ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / MASTERS / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δια βίου άθληση….ζωντανά στο ΟΑΚΑ

  15.06.2024 20:19       980

Ούτε από ζέστη καταλαβαίνουν ούτε από τίποτα…Στοχοπροσήλωση στη «μάχη» της πισίνας. Το ανοιχτό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ φιλοξένησε για δεύτερη μέρα σήμερα το πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης βετεράνων (Masters) 2024 που ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή (16/6) το βράδυ. Με τις βραβεύσεις των ομίλων που θα πρωτεύσουν αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία. Σε γιορτινό κλίμα.

Κόσμος μέσα στη πισίνα (περίπου 600 άνδρες/γυναίκες) αλλά και στις εξέδρες, με τις φωνές και τα πειράγματα να δίνουν και να παίρνουν. Θυμούνται παλιά αλλά το πάθος όλων είναι τρομερό…Το ζουν κυριολεκτικά.

Η Αφροδίτη Γιαρένη είναι πρωταθλήτρια κολύμβησης, είναι δικηγόρος, με τρεις ακόμα αδελφές-πρωταθλήτριες: «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσπάθεια, οι αγώνες έχουν αναβαθμιστεί, το κλίμα μεταξύ όλων που συμμετέχουν είναι καταπληκτικό. Στο παγκόσμιο στη Ντόχα κατέκτησα πέντε μετάλλια, σε αυτές τις κορυφαίες διοργανώσεις βλέπεις κορυφαίους αθλητές ,και παίρνεις μαθήματα ζωής βλέποντας πχ ανθρώπους 90 ετών να κολυμπάνε», τόνισε.

Η Νικόλ Ακτύπη, αθλήτρια του ΠΑΟ, συμμετείχε για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μητέρα τριών παιδιών, εργαζόμενη στο Υπουργείο Παιδείας: «Αναζητώ κάτι για να φεύγει η ένταση και να γυρίζεις στο σπίτι σου ευτυχισμένη. Με τον αθλητισμό αυτό επιτυγχάνεται. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς αθλητισμό, είπα να δοκιμάσω και με αγώνες και η αλήθεια είναι πως το απολαμβάνω. Και θα το καθιερώσω. Επόμενός μου στόχος το τρίαθλο. Και θα δούμε…».

Η Τίνα Λάσκαρη του ΓΣ Ευβοϊκού συμμετέχει από το 2018 σε αγώνες. Είναι δασκάλα και χθες το βράδυ είχαν στο σχολείο της τη καθιερωμένη γιορτή: «Η δια βίου μάθηση συνδυάζεται με τη δια βίου άθληση-λέει. Δεν θέλω κανένας να κάθεται στο καναπέ του, το δείχνω με το παράδειγμά μου και πρώτα από όλα το δείχνω στο γιό μου».

Στις απονομές η Β΄Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ελευθερία Σαραντίδου και ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρίας της ΚΟΕ, Arena,, Παναγιώτης Ρέντζιος: «Έχουμε δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τη κοινότητα των masters, κάθε χρόνο είναι και περισσότεροι στους αγώνες και εμείς κάθε χρόνο πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Φέτος επίσης για πρώτη φορά θα γίνει ξεχωριστά το πανελλήνιο πρωτάθλημα open water masters στη Πάρο», τόνισε η κ.Σαραντίδου. .

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ KOE TV.

Δείτε αναλυτικά πληροφορίες και αποτελέσματα ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος