπάνω παίκτη είχαμε το ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κρατάμε την αμυντική λειτουργία αν και θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι νωρίτερα. Θα διορθώσουμε τα λάθη μας και συνεχίζουμε το ίδιο σκληρά ώστε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι στη Τιφλίδα».
 
Από την πλευρά του ο Νίκος Αλβέρτης, κρατάει τη σημερινή νίκη που εξασφαλίζει τη πρώτη θέση στο τουρνουά ενώ επισήμανε πως ο δρόμος είναι μακρύς και η σκληρή δουλειά συνεχίζεται. «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη κατάληψη της πρώτης θέσης αλλά πρέπει να βελτιώσουμε όλες μας τις αδυναμίες ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Τιφλίδα. Η προετοιμασία συνεχίζεται και είναι σημαντικό πως διαχειριζόμαστε κάθε κατάσταση μέσα στο παιχνίδι. Αύριο αντιμετωπίζουμε μία παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος και επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε νικηφόρα τη παρουσία μας στη διοργάνωση».

Ισπανία - Ελλάδα:  4-6

Οκτάλεπτα: 0-1, 1-2, 2-2, 1-1

Ελλάδα (Γιάννης Φράγκος): Ζερδεβάς, Μασμανίδης 3, Σαρτζετάκης, Πανταζόπουλος, Πρέκας 1, Αργυρόπουλος, Καλογεράκος, Καπετανάκης, Χατζηγούλας 1, Φωκάς, Αλβέρτης 1, Ποταμιάνος, Σαρρής.

Ισπανία (Νταβίντ Μάρτιν): Λινάρες, Καμπάνας 1, Αρνάου, Κορμπαγιάν, Σέρα 1, Γκαρθία, Γκασούλα, Φενόι, Ταούλ 2, Μπούστος, Μπαρμπένα, Περίκας, Άλκον.

Διαιτητές: Ουζ, Ζούχα

Αλυτάρχης, Μάνφρεντ Βάτερ

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Ιταλία επικράτησε των Σέρβων με 10-9. Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, οι Ιταλοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη νίκη.

Από πλευράς Ιταλίας, κορυφαίος ήταν ο Φόγκλιο που σημείωσε 4 τέρματα. Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν: Καμποπιάνο 2, Ντόλτσε 1, Αλεσιάνι 1, Γκαντίνι 1, Ραβίνα.

Για τους Σέρβους σκόραραν οι: Γκογκόβ 2, Ρεπάνοβιτς 2, Σούμποτιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 1, Λέκιτς 1, Λάζιτς 1.

Ιταλία - Σερβία: 10 - 9

Οκτάλεπτα: 3-1, 4-5, 2-3, 1-0

Η βαθμολογία:

ΕΛΛΑΔΑ 6

Ιταλία 3

Ισπανία 1

Σερβία 1

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος