ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΟΛΥΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Δεύτερη θέση η Ελλάδα στο Σούρσι, τρίτη στο Γκρατς

  14.04.2019 21:39       1950

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο Πολυεθνείς Συναντήσεις για την Ελλάδα στο Σούρσι της Ελβετίας, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στη γενική βαθμολογία, ενώ στο Γκρατς της Αυστρίας κατέλαβε την τρίτη θέση.

Στο Σούρσι, η Ελληνική αποστολή μάζεψε 8 μετάλλια την Κυριακή (14/4), τα τρία εκ των οποίων χρυσά, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στη βαθμολογία στα αγόρια με 177 βαθμούς και την 3η στα κορίτσια με 138 βαθμούς, με αποτέλεσμα να παίρνει την 2η θέση στη γενική κατάταξη.

Τα 3 χρυσά μετάλλια στο Σούρσι:

Αρκάδιος Ασπουγαλής: 50μ πρόσθιο - 28.49

Γεωργία Δαμασιώτη: 100μ πεταλούδα - 1:00.78

Απόστολος Παπαστάμος: 200μ Μ.Α. - 2:03.33

Στο Γρατς της Αυστρίας, η χώρα μας κατέκτησε 4 μετάλλια την Κυριακή (14/4), με ένα χρυσό και κατέλαβε την 3η θέση στα αγόρια, την 5η στα κορίτσια και την 3η στη γενική κατάταξη. Το μοναδικό χρυσό της ημέρας κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Στάμου στα 200μ ελεύθερο, με χρόνο 1:53.03.

Μετα το τέλος των αγώνων, ο προπονητής στο Σούρσι, Μίλτος Κανελλόπουλος, δήλωσε: «Πραγματοποιήσαμε αρκετά καλή εμφάνιση στους αγώνες, σε μία δύσκολη περίοδο, καθώς οι αθλητές κάνουν εντατικές προπονήσεις. Σημειώθηκαν σημαντικές επιδόσεις, με αποκορύφωμα το Πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ και η βαθμολογία μας στην κατάταξη ήταν εξαιρετική. Θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ ικανοποιητικό τεστ για τον στόχο των παιδιών, που είναι το όριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Με τη σειρά του, από το Αυστριακό Γκρατς, ο προπονητής που συνόδευσε τους αθλητές, Μάρκος Μανταλούφας, ανέφερε: «Είναι μία δύσκολη εποχή για τους αγώνες, καθώς τα παιδιά βρίσκονται σε φάση δυνατών προπονήσεων. Ωστόσο, οι περισσότεροι σημείωσαν ατομικά ρεκόρ και θεωρώ ότι η παρουσία μας ήταν πολύ καλή».

Τα αποτελέσματα στο Σούρσι ΕΔΩ και στο Γκρατς ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.