ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / «ΘΕΤΙΣ ΚΑΠ»/ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Δεύτερη νίκη για την Εθνική μας, με 15-9, επί της Κίνας

  18.07.2015 20:57       676

Tη δεύτερή της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, αφού επιβλήθηκε και της Κίνας, με 15-9, στο κατάμεστο και πάλι από κόσμο κολυμβητήριο του Καρπενησίου, με το φίλαθλο κόσμο της Ευρυτανικής πόλης να στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής ομάδας.

Σημαντικό προβάδισμα είχε από την αρχή του παιχνιδιού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (5-1), για να ισορροπήσουν οι Κινέζες στο δεύτερο οκτάλεπτο, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν ουσιαστικά την ελληνική ομάδα, με το πρώτο μισό να τελειώνει με 9-5, υπερ της Ελλάδας.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση εμφανίστηκαν συγκεντρωμένες στην επίθεση, δεχόμενες πάντως 3 γκολ στην άμυνα, ενώ έχασαν και δύο πέναλτι με τις Τσουκαλά και Μ.Πλευρίτου. Το τελικό σκορ και η εξέλιξη του παιχνιδιού επέτρεψε στον Γιώργο Μορφέση να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Καζάν, στις 23 Ιουλίου, προκειμένου να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Στο ημίχρονο της αναμέτρησης απονεμήθηκαν πλακέτες, εκ μέρους της ΚΟΕ στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη αλλά και στο δήμαρχο Καρπενησίου κ. Σουλιώτη, ενώ ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Καρπενησίου, κ. Κωνσταντίνος Νικόπουλος βράβευσε τον πρώτο αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Γιώργο Κατσαρό για την πολυετή του προσφορά στο χώρο του Υγρού Στίβου.

Αύριο, η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί με τα παιχνίδια:

09:00 Ιταλία-Κίνα

10:30 Ελλάδα- Ρωσία

Η βαθμολογία:

ΕΛΛΑΔΑ 6

Ρωσία 6

Κίνα 0

Ιταλια 0

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΙΝΑ 15-9

Οκτάλεπτα: 5-1, 4-4, 2-1, 4-3

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΑ

Κούβδου

Γιανγκ

Tσουκαλά 4

Τιάν

Χαραλαμπίδου Σ. 2

Μέι 1

Κότσια 1

Σόνγκ 1

Πλευρίτου Μ.

Νιου

Αβραμίδου 1

Σαν

Ασημάκη 3

Σιουνγκ 2

Ρουμπέση

Τσαν 2

Χαραλαμίδου Ι.

Τσάο 1

Μανωλιουδάκη 1

Τσανγκ 1

Πλευρίτου Ε. 3

Ουάνγκ 1

Ξενάκη

Τσανγκ Τα.

Διαμαντοπούλου Χ.

Πεν

Προπονητής: Γιώργος Μορφέσης

Προπονητής:  Χουάν Γιραλτ

 

Διαιτητές:  Ιβάνκα Ράκοβιτς (Σερβία), Αττίλα Μαροσβάρι (Ουγγαρία)

Ντέλεγκέιτ: Άνχελ Μόλινερ (Ισπανία)

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Μορφέσης σημείωσε: "Σήμερα ήταν το πρώτο δυνατό τεστ για εμάς, καθώς το χθεσινό παιχνίδι με την Ιταλία δεν προσφερόταν για ασφαλή συμπεράσματα, λόγω του γεγονότος ότι έχει κατεβάσει τη νεανική της ομάδα στη διοργάνωση. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των κοριτσιών, παρά κάποια λάθη που κάναμε στην άμυνα και μας στοίχησαν μερικά εύκολα γκολ. Αύριο είναι το δυνατότερό μας τεστ, με αντίπαλο τη Ρωσία".

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Γιώργος Κατσαρός τόνισε: "Ως ΚΟΕ είμαστε ικανοποιημένοι, τόσο από την εξαιρετική διοργάνωση και τον κόσμο που έχει αγκαλιάσει το Θέτις Καπ, όσο και από την οργανωτική επιτυχία και την υπερπροσπάθεια των ανθρώπων που μας φιλοξενούν εδώ στο Καρπενήσι. Παράλλημα με αυτή τη διοργάνωση, υπάρχει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο γεγονός, στη Θεσσαλονίκη, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων, Παίδων- Κορασίδων. Συγχαρητήρια σε όσους έχουν δουλέψει και για τις δύο διοργανώσεις".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ