ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Χριστόδουλος Χούμας

«Διαμορφώθηκαν οι βάσεις για ανάπτυξη του αθλήματος»

  07.07.2014 12:49       794

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Θερινοί Πανελλήνιοι Αγώνες Προαγωνιστικών κατηγοριών (9-12 ετών) την Κυριακή στο Ιλίσιο Κολυμβητήριο. Για τη διοργάνωση, στην οποία συμμετείχαν 550 παιδιά από 45 σωματεία μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο τεχνικός σύμβουλος στο άθλημα Χριστόδουλος Χούμας:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε γονείς, συλλόγους, προπονητές και κυρίως στους μικρούς κολυμβητές οι οποίοι συμμετείχαν στην πρώτη Πανελλήνιας μορφής διοργάνωση, η οποία διεξήχθη στο Ιλίσιο κολυμβητήριο. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η συμμετοχή σε μιας άλλη μορφής διοργάνωση, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, αναδεικνύει τη δυναμική και κοινωνική παρέμβαση σε αυτά τα παιδιά μέσα από το χώρο της κολύμβησης και την ιδιαιτερότητα της με βάση τις αξίες που προσφέρει απλόχερα σε όλα τα παιδιά.

Η ΚΟΕ καθιέρωσε αυτούς τους Πανελλήνιους αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών ως μια γιορτή χωρίς όρια για όλα τα παιδιά αυτών των ηλικιών με την ελεύθερη συμμετοχή όλων. Οι αγώνες θα πραγματοποιούνταν στο κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων για να δοθεί η δυνατότητα και στα παιδιά της περιφέρειας να δείξουν τις δυνατότητες τους. Παράλληλα, ήταν προγραμματισμένο ένα επιμορφωτικό σεμινάριο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης για προπονητές και παράγοντες των συλλόγων με θεματολογία που να αφορά στην προετοιμασία και πορεία των μικρών κολυμβητών στο χώρο καθώς και την διαρκή προσπάθεια για εξέλιξή τους.

Τα γνωστά προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις των κολυμβητηρίων  και με τον αποκλεισμό του ΟΑΚΑ, είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν λύσεις ανάγκης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, είχαμε μεγάλη συμμετοχή, οργανωμένες ομάδες. Είδαμε παιδιά από πολλά διαφορετικά σωματεία να κάνουν εξαιρετικές επιδόσεις, να κατακτούν πλήθος μεταλλίων και να ικανοποιούν πλήρως με τη συμμετοχή τους. Είναι μια πολύ επιτυχημένη διοργάνωση και τα παιδιά πρωτίστως αποκόμισαν πολλαπλά οφέλη. Είμαι αισιόδοξος ότι με την εργασία των συλλόγων και τη στήριξη των γονέων θα διαμορφωθεί για τη συνέχεια μια μαζική και ισχυρή βάση για ανάπτυξη του αθλήματος. Συγχαρητήρια σε όλους».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος