ΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Διαθεσόπουλος

  17.08.2012 21:23       1103

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Βόλο οι συσκέψεις κορυφής που είχαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου πρωταθλήματος συγχρονισμένης κολύμβησης Νεανίδων (Βόλος, 12-16 Σεπτεμβρίου) με την πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) Στεφανία Τουντίνι. Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και Αντιπρόεδρος της LEN και μέλος του μπιρό της FINA Δημήτρης Διαθεσόπουλος μας δήλωσε ότι η κ. Τουντίνι έμεινε εντυπωσιασμένη από την πορεία των εργασιών. Συγκεκριμένα, ο κύριος Διαθεσόπουλος τόνισε:

«Η ίδια η κυρία Φουντίνι παραδέχτηκε πως εντυπωσιάστηκε με την πρόοδο των εργασιών και των προετοιμασιών που έχουν γίνει. Τα βρήκε άψογα σε όλους σχεδόν τους τομείς. Είδαμε τα τεχνικά, τα ξενοδοχεία, τη μουσική, το κολυμβητήριο, όλα. Η ίδια μας είπε ότι ερχόταν πολύ επιφυλακτική, αλλά φεύγει πετώντας στα ουράνια. "Τα έχετε διοργανώσει όλα τέλεια", μας είπε, "ξεπεράσατε τις προσδοκίες"».

Ο κ. Διαθεσόπουλος μας είπε ακόμα: «Εχουν τελειώσει οι κατασκευές στην κεντρική δεξαμενή του κολυμβητηρίου και σε λίγο θα ολοκληρωθεί κι η υπόλοιπη εγκατάσταση και το βάθρο εκκίνησης. Θα είναι φαντασμαγορική η πισίνα. Την τελευταία ημέρα είχαμε και συνάντηση τη δημοτική αρχή του Βόλου και υπήρξε μεγάλη προθυμία για να στηρίξουν ώστε να βγει το καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, που επέστρεψε το απόγευμα από την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, θα επιληφθεί το επόμενο διήμερο του θέματος του Αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά όπου συνωστίζονται πλέον όλοι οι αθλητές των εθνικών ομάδων της ΚΟΕ που προετοιμάζονται για διεθνείς διοργανώσεις. Ο κ. Διαθεσόπουλος λέει σχετικά: «Είναι τραγικές εκεί οι συνθήκες με τη βρωμιά και την εγκατάλειψη. Αντί να προπονούνται κανονικά οι αθλητές μας οδηγούνται στις ιώσεις. Αν είναι δυνατόν, τραγωδία. Ας αναρωτηθούν οι υπεύθυνοι πόσο ακόμα χαμηλά θα πέσει ο ελληνικός αθλητισμός».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος